Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Elektrische koersfietsen - gemotoriseerde fietsen voor extra snelheid en plezier
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om regelmatig zo intensief te trainen, dat je langere stukken of bergtochten zonder problemen kunt berijden op de koersfiets. Anderen zijn wellicht geblesseerd geweest en willen sneller weer in vorm komen. Weer anderen zijn de jongste niet meer en willen nog steeds de top in het peloton bereiken. Elektrische koersfietsen zijn dan de perfecte metgezel om met veel plezier in het zadel te blijven zitten. Uitgerust met een achter- of middenmotor, zijn nu routes mogelijk die voorheen onmogelijk leken. De modernste e-koersfietsen of e-gravelbikes zijn verkrijgbaar als gewicht geoptimaliseerde elektrische fietsen/speed pedelecs met lichtgewicht carbon of aluminium frames, prachtig geïntegreerde motoren en batterijen en e-bike specifieke onderdelen. Als de elektrische koersfiets nog een motor heeft die vanaf 25 km/u. volledig ontkoppelt, staat niets een onbeperkt koersfietsgevoel meer in de weg!

Elektrische racefietsen

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Bereik (min.) in km

km
km

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Vitus E-Substance Alloy Tiagra intl., grijs
Vitus E-Substance Alloy Tiagra intl., grijs
Vitus
E-Substance Alloy Tiagra intl., grijs
Adviesprijs € 3 899,00 € 2 219,00
  • Varianten:

Elektrische racefietsen – vol kracht onderweg

Geen enkele fiets is zo snel en dynamisch als een racefiets. Het combineren van deze eigenschappen met de stuwkracht van een elektromotor creëert echte krachtpatsers. Elektrische racefietsen verhogen dus niet alleen het uithoudingsvermogen en het bereik, maar verhogen ook wielerwedstrijden naar een heel nieuw niveau. In aanvulling op de stadsfietsen, trekkingbikes- en mountainbikes verschijnen nu e-bike racefietsen als een moderne variant van hun traditionele neven. Lichtgewicht constructie ontmoet efficiënte aandrijving en puur rijplezier. Zwembroek

Wat is het verschil tussen een elektrische racefiets en een elektrische fiets?

Elektrische racefietsen kunnen worden gebruikt voor training en voor normale vrijetijds-tochten. De moderne racefietsen zijn gemaakt voor snelle en langdurige tochten en ondersteunen een snelheid tot maar liefst 45 km per uur, waarbij normale elektrische fietsen alleen maar tot 25 km per uur gaan. Alles dat verder gaat dan dat, moet dan worden bereikt met conventionele spierkracht. De E-racefiets hoort bij de categorie Pedelec, die niet alleen onafhankelijk draait maar de bestuurder ondersteunt tijdens het trappen. Dit heeft het voordeel dat je jouw prestaties in groepen individueel kunt aanpassen en dus ook kunt concurreren met minder goed getrainde fietsers. Naast de hogere maximumsnelheid is de constructie van de elektrische racefiets een belangrijk kenmerk. Deze wordt gekenmerkt door de volgende eigenschappen:
  • ultralichte materialen
  • korte wielbasis
  • motor in frame of zadelbuis gemonteerd
Naast bijzonder licht materiaal - meestal een mix van carbon en aluminium –, en de korte wielbasis als klassieke kenmerken voor racefietsen is voor de elektrische racefiets ook het gewicht een interessante factor. Accu en motor brengen meestal een paar kilo meer, waardoor het totale gewicht van het fiets stijgt: op deze manier kan al snel meer dan 20 kg bereikt worden. Een gewicht dat tegenwoordig ondenkbaar is op moderne racefietsen . Daarom is het heel indrukwekkend dat e-bike racefietsen bij de nieuwe producties al beschikbaar zijn vanaf 16 kg en tot minder dan 10 kg. Een andere innovatie op het gebied van elektrische fietsen is de volledig gesloten zogenaamde zitbuismotor. De aandrijving wordt normaal gesproken aangebracht als een min of meer volumineus toevoegsel aan de buitenkant van het frame; bij de elektrische racefiets zit de motor verborgen in het frame of de zadelbuis. Dit heeft niet alleen visuele voordelen, maar verbetert ook de aerodynamica cruciaal. Elektrische racefietsen bieden hoge prestaties en hoge snelheden. Buiten de constructie is de motorprestatie van een elektrische straatracer ook aanzienlijk. Een motor met 350w vermogen en een sterke accu brengt je elektrische racefiets al naar voren – maar ook aandrijvingen met meer of iets minder kracht zullen het rijplezier niet verminderen. Dankzij de lichte constructie van de fiets heb je slechts een fractie van de aandrijfkracht nodig die zwaardere modellen nodig hebben om ze op gang te krijgen.

Wat levert de elektrische racefiets in de praktijk?

De belangrijkste factoren voor elektrische fietsen is de motorprestatie, de oplaadtijd en de capaciteit van de accu en het bereik dat deze biedt. Zelfs met de E-racefiets zijn deze factoren belangrijk. Omdat krachtige aandrijving uiteraard meer prestatie vereist, is het bereik soms minder dan bij andere Pedelecs. Dit komt ook door de accu, die net zo licht moet zijn als de rest van de fiets. Het mogelijke bereik van elektrische racefietsen varieert dus afhankelijk van het model. Fietsen met een korte afstandsondersteuning van 10 km zijn bijvoorbeeld net zo verspreid als fietsen die meer dan 90 km prestatievermogen hebben. Deze gegevens moeten echter altijd voorzichtig worden gebruikt, omdat het werkelijke bereik afhangt van hoe vaak en met welke intensiteit je de elektrische ondersteuning gebruikt. Zo trappen fietsers op rechte vlakken nog veel zelf en gebruiken de motor alleen voor steile hellingen. Dit verlengt op zijn beurt de levensduur van de accu.

Model

Positie

Draaimoment

Prestatie

Gewicht

durchschnittliche Reichweite

Bosch Performance

middenmotor

60Nm

350W

< 4kg

145km

SYNO Drive

achternaaf

35Nm

500W

4kg

150km

Raleigh Impulse

middenmotor

80Nm

250W

4kg

205km

Vivax Assist 4.0

zadelbuis

13Nm

200W

1kg

150km

Een andere manier om het bereik te vergroten, is de gekozen instelling. Dit bepaalt hoeveel ondersteuning de elektrische aandrijving biedt. Op het laagste niveau fiets je volledig op jezelf zoals op een conventionele racefiets, terwijl het hoogste niveau je een groot deel van de inspanning zal besparen. Zoek je persoonlijke ritme met de individuele instellingsopties en gebruik de drive zo efficiënt mogelijk.

Voor welke prijs kan ik een nieuw model kopen?

Wie denkt dat elektrische racefietsen per definitie heel duur zijn, heeft het mis. Ook voor dit type fietsen vind je geregeld scherpe prijzen en goede aanbiedingen. Helaas zijn er nog niet heel veel elektrische racefietsen op de markt, je zal misschien even moeten zoeken voordat je de perfecte fiets vindt. Bekende merken die op dit moment racefietsen met trapondersteuning produceren zijn Orbea, Specialized en Giant. We hebben een groot assortiment voor zowel dames als heren.

De toekomst beleven

Elektrische racefietsen zijn een onderdeel van de nieuwe technologie die bekend staat als Elektrische fietsen of Pedelecs. Ze zijn bij uitstek geschikt om zelfs ongeoefende een bevrijdend rijgevoel te bieden en de verovering van volledig nieuwe routes mogelijk te maken. De verschillende modellen hebben een verscheidenheid aan functies en eigenschappen, die allemaal worden gecombineerd met de slanke en lichte constructie van de klassieke racefiets. Geniet van een echt racegevoel zonder bijwerkingen en profiteer van de technologie. Elektrische racefietsen zijn met hun snelheid en rijgedrag veelbelovende fietsen voor de toekomst, die bij elke ontwikkeling worden verbeterd. Meer informatie over elektrisch fietsen is te vinden in onze E-bike koopgids .