Fietsen Online Shop - Bikester
Code "dhb20" voor alle producten van dhb

INSTEGS-MTB

Ook zonder groot budget kunnen beginnende mountainbikers tegenwoordig vertrouwen op betrouwbare techniek, goede rijeigenschappen en hoogwaardige kwaliteit. Voor dagelijks gebruik, intensieve inzet op avontuurlijk terrein of voor uitvluchtjes met vrienden; deze bikes zijn overal voor in! Al voor een klein budget vindt men bij ons mountainbikes met passend schakelcomfort, een breed omzetbereik, solide verende voorvork en stabiel aluminium frame. De zitpositie van deze fietsen is meestal licht gebogen en biedt op deze manier meer controle en comfort voor beginners.

WAAR EN HOE KAN DE BIKE GEBRUIKT WORDEN?

Tochten op landelijk terrein zouden net zo probleemloos moeten verlopen, als de dagelijkse rit van en naar het werk. Op de voorgrond staan dan ook veelzijdigheid en uitgebalanceerde, goed controleerbare rijeigenschappen bergop en bergaf, zowel op asfalt- als op landwegen.

WELKE UITRUSTING MAG MEN VERWACHTEN?

Een standaard mountainbike verrast met zijn minimalistische verschijning en naar spatborden, verlichting of een standaard zoekt men tevergeefs. Instapmodellen zijn in de regel echter voorzien van geïntegreerd schroefdraad, wat het makkelijk maakt om de gewenste accessoires probleemloos te monteren. Voor dagelijks gebruik in de stad of uitvluchten in landelijk gebied, het is altijd belangrijk om met krachtige remmen en goed functionerend schakelwerk van Shimano of Sram uitgerust te zijn. Bij mountainbikes onder € 500,- zijn de meest gebruikte remmen V-Brakes. Dit minimalistisch vervaardigde en relatief lichte remsysteem, doet op droge ondergronden niet onder voor een schijfrem. Hydraulische en mechanische schijfremmen hebben echter een streepje voor onder natte omstandigheden. Voor offroad-gebruik is een verende voorvork onmisbaar en in het beste geval heeft men een luchtgeveerde voorvork, die met een vorkpomp exact op het gewicht van de rijder is af te stemmen.

HOEVEEL MOET MEN INVESTEREN?

Onder € 500,- kan men al een stabiel en betrouwbaar instapmodel kopen, die op licht en middelzwaar terrein plezierig functioneert en tegelijkertijd met weinig onderdelen - zoals steekspatborden en verlichting - al een volwaardige bike voor dagelijks gebruik vormt.

Vanaf € 500,- mag men naast een complete fiets voor dagelijks gebruik een sportief uitgeruste mountainbike verwachten, die dankzij hoogwaardige componenten merkbaar lichter is. Met tot wel 30 versnellingen, vormen ook langere stukken bergop geen hindernis meer. Bergaf bieden de hoogwaardige remmen en vering onder uiteenlopend omstandigheden veiligheid, stabiliteit en rijplezier.


MOUNTAINBIKES VOOR BEGINNERS TOT € 500,-

Serious Eight Ball 27,5“

  • 6061 aluminium frame
  • Suntour verende voorvork
  • 24-speed Shimano Deore versnelling
  • 27,5“ wielen met 2.1 Kenda-banden
  • krachtige V-Brakes

ALLROUND MOUNTAINBIKES TOT € 1000,-

Cube Attention 29“

  • 6061 Cube 29" aluminium frame
  • Rock Shox 100mm verende voorvork met Lockout
  • 30-speed Shimano XT versnelling
  • hydraulische Shimano schijfremmen
  • 29“ wielen met SCHWALBE banden