Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Velgremblokken - Vervang ze als ze op zijn
Alle velgremblokken moeten vroeg of laat worden vervangen; dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat je remmen altijd werken. Hier vind je de remblokken zelf, maar ook complete sets bestaande uit een remschoen, remvoering, bevestigingsschroef en afstandsringen. Wanneer je je remblokken vervangt, open je gewoon de rem, maak je de oude remschoenen los en vervangt je ze door nieuwe. Vervolgens stel je de afstand tot de velg zo af dat er net genoeg ruimte is tussen het rubber en de velg, om te voorkomen dat ze elkaar raken. ​

Remblokken

6 Artikel
Filter
Terugzetten

Gebruik

 • Dagelijks fietsen 4
 • Lifestyle / Singlespeed 4
 • Pendelen 4
 • Urban Sport 4
 • Cross 3
 • Fietsreizen 3
 • Trekking 3
 • Aero 2
 • Allround / Beginners 2
 • Endurance 2
 • Gravel 2
 • Marathon / XC 2
 • Tour / Cross Country 2
 • Triatlon 2
 • Wielrennen 2
 • Cyclocross 1

geschikt voor

 • Aluminium velg 5
 • carbon velgen 1

Compatibiliteit fabrikant

 • Campagnolo 2
 • Shimano 2
 • SRAM 2
 • velgremmen (merk onbekend) 4

Prijs

tot

Klantenbeoordelingen

 • 1
 • 4
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
BBB Cycling MTB TriStop Remblokken Standaard
BBB Cycling MTB TriStop Remblokken Standaard
BBB Cycling
MTB TriStop Remblokken Standaard
Adviesprijs € 23,99 € 16,99
- 29 %
UITVERKOOP
BBB Cycling UltraStop Cartridge BBS-28HP Remblokken, blauw/wit
BBB Cycling UltraStop Cartridge BBS-28HP Remblokken, blauw/wit
BBB Cycling
UltraStop Cartridge BBS-28HP Remblokken, blauw/wit
Adviesprijs € 17,99 € 9,99
- 44 %
UITVERKOOP
BBB Cycling EStop E-Bike BBS-04E Remblokken, zwart/groen
BBB Cycling EStop E-Bike BBS-04E Remblokken, zwart/groen
BBB Cycling
EStop E-Bike BBS-04E Remblokken, zwart/groen
Adviesprijs € 22,99 € 11,99
- 47 %
UITVERKOOP
BBB Cycling BBS-15/BBS-15T/BBS-15C TriStop Remblokken, grijs
BBB Cycling BBS-15/BBS-15T/BBS-15C TriStop Remblokken, grijs
BBB Cycling
BBS-15/BBS-15T/BBS-15C TriStop Remblokken, grijs
Adviesprijs € 14,99 € 5,99
- 60 %
UITVERKOOP
BBB Cycling CarbStop Cartridge BBS-29 Remblokken, grijs/wit
BBB Cycling CarbStop Cartridge BBS-29 Remblokken, grijs/wit
BBB Cycling
CarbStop Cartridge BBS-29 Remblokken, grijs/wit
Adviesprijs € 28,99 € 14,99
- 48 %
UITVERKOOP
BBB Cycling CantiStop BBS-08 Remschoenen
BBB Cycling CantiStop BBS-08 Remschoenen
BBB Cycling
CantiStop BBS-08 Remschoenen
Adviesprijs € 11,99 € 8,99
 • Varianten: BBS-08, 68mm
- 25 %
UITVERKOOP

Remblokken fiets kopen – online fiets shop bikester.nl

Je kunt de remmen van je fiets het best onderhouden door ervoor te zorgen dat je remblokken in goede staat zijn. Het goed functioneren van deze twee kleine rubberen raakvlakken is essentieel voor de fietsveiligheid. Door regelmatig te fietsen, zal er na enige tijd slijtage aan de remblokjes ontstaan. Vooral als je in een peloton rijdt zal de slijtage nog harder gaan, omdat je vaak moet bijremmen om afstand te bewaren op de rijder voor je. Als de remblokken van je fiets te ver zijn afgesleten, zijn ze niet meer in staat om de druk van de band te ondersteunen. Hierdoor kan zelfs de velg gaan slijten met alle gevolgen van dien. Het is daarom verstandig om al je fietsonderdelen regelmatig na te kijken, en indien nodig te vervangen. Vooral in de wintertijd! Zorg ervoor dat er minstens 0,6 centimeter rubber tussen de klem en de band staat. Ook als de groeven zijn vervaagd is het verstandig de remblokken te vervangen. Op onze webshop kun je remblokken kopen tegen een lage prijs. We hebben diverse modellen, die geschikt zijn voor mountainbikes, racefietsen, toerfietsen en andere disciplines. Kijk rustig rond, en bestel je nieuwe fietsremblokken eenvoudig online. BBB remblokken online shop

De voordelen en functies van verschillende remblokken

Er zijn vele verschillende ontwerpen remblokken voor verschillende fietssoorten, waaronder de racefiets, BMX, city bike, MTB, trekking en universeel gebruik. De meeste bestaan uit een vervangbare rubberen strip die is geplaatst in een metalen groef, ofwel de remschoen. Met de uitstekende bout aan de achterkant kan deze worden bevestigd aan de rem. De cartridge remblokjes worden echter op hun plaats gehouden door een metalen splitpen of schroefdraad zodat ze apart vervangen kunnen worden. Het rubber van de strip kan zacht zijn voor meer remkracht en minder inspanning van de hendel. Hard rubber heeft echter een langere levensduur. Ook kan het rubber een schuurmiddel bevatten zodat het beter remt. Dit gaat wel ten koste van de slijtage van de velgen.

 

Schrijfremblokken vs. Velgremblokken Verder is er een verschil tussen schijfremblokken en velgremblokken. Een schrijfrem is een rem die aan het wiel gekoppeld is en meedraait met de bewegingen van het wiel. Door het aandrukken van de schijfrem tegen een remschijf, ontstaat er wrijving, waardoor het wiel wordt afgeremd. Bij de velgrem drukt een rubber blok tegen de velg waardoor de fiets afremt. De remblokken van de schijfrem zijn volledig teruggetrokken waardoor ze veel dichter tegen het remoppervlak aanzitten dan velgremblokken. Dit voorkomt een ophoping van water of vuil onder het remblok. Daardoor zal het rubber van de schijfremblokken lang meegaan. Op Bikester kunt je naast schijf- en velgremblokken ook andere rem onderdelen aanschaffen waaronder:
 • Velg-, race- en andere remgrepen
 • Remkabels en covers
 • Remmen op basis van een hydraulisch systeem

Welke soort remblokje past op mijn fiets?

Net zoals fietsvelgen, behoren remblokken tot de componenten die het zwaar te verduren krijgen bij zwaar weer, gruis, en puin op het wegdek. De kleine blokjes rubber komen onder een nog grotere druk te staan als er extra wrijving ontstaat door een natte of vuile velg. Voor deze natte weersomstandigheden zijn de zachtere rubberen stroken aan te raden. Echter slijten deze wel sneller dan de harde of medium remblokken. De harde rubberen strippen bieden lagere prestaties tijdens regenachtig weer, maar zijn daarentegen wel een duurzame optie. De meeste fietsremblokken zijn van een middelhard rubbermengsel waardoor ze ideaal voor allround kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn er speciale racefietsremblokken en mountainbike remblokken, die je op onze website kunt kopen.

 

Hoe kan ik het remblokje op mijn fiets vervangen? Het is belangrijk je remblokken regelmatig na te kijken, vooral in de winter. De regen en sneeuw kunnen ervoor zorgen dat een remblok sneller slijt. Je kunt het natuurlijk door de fietsenmaker laten doen, maar het is een stuk goedkoper om zelf aan de slag te gaan! Het is een relatief eenvoudig proces: je schroeft het rembokje eraf of je schuift het remblokje uit de metalen schoen – afhankelijk welke model je hebt. Daarna moet je het remblokje afstellen, zodat hij over gelijkmatig over de gehele lengte de velgrand aanraakt. Een stap voor stap handleiding voor het vervangen van je remblokken vind je hier. Gratis download!

Bestel eenvoudig online

Op Bikester kun je een groot scala aan remblokken vinden voor velg- en schijfremblokken. De rubberen strippen zijn verkrijgbaar in diverse pasvormen en samenstellingen zodat er voor elke fiets een bijpassend remblok beschikbaar is. Bovendien kun je bij ons wekelijks van aanbiedingen profiteren van onder andere verschillende fietsonderdelen. Zo kun je voordelig en snel je fietsonderdelen aanschaffen.

Verder zoeken dan alleen de remblokken? Wij hebben ook de volgende fietsonderdelen: