Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Omafietsen - de klassieker onder de stadsfietsen
Omafietsen - de klassieker onder de stadsfietsen
In een ontspannen, rechte zithouding rol je op een omafiets comfortabel door het dagelijks leven. Naast hun klassieke uitstraling, maken deze fietsen indruk met hun frames met diepe instap en het grote verstelbereik van het stuur en zadel. Dit zorgt ervoor dat iedereen met gemak op deze Nederlandse klassieker kan stappen en het avontuur tegemoet kan rijden!

Omafietsen

2 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

  • blauw
  • petrol

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Ortler Van Dyck Trapeze, blauw
Ortler Van Dyck Trapeze, blauw
Ortler
Van Dyck Trapeze, blauw
€ 499,00 * € 179,00
  • Varianten:
Ortler Van Dyck Trapeze, petrol
Ortler Van Dyck Trapeze, petrol
Ortler
Van Dyck Trapeze, petrol
€ 499,00 * € 189,00
  • Varianten:

Omafietsen online shop

De omafiets is de klassieker onder de fietsen en geschikt voor alle leeftijden. Met haar makkelijke zit, brede stuur en robuuste frame, is het een comfortabele maar ook betrouwbare fiets. De naam heeft dan ook meer te maken met het klassieke uiterlijk van de fiets, dan met de leeftijd van de fietser. Juist vanwege het degelijke frame en comfort, is de omafiets bijzonder geschikt voor jong en oud. Veel jongeren fietsen op een omafiets naar school, maar het is ook een uitstekende fiets voor dagelijks woon-werk verkeer of voor een ritje samen met kleine kinderen. Kies voor een traditionele zwarte omafiets, of een specialere versie met een hippe kleur, meerdere versnellingen en extra accessoires. Omafietsen goedkoop online Bikester

De klassieke Hollandse fiets

De zwarte toerfiets die we als 'opoefiets' of 'omafiets' kennen, bestaat al heel erg lang en is daarom een klassieker in het Nederlandse straatbeeld. Sinds de 19e eeuw worden deze mooie fietsen gemaakt en ze zijn te herkennen aan de gebogen bovenbuis, ook wel 'damesbocht' genoemd. De fiets met grote instap, was ontwikkeld om dames makkelijker op een fiets te laten stappen. Dat was vanwege de lange rokken die toen nog dagelijks werden gedragen, niet echt makkelijk of comfortabel. Ook hebben (oudere) omafietsen een breder zadel, een breed stuur met een grote bel en een forse voorlamp. Om de kettingkast zit een lakdoek, traditioneel zwart maar vandaag de dag in een bij de fiets passende kleur. Ook de jasbeschermers waren vroeger altijd ondoorzichtig, werden later standaard zwart, maar zijn tegenwoordig ook op de fiets aangepast. Standaard heeft een omafiets een terugtraprem en geen vernellingen. Voor 1930 werd er ook in Frankrijk en Engeland veel met deze fietsen gefietst, maar in Nederland zijn ze nog steeds heel populair. De naam omafiets ontstond pas in de jaren '70, als verwijzing naar het ouderwetse uiterlijk van de fietsen. Omdat de fiets nog altijd heel populair is, is het een typisch Nederlandse fiets geworden. In Duitsland worden ze zelfs 'hollandrad' genoemd.

De oude omafiets in een modern jasje

Stel: je zoekt een degelijke betrouwbare stadsfiets , binnen je budget, die er nog een beetje leuk uit ziet ook. Dan zit je met een omafiets natuurlijk helemaal goed. Ondanks dat omafietsen altijd al een vaste waarde in het fietsenassortiment van Bikester waren, is de omafiets tegenwoordig populairder is dan ooit. Omafietsen hebben natuurlijk een oer-Hollands imago, maar toch heeft de tijd zeker niet stilgestaan. De fietsen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en gemakkelijk aan je persoonlijke wensen aan te passen. Ook kun je omafietsen met meerdere versnellingen, handremmen en allerlei andere extra's krijgen. Deze combinatie van een vintage fiets met alle moderne technieken, heeft gezorgd voor een sterk toenemende populariteit van de omafiets. Merken als Ortler, Vermont en Electra Bike, zijn hier dan ook snel op ingesprongen. Ze bieden prachtige omafietsen aan in talloze hippe kleuren, zijn met de modernste snufjes uitgerust, maar hebben nog steeds de robuuste kernmerken van de authentieke fiets. In de basis nog steeds super functioneel en betrouwbaar, maar met het comfort van een moderne stadsfiets. Het minimalistische en robuuste design maakt de fiets niet alleen heel degelijk, maar ook bijzonder betaalbaar. Kijk gerust verder in onze shop voor de mooiste aanbiedingen. Naast dat je kiest voor en omafiets, kun je juist ook kiezen voor een fiets met wat extra ondersteuning, zoals een elektrische stadsfiets.

De opafiets

Ondanks het feit dat ook heel veel mannen voor een omafiets kiezen en daar net zo comfortabel op fietsen als dames, zijn er ook opafietsen. Deze fiets ziet er vrijwel hetzelfde uit als een omafiets, maar heeft een hogere en ongebogen bovenbuis tussen het stuur en het frame, waardoor de fiets er ook onmiskenbaar als een herenfiets uit ziet. Deze fietsen zijn net zo retro, betrouwbaar en stevig als de omafietsen en komen ook in verschillende moderne versies en kleuren. Denk ook aan de handige kinderzitjes of fietstassen voor de boodschappen, die makkelijk op de fiets te monteren zijn.