BIKESTER Magazine!

Het fietsblog van Nederland!

algemeen

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HET OPLADEN VAN DE ACCU VAN JE FIETS

Heb je een elektrische fiets, dan weet je dat de accu een van de meest belangrijke onderdelen is. Zonder de accu kun je geen gebruik maken van de trapondersteuning. De accu is ook het onderdeel dat de meeste aandacht vraagt. En wanneer je de accu goed onderhoudt, ga je er ook langer gebruik van kunnen maken. Hoe zorg je ervoor dat je de accu op de juiste manier oplaadt? Hoe beter je dit doet, hoe meer je gebruik maakt van de oplader. Alles wat je moet weten over de fietsaccu opladen lees je hier!

verder lezen
algemeen

HOEVEEL CALORIEËN VERBRAND IK TIJDENS HET FIETSEN?

Met de stadsfiets naar je werk, pleziertochten maken met je e-bike of wekelijks rijden op je racefiets: in Nederland fietsen we heel wat af. En hoewel het niet alleen lekker is om actief te zijn in de buitenlucht, is het ook nog eens gezond voor je. Hoeveel kcal verbrand je met fietsen en hoe verschilt het calorieverbruik tussen een normale fiets en een elektrische fiets? Hier lees je alles wat je moet weten over het verbranden van calorieën tijdens het fietsen.

verder lezen
algemeen guides

FIETSKETTING SPANNEN: VOLG DEZE STAPPEN

Het kan zomaar voorkomen: de kettingkast van je fiets begint te rammelen of deze valt er zelfs af tijdens het fietsen. Dit is niet alleen onaangenaam, maar kan ook nog eens heel gevaarlijk zijn. Er kunnen altijd ongelukken gebeuren wanneer de ketting niet goed is gespannen. Het spannen van de ketting is in dit geval de manier om problemen te voorkomen en op te lossen. De fietsketting spannen: hoe moet je dit aanpakken? Dit is verschillend per type fiets. Hier lees je alles over de fietsketting spannen met versnelling en derailleur.

verder lezen
algemeen

ALLES WAT JE ALS WERKGEVER MOET WETEN OVER HET NIEUWE FIETSPLAN

Werknemers stimuleren om met de fiets naar het werk te komen en ze tegemoet te komen met een speciale regeling: maak kennis met het nieuwe fietsplan. Hiermee kies je niet alleen voor het besparen van geld, maar het brengt ook andere voordelen met zich mee. Hoe ziet het nieuwe fietsplan 2022 er precies uit en wat heb je hier als werkgever aan? Hier lees je alles wat je als werkgever moet weten over het nieuwe fietsplan.

verder lezen
algemeen

DIT ZIJN DE LICHTSTE ELEKTRISCHE FIETSEN VAN DIT MOMENT

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets. Het biedt optimaal gemak en daarnaast zijn er genoeg betaalbare modellen beschikbaar. Je schaft een elektrische fiets vooral aan zodat je het voor jezelf extra gemakkelijk maakt om van A naar Be te komen. Doordat er sprake is van een accu, motor en andere onderdelen voor elektronische ondersteuning wordt de fiets wel zwaarder. Wil je graag een lichtgewicht elektrische fiets aanschaffen? Hier vind je informatie over het gewicht van een e-bike en ontdek je de beste opties voor een lichte elektrische fiets.

verder lezen
algemeen,bikepacking

FIETSKNOOPPUNTEN: ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HET FIETSEN VAN DE KNOOPPUNTEN

Natuurlijk wil je een mooie route fietsen, maar het is niet altijd even makkelijk om te bepalen waar je dan gaat beginnen. Nederland kent heel veel mooie routes, maar zelfs de mooiste routes liggen soms verborgen. Een uitkomst hiervoor is het plannen van een route middels de fietsknooppunten. Deze knooppunten zorgen ervoor dat je hele leuke routes kunt uitstippelen en je langs de mooiste plekken komt. Meer weten? Hier lees je alles wat je moet weten voer het fietsen van knooppunten in eigen land!

verder lezen
algemeen guides

DIT ZIJN DE BESTE FIETSROUTEPLANNER OM TE GEBRUIKEN

Behalve Strava is ook de app Komoot internationaal en zeer populair. De app heeft miljoenen gebruikers wereldwijd en is te downloaden via zowel de Apple Store als de Android Store. Komoot is net wat uitgebreider dan Strava: zo kun je kiezen tussen meerdere soorten fietsen en kies je daardoor altijd een geschikte route. Van mountainbiken en toerfietsen tot wielrennen en mountainbiken: je kunt altijd een goede route vinden die perfect aansluit op het type fiets dat jij hebt.

verder lezen
guides algemeen

HOUD JE RACEFIETS IN GOEDE CONDITIE: TIPS VOOR HET ONDERHOUD & SCHOONMAKEN VAN JE RACEFIETS

Als je eenmaal trotse eigenaar bent van een racefiets, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Je racefiets schoonmaken en goed onderhouden is dan ook heel belangrijk. Dit kost je wat tijd, maar uiteindelijk profiteer je hier optimaal van. Wil je racefiets altijd goed onderhouden, maar weet je niet waar je moet beginnen of welke producten je het beste kunt gebruiken? Hier lees je alle tips voor het schoonmaken en het onderhoud van je racefiets.

verder lezen
Je vindt ons ook

Copyright Bikester - Alle rechten voorbehouden