Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Velgen

5 Artikel
Filter
Terugzetten

Compatibiliteit bandengrootte in inch

 • 20
 • 24
 • 28
 • 27,5

Binnenbreedte in mm

mm
mm

Series

 • DT Swiss RR 1

Prijs

tot

Klantenbeoordelingen

 • 1
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
AVIAN BMX Venatic Achtervelg 20x1.50", zwart
AVIAN BMX Venatic Achtervelg 20x1.50", zwart
AVIAN BMX
Venatic Achtervelg 20x1.50", zwart
Adviesprijs € 349,00 € 161,99
gratis verzending
 • Varianten: 28H
- 53 %
UITVERKOOP
IKON UD Carbon Velg 24x1.50/1.75" Velgrem, zwart
IKON UD Carbon Velg 24x1.50/1.75" Velgrem, zwart
IKON
UD Carbon Velg 24x1.50/1.75" Velgrem, zwart
Adviesprijs € 359,00 € 160,99
gratis verzending
 • Varianten: 36H
- 55 %
UITVERKOOP
DARTMOOR Shield Velg 27.5", zwart
DARTMOOR Shield Velg 27.5", zwart
DARTMOOR
Shield Velg 27.5", zwart
Adviesprijs € 89,99 € 77,99
 • Varianten: 32H
- 13 %
UITVERKOOP
EXCESS XLC Carbon Velg 451x21mm met remoppervlak voor Mini/Expert, zwart
EXCESS XLC Carbon Velg 451x21mm met remoppervlak voor Mini/Expert, zwart
EXCESS
XLC Carbon Velg 451x21mm met remoppervlak voor Mini/Expert, zwart
Adviesprijs € 299,00 € 123,99
gratis verzending
 • Varianten: 28H
- 58 %
UITVERKOOP
DT Swiss RR 511 Velg 28", zwart
DT Swiss RR 511 Velg 28", zwart
DT Swiss
RR 511 Velg 28", zwart
Adviesprijs € 89,99 € 40,99
 • Varianten: 20H
- 54 %
UITVERKOOP

Fietsvelgen online shop Bikester

De fietsvelgen die u heeft, zijn van groot belang bij uw fietsprestaties. Naast een goed fietsframe, is de kwaliteit van de fietswielen namelijk heel belangrijk. De velgen en spaken van uw fietswiel worden veel belast tijdens het fietsen. Tegenwoordig zijn alle goede fietsen voorzien van dubbelwandige aluminium velgen. Dit materiaal roest niet en gaat lang mee. Er wordt onderscheid gemaakt in velgen, zo zijn er bijvoorbeeld lichte of zware velgen. Welke velgen u nodig heeft, hangt allereerst af van welke fiets u heeft. Bent u in bezit van een mountainbike, dan raden wij u andere velgen aan dan in het geval van een racefiets. De prestaties die u wilt leveren met uw fiets, bepalen ook welke velg u nodig heeft. Het is dus belangrijk om een passende velg te kopen! Velgen gunstig online kopen

De functies

De velgen hebben veel te verduren tijdens het fietsen. Ze moeten bijvoorbeeld kracht bieden tegen de trillingen en hobbels in de weg. Een fietsvelg heeft meerdere functies, en vormt daarom een belangrijk onderdeel van het fietswiel. In de fietsvelg zitten gaten waar de spaken doorheen steken. De spaken worden dus op hun plek gehouden door de fietsvelg. De opstaande rand van de fietsvelg zorgt ervoor dat de fietsband niet van de velg loopt. Ook worden de banden ondersteund door de velg. Sommige fietsen hebben velgremmen, waarbij wordt afgeremd op de velg. De rand van de velg is dan voorzien van profiel, zodat de remblokjes er goed grip op hebben. Het remoppervlakte van de velg is dus van belang. Verder is het belangrijk dat het materiaal van de velgen niet te zacht is, zeker als het materiaal van de remblokken hard is. Als uw fiets schijfremmen heeft, hoeft u hiermee geen rekening te houden. Bij Bikester kunt u ook terecht voor geschikte remmen

Verschillende soorten velgen

Er zijn verschillende soorten velgen beschikbaar, zodat u een velg kan kiezen die helemaal past bij uw fiets. Zo heeft u keuze uit een verschillend aantal spaakgaten in de velg. U kunt bij de meeste modellen velgen kiezen uit 28-, 32-, of 36-gaats varianten. Ook zijn er verschillende kleuren velgen beschikbaar. De meeste velgen voor fietsen zijn gemaakt van aluminium, omdat dit een licht materiaal is. Ook roest het materiaal niet snel, dus gaat het lang mee. Wij bieden u lichte en wat zwaardere velgen, die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. De lichte velgen komen vooral van pas als u veel bergopwaarts fietst. Het is dan namelijk heel belangrijk dat uw fiets zo licht mogelijk is, omdat een lichte fiets minder rolweerstand heeft. Hoe steiler u klimt met uw fiets, hoe meer het gewicht van de fiets een rol gaat spelen. Als u soepel bergop wilt kunnen fietsen, raden wij u dus lichte velgen aan. Bij het bergafwaarts gaan, zijn de zwaardere fietsen juist in het voordeel. De fiets die u heeft, bepaalt dus welke velg u nodig heeft. Bij Bikester bieden wij u velgen aan voor racefietsen, mountainbikes, urban fietsen en gravity fietsen. Ook voor velglint kunt u bij ons terecht.

Racefiets en MTB

Het belangrijkste onderscheid in velgen, is tussen velgen voor de racefiets en voor de mountainbike. Bij een racefiets, is het van belang dat de velgen licht zijn en gemaakt van stevige materialen. De racefiets velgen zijn dus aerodynamisch, maar hebben wel genoeg kracht. Het is belangrijk om te letten op het verschil in doorsnede van de velg. Bij een racefiets wordt vaak een 28 inch velg gebruikt. Bij een mountainbike is er vaak sprake van een velg met een doorsnede van 26 inch. Bij een mountainbike is het verder belangrijk dat de velgen zorgen voor stevigheid en comfort. Een stabiele fietsvelg is bij een mountainbike heel belangrijk. Bij bikester.nl hebben we een breed assortiment in zowel racefiets velgen als in mountainbike velgen.

Onderhoud van uw velgen

Zeker als u in de winter veel fietst, is onderhoud van uw velgen belangrijk. Er wordt dan veel met zout gestrooid, en het is belangrijk om de zoutresten te verwijderen van uw fiets. De velgen en spaken kunt u schoonmaken met een droge doek. Het is belangrijk om geen vet de gebruiken bij het schoonhouden van de velgen. Zeker als u velgremmen heeft, is vet een boosdoener. Uw velgen zullen dan minder goed werken. Controleer na het schoonmaken dan ook altijd of uw remmen nog goed werken. Voor fietsonderhoud kunt u ook bij Bikester terecht. Neem gerust een kijkje in ons ruime assortiment fietsonderhoud. Hier vindt u bijvoorbeeld:

 • Schoonmaaksets
 • Smeermiddelen
 • Schoonmaakartikelen

Velgen bestellen bij Bikester

Bij bikester.nl kunt u gemakkelijk online bestellen. Ook het online bestellen van velgen, is zeer eenvoudig. Kies de fietsvelg uit die het beste bij uw fiets en doeleinden past en ga naar de online kassa. Hier kunt u betalen met PayPal, iDEAL, per bankoverschrijving of met creditcard. Bij Bikester hechten we veel waarde aan een snelle thuisbezorging van uw product. Op die manier kunt u zo snel mogelijk gebruik gaan maken van uw fietsvelg. Onderschat het belang van een goede fietsvelg dus niet! Om uw fietsprestaties optimaal te benutten, is een goed passende fietsvelg geen overbodige luxe. In het assortiment velgen van Bikester vindt u zeker een geschikt exemplaar voor uw fiets.