Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Elektrische hybride fietsen
Elektrische hybride fietsen – Krachtige alleskunners
De hybride elektrische fietsen verenigen het populaire concept van een snelle en veelzijdige fiets met moderne en lichtgewicht e-bike technologie. Dankzij de slanke 28" wielen met extra profiel, kom je op zowel solide als instabiele ondergronden goed vooruit. Als sportieve elektrische fiets voor dagelijks woon-werkverkeer, of als slank model voor in de vrije tijd zijn deze fietsen ideaal. Vanwege de hogere snelheden die je op de hybride elektrische fiets kunt bereiken, raden we je aan altijd te letten op de aanwezigheid van hydraulische schijfremmen.

Elektrische hybride fietsen

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Elektrische hybride fiets - Allrounder met extra aandrijving

Fietsen met elektromotor zijn nu beschikbaar voor alle soorten fietsen. Of het nu gaat om een stadsfiets, racefiets, mountainbike of crossfiets: ze zijn allemaal verkrijgbaar met elektrische aandrijving. Dit ondersteunt het trappen en creëert een volledig nieuw rijplezier zonder overbelasting. Elektrische hybride fietsen of e-bike cross zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, die je kunt kiezen op basis van je focus. Je krijgt altijd de beste ondersteuning voor beklimmingen. Vooral in de cross-sport maakt de elektromotor op deze manier nieuwe en langere tochten mogelijk, die lastig te realiseren zouden zijn zonder hulp. Hybride elektrische fietsen Bikester

De juiste elektrische hybride fiets voor elke type terrein

Hybride elektrische fietsen zijn een ideale combinatie tussen een stadfiets, trekkingfiets en mountainbike. Zo worden er enkele nuttige onderdelen van de stadfiets meegenomen, zoals het spatborden, verlichting en reflectoren, en de versnellingen, veringen en velgremmen van de sportfiets. Ze worden meestal gebruikt op gematigd terrein, waardoor zowel de fiets als de componenten stabiel moeten zijn. De nieuwe hybride e-bikes overtuigen met hun gebruikelijke robuuste constructie en een uitgekiende gewichtsverdeling, inclusief de accu en de motor. Dit betekent dat je niet alleen de controle hebt over je fiets op de weg, maar ook op off-road tours. De elektrische hybride fiets is daarom een echte allrounder die zich overal thuis voelt. Geniet van de natuur en probeer nieuwe routes met de elektrische hybride fiets. Met de allrounder kun je elk type terrein aan: Dankzij de elektrische ondersteuning zijn elektrische hybride fietsen een goede keuze voor iedereen. In het bijzonder hebben minder getrainde bikers baat bij de hulp van de motor en hoeven ze zich niet te veel in te spannen. Op deze manier is een geleidelijke en constante verbetering van je fysieke prestatie mogelijk. Het is de moeite waard, afhankelijk van persoonlijke vooruitgang, om de instellingen van je fiets steeds opnieuw aan te passen. De verschillende modi zijn verschillend voor elk model, maar de meeste elektrische crossfietsen hebben verschillende instellingen om uit te kiezen.

De juiste modus vinden

Elektrische crossfietsen behoren tot de categorie Pedelecs en worden meestal alleen elektrische fiets of E-bike genoemd. Het grote verschil tussen deze twee opties is dat de motoren op Pedelecs een ondersteunende functie hebben, terwijl een elektrische fiets zonder je toedoen door de elektromotor kan worden aangedreven. Beide categorieën bieden echter de mogelijkheid om de kracht van de motor te regelen. Bij Pedelecs grijpt de elektrische motor gewoonlijk in wanneer de trapfrequentie van de bestuurder onder een bepaalde waarde daalt. Op een rechte weg is deze frequentie hoger dan bij een stijging, wat natuurlijk meer stroom kost. De trapfrequentie kan op veel modellen worden aangepast, zodat je precies kunt bepalen welk niveau van inspanning je zonder hulp wilt rijden. Bekijk hier de speciale officiële speed pedelec helmen, Stel de ondersteuning afzonderlijk in en verbeter continu je prestaties. Ook kan de kracht die door de tractie wordt uitgezonden vaak worden aangepast, zodat je steeds minder ondersteuning nodig hebt voor bepaalde routes met toenemende prestatie. Het maximale vermogen van je elektrische hybride fiets is te herkennen aan het wattage van de motor. Tussen 250w en 500w is te vinden bij de grote merken. De overgebrachte kracht wordt opnieuw gelezen in Newton meter (Nm). Dit aantal bepaalt hoe groot de werkelijke ondersteuning tijdens het rijden is. De motoren die worden gebruikt voor elektrische hybride fietsen hebben meestal ongeveer 60 Nm. Ter vergelijking: de krachtigste ingebouwde elektromotor voor Pedelecs bedraagt tot 75 Nm. De kracht bepaalt ook de snelheid. De maximale waarde hier - net als bij andere Pedelecs - 25 km per uur. Elektrische crossfietsen met deze topsnelheid kun je gewoon zonder rijbewijs berijden.

Let op het gewicht

Een belangrijke factor bij het kopen van een fiets is het gewicht. Ultralichte metalen zoals carbon en aluminium worden al enige tijd gebruikt en maken bijzonder lichte fietsen mogelijk. Elektrische hybride fietsen zijn ook gemaakt van deze materialen. Traditioneel moet een crossfiets stabieler zijn dan een racefiets. Daarom zijn verschillende onderdelen robuuster en dus zwaarder.

Voordelen van alle soorten elektrische fietsen voor elk terrein:

E-Bike Type

Off-Road

robuust

snelheid

Laag gewicht

Fully MTB

+++

++

++

+

Hardtail MTB

++

+++

++

++

Crossrad

++

+++

+++

+++

Trekkingrad

+

+++

+

+

Aandrijving en accu brengen ook gewicht met zich mee. Aangezien elektrische hybride fietsen meer dan 20 kg wegen, is het de moeite waard - vooral als je een tour maakt waar je de fiets op sommige trajecten moet dragen - om goed op het gewicht van deze twee componenten in de productdetails te letten. Op Bikester.nl vind je lichtgewicht modellen die precies in balans zijn. De plaatsing van accu en motor is zo gekozen dat met de balans altijd rekening wordt gehouden. Het grootste deel van de motor bevindt zich in de trapas of op de achternaaf. De accu is echter in het frame of in de zitbuis gemonteerd. Deze combinatie resulteert in meer controle en betere bediening. E-Crossbikes bieden een uitgekiende balans voor een betere handling en controle.

Technologie ontmoet design

Met een robuuste elektrische hybride fiets staat de wereld voor je open. De stevige constructie leid je veilig over ruw en soepel terrein, terwijl de elektrische ondersteuning je helpt energie te besparen. Met de juiste instelling vind je snel de optimale rijstijl voor jou. Dus je kunt geen berg en geen pad weerstaan. Elektrische hybride fietsen zijn verkrijgbaar bij Bikester.nl in verschillende uitvoeringen en types. Moderne designs en een ruime keuze aan kleuren maken het assortiment compleet en stellen je in staat om een individuele fiets te ontwerpen.