Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Mavic Aksium
Mavic - De naam klinkt niet alleen goed, het bedrijf erachter staat ook nog eens voor hoogwaardige fietscomponenten. Dit blijkt wel uit de Tour de France en andere internationale wedstrijden. Deze Franse fabrikant is gespecialiseerd in wielen en wielsystemen die garant staan voor robuustheid, betrouwbaarheid en maximale prestaties. De Aksium biedt een vriendelijk geprijsde instap in de wereld van de professionele uitrusting en wordt beschouwd als een ideaal alledaagse fiets, dat zowel tijdens de ontspannen stadsrondrit als tijdens een sporttraining een goed figuur slaat.

Mavic Aksium

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Mavic Aksium racefietsbanden online

Twee broers, Leon en Laurent Vielle begonnen met de oprichting van Mavic in 1889. Al snel groeide dit onderdelenmerk voor racefietsen uit tot een grote speler op de onderdelenmarkt. Toen grote wielrenners hun naam gingen verbinden aan dit merk werd de naam van het bedrijf direct bekend bij wielersportliefhebbers. Hierdoor werd het merk niet alleen populair maar kon het ook investeren in nieuwe producten en lijnen zoals de Mavic Aksium lijn. Met de onderdelen uit de Mavic Aksium lijn, zullen de prestaties tijdens een heerlijke ontspannen tocht op uw racefiets een stuk beter zijn. Ook voor profs biedt deze Mavic Aksium lijn goede uitkomst.

Ontspannen wielrennen dankzij Mavic Aksium

Mavic Aksium zorgt niet alleen voor een goede prestatie tijdens het wielrennen, maar zorgt er ook voor dat je ontspannen op de fiets kunt zitten. Een team onderzoekers van Mavic zorgt ervoor dat er elk seizoen weer nieuwe items worden toegevoegd aan de grote collectie onderdelen van dit gerenommeerde merk. Hierdoor blijft het merk altijd aan de top van racefietsonderdelen markt. Ook voor de profs is dit aantrekkelijk omdat ze altijd de laatste moderne snufjes vinden in het assortiment van Mavic Aksium. Naast de vele onderdelen van Mavic Aksium die je bij Bikester vindt zijn er ook andere accessoires en items van dit merk en andere merken bij ons te vinden zoals:

  • Mavic Avenir Jersey infrarood
  • Mavic Espoir Short black
  • Mavic Plasma black/silver metallic-x helm

De Aksium-serie in een oogopslag

Als instapmodel voor de triathlon- en raceserie moest de Mavic Aksium, in zijn beschikbare varianten, een betaalbare velg bieden met eigenschappen die ontleend zijn aan de SSC-wielen. Zoals altijd, ging het ook bij de modellen van dit jaar weer om gewicht. Verkrijgbaar zijn de modellen:

  • Mavic Aksium White WTS
  • Mavic Aksium Elite
  • Mavic Aksium S
  • Mavic Aksium S 25
  • Mavic Aksium S 23
Het huidige Aksium wielstel heeft een versterking van de spaakgaten in de velgen. Het wordt geleverd met hoogwaardige industriële lagers. Duurzaamheid en veiligheid en gewichtsvermindering stonden naast de gunstige prijs centraal bij alle verbeteringen. De Mavic Aksium S heeft een redelijke prijs en wordt volgens de fabrikant het beste gereden met perfect passende Aksion racebanden. Het Mavic Aksium S wielband systeem is slechts een uitwisselbaar onderdeel op een trainingsracefiets, maar alleen de perfecte coördinatie met andere onderdelen zorgt voor een optimale rijervaring. De fabrikant wijst er uitdrukkelijk op dat deze trainingsband alleen geschikt is voor gebruik op de weg. Uitgerust met het SelfLock-systeem op de spaakschroefdraad, blijven de spaken op het wiel altijd optimaal gecentreerd. De 28-inch Mavic Aksion S aluminium klemband met gegroefde velgkoppeling is ontworpen voor goede prestaties en comfort. Het is compatibel voor de montage van Shimano 9/10/11-versnellingen, SRAM 9/10/11-versnellingen of Campagnolo 10/11-versnellingen.

Mavic Aksium S 23 en S 25

De Mavic Aksium S 25 heeft een extra lichte velg en wordt met de nieuwe Aksion band in 25 millimeter breedte de perfecte trainingsracer. Met 20 radiale spaken, zelfzekerende spaaknippels, een aluminium behuizing en roestvrijstalen aanvullingen in de vrijloop, overtuigt deze raceband met zijn robuustheid. De Fransen zorgen ervoor dat de Mavic Aksium S 25 een bijzonder stabiel en soepel velggewricht heeft, wat het remmen nauwkeuriger maakt. Tegelijkertijd zijn de spaken gemakkelijker in te trekken. Mavic's "UB Control" - een latere kanteling van de remflanken - verbetert ook het remeffect. De spaakgaten worden onderworpen aan H2-koudharding om microfijne scheuren in deze belastingszones te voorkomen. De levensduur van een Aksium band wordt door deze maatregel verlengd. De geïnstalleerde industriële lagers zijn van hoge kwaliteit en efficiënt. De nieuwste versie van de Mavic Aksium S 23 wielband systeem is al beschikbaar. De gebruikte technologieën en materialen zijn identiek aan die van de Mavic Aksium S 25, maar de Aksion 23 millimeter brede Single Compound zal worden gebruikt om dit wielstel gevaarlijk te maken.

Mavic Aksium zowel voor beginners als voor profs

Mavic Aksium zorgt door haar uitvoerige collectie dat zowel beginners als profs terecht kunnen bij dit merk. Als je net begint met fietsen wil je natuurlijk niet teveel kwijt voor onderdelen. Toch kun je voor een prima prijs al interessante onderdelen vinden in de collectie. Een aantal kleine aanpassingen aan je fiets kunnen al voor aanzienlijke verbetering zorgen tijdens het wielrennen. Zo kun je er voor kiezen om andere en betere wielen van dit merk op je fiets te plaatsen. Uiteraard ben je ook vrij om andere soepele en kwalitatieve onderdelen van dit merk op je racefiets te plaatsen. Of je nou toe bent aan progressie als amateur of prof bij Mavic Aksium zul je altijd slagen. Kijk van tevoren altijd even goed of de onderdelen ook geschikt zijn voor jouw type racefiets.