Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Hardtails voor vrouwen
Hardtails voor vrouwen
De meeste fietsen zijn geschikt voor alle geslachten en veel fietsfabrikanten gebruiken verschillende wielmaten in hun assortiment om de geometrie hetzelfde te houden, omdat de framemaat verandert. Zo hebben kleinere framematen 27.5 inch wielen, terwijl de grotere varianten 29 inch wielen hebben. Er zijn echter ook modellen voor vrouwen verkrijgbaar, die een kortere reach en zadelbuis hebben voor een betere pasvorm. Ze worden ook geleverd met verschillende onderdelen zoals een speciaal vrouwenzadel en een smaller stuur, zodat je direct op je nieuwe fiets kunt stappen, zonder er eerst iets aan te hoeven veranderen!

Hardtails dames

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Marin Wildcat Trail 3 Dames, zwart
Marin Wildcat Trail 3 Dames, zwart
Marin
Wildcat Trail 3 Dames, zwart
Adviesprijs € 825,00 € 399,00
  • Varianten: S | 38,1cm (27.5")
- 51 %
UITVERKOOP

Een dames mountainbike voor elk doel

Een uitgebreide tocht met je mountainbike door de bergen of over uitgestrekte velden is een leuke vrijetijdsbesteding voor dames en heren van alle leeftijden. Daarom is het ook niet verrassend, dat mountainbikes ondertussen voor zowel vrouwen als voor mannen perfect afgestemd zijn. Speciaal voor een damesfiets zijn er een paar punten waar in het bijzonder opgelet moet worden voor de best mogelijke rijervaring. Zo is de grote van de wielen en de framehoogte van de fiets slechts en kleine factor waar dames op moeten letten. Veel merkfabrikanten bieden zelfs complete fietsen aan, waardoor het niet meer nodig is om afzonderlijke onderdelen samen te stellen. Dames mountainbike online shop

Waar moet je bij het kopen van een dames mountainbike op letten?

Elk onderdeel van een mountainbike voor dames moet aan bepaalde eisen voldoen, door de onderscheidende vrouwelijke ergonomie. Daarom hebben verschillende componenten van de vrouwen MTB een ander ontwerp dan het heren model . Aanpassingen zorgen er ook voor, dat geplande ritten en trainingsessies zo best mogelijk uitgevoerd kunnen worden en dat er betere resultaten gehaald worden. Geoptimaliseerde elementen van de mountainbike zijn bijvoorbeeld:

  • Zadel
  • Fietsvork
  • Fietsframe
  • Stuur en remmen
  • en de wielen (tot een maat van 29 inch)
Na een lange training met een dames mountainbike worden niet alleen de spieren op een gelijkmatigere manier getraind; het krijgen van spierpijn wordt ook voorkomen. Onze tip: trainingsresultaten kunnen aanzienlijk verbeterd worden met een moderne dames mountainbike. Andere vormen en technologische ontwikkelingen in de fietssport vinden steeds meer hun weg naar het privé gebruik, waarvan dames en heren sterk kunnen profiteren. Door het gebruik van speciale onderdelen gericht op de vrouw, zorg je bijvoorbeeld ook voor een betere gewichtsverdeling op de fiets.

Een betere pasvorm op de damesfiets

Het fietszadel is het constante contactpunt tussen de rijder en de mountainbike. Daarom is het erg belangrijk om het zadel zo efficiënt mogelijk te maken , zonder te hoeven in te leveren in comfort. Studies tonen aan dat mannen en vrouwen in principe geen verschillende zadels nodig hebben. Er zijn echter een paar factoren die de rijervaring aanzienlijk kunnen verbeteren. Conventionele zadels op een mountainbike voor vrouwen hebben een iets verhoogd drukpunt in het gebied van het schaambeen, waardoor de vrouwelijke schaamboog op de neus van het zadel drukt en na verloop van tijd een pijnlijke druk kan veroorzaken. Moderne zadelmodellen voor dames zijn daarom voorzien van een iets verlaagde zadelneus. De afstand van het zitbeen maakt een betere drukverdeling op verschillende rijposities mogelijk.

De optimale vering voor een dames mtb

Als het gaat om de verende vork , is er niet veel verschil tussen een damesmodel en een herenmodel. In de zoektocht naar geschikte componenten, speelt het gewicht van de berijder een belangrijke rol. Geschikte fietsvorken voor mountainbikes komen in verschillende uitvoeringen – afhankelijk van de rijwegen en toepassingsgebieden. In principe moet bij vrouwen een voorvork in het zadel gekozen worden voor lichte mensen. Als er gekozen wordt voor een vering voor zware personen, hoewel de bestuurder licht is, kan de vering niet volledig gebruikt worden. Vaak is het bij een mountainbike voor dames ook aan te raden om te kiezen voor een zongenaamde verstelbare zadelpen. Deze kunnen specifiek aan de bestuurder worden aangepast, bijvoorbeeld bij eventuele gewichtsveranderingen . Er zijn ook Fully Suspended Bikes, die een extra vering in het achterwiel hebben.

De framehoogte

Gender specifieke functies bevinden zich vooral in de frame van de fiets. Hier wordt niet alleen een onderscheid gemaakt tussen de verschillende framehoogten , maar vooral ook om het gebruik van de fiets en de ergonomische aanpassing aan het vrouwelijke lichaam. Stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een diagonale middenbuis, zodat vrouwen met een rok geen problemen ondervinden.

Schuine middenbuis voor optimale zitpositie

Ook in het mountainbike segment wordt dit principe gebruikte. Door de delen van het frame aan te passen, wordt de afstand tussen het stuur en het zadel verkleind. Dit is noodzakelijk vanwege het verschil in grote tussen mannen en vrouwen. Het is hier belangrijk de afstand te verkleinen, zonder de verhoudingen van de hele dames mountainbike te beïnvloeden. Daarnaast moet het gewicht van het frame erg licht zijn. Een gewichtsvermindering van het frame bij een mountainbike voor dames en heren kan bewerkstelligd worden door het gebruik van moderne materialen. Zo worden bijvoorbeeld materialen zoals staallegeringen, aluminium en koolstof gebruikt. Hierdoor kan je ook je fiets gemakkelijk optillen.

Technisch geavanceerde ontwikkelingen

Hoogwaardige frames worden door verschillende fabrikanten ontwikkeld, en zijn tot 29 inch verkrijgbaar. Tijdens het ontwerp worden er de hoogste eisen aan gesteld, zodat er effectief getraind kan worden met de dames mountainbike. Merkfabrikanten zoals Cube bieden modellen aan , waarbij de draden van de remmen in het frame geplaatst kunnen worden. Hierdoor zitten deze onderdelen de benen of de spaken niet in de weg.

Individueel ontworpen fietsen of een complete fiets?

Wanneer je de beslissing neemt om een nieuwe mountainbike te kopen, vindt je bij bikester.nl een enorm brede selectie aan producten. Dames hoeven tegenwoordig gelukkig niet meer op herenmodellen te vertouwen, maar kunnen kiezen uit een breed aanbod aan speciaal ontworpen fietsen voor vrouwen. Bovendien heb je de keuze om een nieuwe fiets volledige zelf samen te stellen of om te kiezen voor een geassembleerde fiets. Elke fabrikant, dus ook van MTBs, biedt modellen aan in verschillende kleuren en prijscategorieën. Verder vind je op bikester.nl een uitgebreide selectie aan functionele fietskleding in vele kleuren en designs. Je kunt dus de optimale mtb broek, schoenen en vele andere accessoires kiezen die bij de kleur van je mountainbike passen. Natuurlijk vind je bij ons ook kinderfietsen voor de kleintjes. Zodoende staat er niets meer in de weg voor een toer in de natuur met je nieuwe dames mountainbike!