Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Triathlon horloges

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Triathlonhorloge voor athleten

Voor professionele hardlopers en triatleten zijn sporthorloges al lang een onmisbare must geworden. Ze worden gebruikt om alle belangrijke waarden tijdens de training of wedstrijd te monitoren. Maar ze worden ook steeds populairder onder beginners vanwege hun multifunctionaliteit. Lees hier welke soorten triatlonhorloges er zijn en waar je op moet letten bij de aankoop ervan.

Waarom heb ik een triatlonhorloge nodig?

Moderne triatlonhorloges kunnen veel meer weergeven dan alleen de polsslag of de tijd. Ingebouwde GPS-modules en meetsensoren maken het horloge tot een trainingspartner die niet alleen optimale ondersteuning biedt aan sporters, maar hen zelfs kan helpen om vooruitgang te boeken. Zo geven akoestische indicaties bijvoorbeeld informatie over de gestelde doelen of de intensiteit van de huidige training. De meeste fabrikanten bieden ook software aan om te downloaden, waarmee de door het horloge geregistreerde gegevens na de training of wedstrijd gemakkelijk kunnen worden geëvalueerd en gearchiveerd.

Wat is een goed triatlonhorloge?

Triatlon horloges zijn ontworpen voor de combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen en moeten daarom de functies van zwemhorloges, fietscomputers en loophorloges combineren. De eisen die aan het horloge worden gesteld zijn net zo gevarieerd als de disciplines zelf:

Zwemmen

De belangrijkste criteria in dit element zijn dat het horloge absoluut waterdicht is en een gedetailleerde analyse van de zwemgegevens (bv. aantal slagen, snelheid enz.) kan geven. Aangezien de meeste GPS-horloges onder water problemen met het signaal hebben, lukt het veel atleten om het horloge ondersteboven te dragen. In duurdere modellen zijn hiervoor extra acceleratiesensoren geïntegreerd, die het ontbrekende GPS-signaal aanvullen met eigen gegevens en zo ook in het water zeer nauwkeurige afstandsmetingen mogelijk maken.

Op de fiets

Voor een snelle overstap van zwembad naar fiets is het bijzonder belangrijk dat het horloge eenvoudig van de pols kan worden losgemaakt en eenvoudig aan het stuur kan worden bevestigd. Voor dit doel rusten sommige fabrikanten hun horloges uit met Click-Fix mounts, die eenvoudigweg aan de tegenhanger op het stuur worden vastgehaakt. Tijdens het fietsen vervangt het horloge de snelheidsmeter. Het meet onder andere de cadans en het vermogen in watt.

Hardlopen

De einddiscipline in de triatlon is in volle gang. Ook hier moet de triatlonklok flexibel kunnen reageren op de eisen. Naast de hartslagmeting zijn de belangrijkste parameters de snelheid en de weergave van het huidige tempo (= de tijd die nodig is om een kilometer af te leggen). Bovendien kan de afstand voor de huidige rit en het totale aantal kilometers voor alle voorgaande ritten worden weergegeven. Wat zijn de functies van triatlonhorloges? Naast de mogelijkheid om de hartslag en de huidige snelheid te meten, hebben de nieuwere triatlonhorloges nog een aantal andere functies, zoals...:

  • Hoogtemeter,
  • Snelheidsmeting,
  • Pulsfrequentiemeting,
  • Analyse van zwemgegevens,
  • Cadansmeting,
  • Pulsmeting onder water,
  • Afstandsmeting,
  • Vermogensmeting (Watt).

Welk triatlonhorloge is geschikt voor mij?

Welk model van het triatlonhorloge je uiteindelijk moet kiezen, hangt volledig af van het toepassingsgebied en de individuele behoeften. Als je vooral op het vlakke land je sport beoefent, is een duur model met geïntegreerde hoogtemeter uitgesloten. Zelfs beginners die een voorproefje willen krijgen van triatlon moeten niet kiezen voor het duurste horloge, omdat ze de meeste van de vele functies in het begin niet nodig hebben of aankunnen.

Conclusie

De keuze van het juiste triatlonhorloge wordt uiteindelijk niet bepaald door de prijs, maar door de vraag hoe het apparaat wordt gebruikt. Voor beginners zijn er al goede sporthorloges voor minder dan honderd euro, die zijn uitgerust met GPS en die een betrouwbare analyse van zwem-, fiets- en loopgegevens kunnen bieden. Voor triatleten die naar de bergen gaan, zijn de modellen met hoogtemeting echter geschikt. In principe is de aankoop van een triathlonhorloge echter voor iedereen de moeite waard - of het nu gaat om een professionele atleet of een recreatieve triatleet. Het is een betrouwbare metgezel die ook atleten naar grote prestaties kan brengen.