Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Verantwoord winkelen

Op zoek naar fietskleding die op een verantwoordelijkere manier is geproduceerd? Of misschien wil je weten hoe je de levensduur van je onderdelen kunt verlengen? Hier vind je handige informatie die je in de goede richting helpt. Kies een onderwerp uit de onderstaande iconen om er meteen naartoe te gaan, of scroll naar beneden voor meer informatie.


Duurzaamheidsfilter

Heb je een duurzaamheidscertificaat op een product gezien? In een wereld die steeds meer wordt 'groen gewassen', kan het lastig zijn om te weten welke claims je kunt vertrouwen. Daarom hebben wij een aantal van de meest voorkomende voor je ontcijferd.

Deze wereldwijd erkende normen zijn allemaal gericht op productgerelateerde milieu-, dierenwelzijns- of sociale voordelen. En wat nog beter is, ze zijn ook allemaal door een derde partij gecertificeerd.

Klik een van de pijltjes om meer te weten te komen.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

De Global Organic Textile Standard is (zoals de naam al doet vermoeden) een wereldwijd erkende standaard, speciaal voor biologisch textiel.

Deze standaard meet de productie van biologische materialen zorgvuldig aan de hand van milieu- en sociale criteria (alles van de chemische stoffen die in kleurstoffen worden gebruikt, tot de behandeling van de arbeiders!) Zo kun jij kiezen voor biologische producten die afkomstig zijn van verantwoordelijkere bevoorradingsketens.

Er zijn twee GOTS-labels. Producten met het label 'organic' bevatten meer dan 95% biologische vezels. Producten 'made with organic materials' bevatten minstens 70% biologische vezels.

Hier kun je GOTS-producten kopen.

bluesign APPROVED & bluesign PRODUCT

Heb je het bluesign-logo gezien op iets waar je van houdt? bluesign is een betrouwbaar systeem dat zich richt op de manier waarop textiel, kleurstoffen en accessoires worden geproduceerd. Dit maakt het productieproces ook veiliger voor werknemers, klanten en het milieu door gevaarlijke chemicaliën in elke fase te verbieden.

Om een productonderdeel (bijvoorbeeld de stof of een accessoire) als bluesign APPROVED te bestempelen, mogen merken alleen chemicaliën gebruiken die voldoen aan de hoge normen van bluesign.

Om een bluesign PRODUCT te zijn, moet een product voor ten minste 90% bestaan uit bluesign APPROVED textiel en voor 30% uit bluesign APPROVED accessoires.

Bekijk onze bluesign-producten hier .

RDS: Responsible Down Standard

Als je een slaapzak of jas met dons koopt, let dan op het RDS-keurmerk. Dit logo met witte veren betekent dat de veren in je gewatteerde product afkomstig zijn van vogels, aan wier fysieke en emotionele behoeften volledig is voldaan. Praktijken als levend plukken en dwangvoeren zijn verboden. Om deze norm te bereiken, moeten boerderijen voldoen aan strenge welzijnseisen. Het hele proces wordt geëvalueerd: van het kweken tot het verzamelen van de veren en hoe het eindproduct wordt gemaakt.

Zie onze Responsible Down Standard producte hier .

Global Recycled Standard (GRS)

Liefhebbers van gerecyclede materialen moeten het GRS-logo in het oog houden. De Global Recycled Standard is het nr. 1, universeel erkende certificaat voor producten die gerecyclede vezels bevatten.

De GRS zet zich niet alleen in voor hogere percentages gerecycled materiaal in producten, maar reguleert ook de arbeidsomstandigheden van werknemers en houdt streng toezicht op het gebruik van chemicaliën in het productieproces.

Als een product dit logo heeft, is het gemaakt van minstens 50% gerecycled materiaal, op een manier die minder schadelijk is voor mens en milieu.

Ontdek onze GRS-producten hier .

Responsible Wool Standard (RWS)

Als je op zoek bent naar een nieuwe wollen favoriet, let dan op het RWS-logo. Deze vrijwillige standaard richt zich op de gezondheid van de schapen waarvan je wol afkomstig is.

Om RWS-goedgekeurd te worden, moeten boerderijen voldoen aan strenge welzijnseisen. Er moet worden voldaan aan de voedings-, fysieke en emotionele behoeften van elk dier en praktijken zoals mulesing zijn verboden.

Boerderijen moeten ook het welzijn van hun werknemers beschermen en hun land op een milieuvriendelijke manier beheren; ze moeten de gezondheid van de bodem en de biodiversiteit beschermen.

Zie onze RWS-producten hier .

STANDARD 100 BY OEKO-TEX

STANDARD 100 by OEKO-TEX is een van de bekendste veiligheids- en kwaliteitscertificaten voor textiel in de wereld.

Als je STANDARD 100 by OEKO-TEX op een product ziet, kun je er zeker van zijn dat elk onderdeel - van draad tot knoop - strenge tests op schadelijke stoffen voor de menselijke gezondheid heeft doorstaan.

Deze norm wordt elk jaar herzien in overeenstemming met de nieuwste wetten en wetenschappelijk onderzoek - zodat jij volledig kunt vertrouwen op hun oordeel.

STANDARD 100 by OEKO-TEX-producten vind je hier .

Fair Trade Certified

Fair Trade USA is een non-profit organisatie die samenwerkt met een enorm, wereldwijd netwerk van producenten, merken en organisaties. Haar doelstellingen? Het bevorderen van eerlijke handelspraktijken, waarbij mensen en de planeet op de eerste plaats komen.

Als je een product ziet met het Fair Trade Certified keurmerk, ben je er zeker van dat het voldoet aan serieuze sociale, ecologische en economische normen.

Deze omvatten verantwoorde inkoop- en leveringspraktijken, betrouwbare bestaansmiddelen en betere lonen voor boeren en arbeiders, veiligere arbeidsomstandigheden en transparante toeleveringsketens.

Shop Fair Trade Certified producten hier .


Duurzaamheidsfilters

Gebruik onze speciale filters om gemakkelijk producten te ontdekken die bij jouw waarden passen.

Momenteel kun je filteren op gangbare duurzaamheidscertificaten, deze zullen we in de toekomst uitbreiden.

Je vindt al onze filters aan de linkerkant van onze shop.


Gidsen

Natuurlijk gaat het bij verantwoord winkelen om meer dan alleen certificaten.

Er zijn verschillende factoren om over na te denken en keuzes te maken. Moet je bijvoorbeeld kiezen voor kleding van plantaardige materialen of synthetische stoffen? Hoe kun je je materiaal onderhouden zodat het zo lang mogelijk meegaat?

Wil je meer weten? Kies dan een onderwerp en verken onze gidsen hieronder:

General maintenance
Seasonal protection