Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Stadsfietsen (290 Producten)

Wielmaat (inch)

Gekozen:

Framemaat (cm) Let op dat de framemaataanbeveling een eerste oriëntering is. Been- en romplengte kunnen sterk variëren. Een exacte berekening van de juiste maat kun je vinden op de productpagina van het gekozen model.

Gekozen:

Merk

Gekozen:

Gewicht (kg)

  • 9,4 25,8

Aantal versnellingen

  • -
    Bevestigen

Geslacht

Gekozen:

Kleur

Gekozen:

Prijs (€)

  • -
    Bevestigen

Klantenbeoordelingen

Gekozen:
Stadsfietsen voor Dames en Heren
Sorteren
Pagina 1 van
6
 
Sorteren
Pagina 1 van
6

Stadsfiets Dames Heren Shop - stadsfiets voordelig kopen online

In de stad rijden we graag op stadsfietsen, omdat een fiets in de stad vaak een sneller vervoermiddel is dan de auto. De stadsfiets wordt dan ook gebruikt voor het doen van boodschappen, de dagelijkse rit van en naar het werk en het wegbrengen van kinderen naar school. Niet alleen ben je op de fiets sneller dan met de auto, het is ook nog eens gezond omdat je sportief bezig bent. Bovendien zie je iets van de omgeving. Heb je ook genoeg van in de auto zitten? Kies dan vandaag nog je nieuwe aluminium stadsfiets uit bij Bikester.nl. Een aluminium stadsfiets is robuust en biedt alle veiligheid die je nodig hebt. Speciaal voor het gebruik in de stad, kunnen deze fietsen een hoge belasting aan en zijn accessoires zoals kinderzitjes en mandjes eenvoudig te monteren. Een dames stadsfiets is over het algemeen uitgerust met 7 tot 8 versnellingen, een terugtraprem en een vrijloopnaaf. Het grote voordeel van een naafversnelling is dat deze slijtvast is en hierdoor lang meegaat. Voor ieder wat wils! Stadsfiets kopen online

Een stadsfiets kan alles in het stadsverkeer

Een stadsfiets maakt veilige en comfortabele dagelijkse ritjes door de stad mogelijk. Deze fietsen zijn ideaal voor korte en middellange afstanden in de stad, bijvoorbeeld voor het dagelijkse woon- en werkverkeer, de weg naar school of de universiteit, boodschappen doen en het wegbrengen van de kinderen. Ook tochtjes door het stadspark, of erop uit in de natuur met de familie zijn met een stadsfiets makkelijk te doen. Op deze manier combineer je een milieubewuste en gezonde manier van voortbewegen met in de frisse buitenlucht zijn. En met een stadsfiets ben je vaak sneller op de plek van bestemming dan met de auto.

Wat is er zo bijzonder aan een stadsfiets?

• De afstand tussen het stuuur en het zadel is korter dan bij andere fietsen. Daarmee biedt een stadsfiets een rechte zitpositie, waardoor je in het drukke stadsverkeer een goed overzicht hebt. Om de rug en de tussenwervelschijven te ontlasten, zijn de meeste stadsfietsen uitgerust met vering in het zadel. Ook hebben de meeste modellen stadsfiets een lage instap. Hierdoor kun je eenvoudig op- en afstappen. • De moderne Shimano of SRAM-naafversnelling met 8 a 9 versnellingen, waarmee de meeste stadsfietsen zijn uitgerust, maken het rijden op een stadsfiets uiterst comfortabel. De versnellingen worden tegenwoordig — in tegenstelling tot de vroegere hendels — eenvoudig met een draaigreep bediend. Deze versnellingen zijn net zo efficiënt als een kettingversnelling, bovendien gaan ze langer mee en zijn ze relatief onderhoudsvrij. Een kettingversnelling moet vaak opnieuw worden ingesteld door een vakman. Wie voor een stadsfiets kiest kan tegenwoordig bovendien kiezen tussen een klassieke terugtraprem en een vrijloopnaaf. • Wie op zoek is naar nog meer comfort, kan wellicht nadenken over het kopen van een elektrische stadsfiets. De elektrische aandrijving zorgt voor snelheid en zo is elke heuvel eenvoudig te bedwingen. • Anders dan bij sportfietsen, zoals hybride fietsen, racefietsen en mountainbikes , voldoen stadsfietsen aan de StVZO’ (regeling betreffende de toelating van motorvoertuigen tot het wegverkeer) eisen voor fietsverlichting. Zo ben je ook in het donker en bij slecht weer goed zichtbaar, zonder dat je veel extra accessoires nodig hebt. • Een stadsfiets is ondanks zijn omvangrijke uitrusting en lange levensduur voordelig aan te schaffen en optimaal uitgerust voor alles wat je nodig hebt voor dagelijks gebruik. Stadsfiets goedkoop online

Waarop moet ik letten bij de aanschaf van een stadsfiets?

• Net zoals bij een paar schoenen, moet een stadsfiets goed zitten. Daarom is de geometrie zo belangrijk, vooral de framemaat moet bij je lengte passen. Ook de instellingen voor de hoogte van het stuur, de voorvork en het zadel zorgen ervoor dat je comfortabel kan fietsen. Het is vooral belangrijk de zadelhoogte goed in te stellen, zodat de knieën niet overbelast worden. Let er bij de aanschaf van een stadsfiets ook op dat het zadel breed genoeg is. • Bij de koop van een stadsfiets kun je uit twee materialen voor het frame kiezen: staal en aluminium. Aluminium biedt een lager totaalgewicht, maar is ook minder elastisch. Stadsfietsen met een stalen frame zijn op hun beurt weer gevoelig voor roest op de lange termijn. • Hoe breder de banden, des te hoger het fietscomfort. Wellicht zijn de ballonbanden van Schwalbe ideaal voor jou. Banden met anti-lekbescherming maken het totaalgewicht van een fiets ietwat zwaarder, maar zorgen er ook voor dat niet elke spijker of grindpad voor oponthoud zorgt. Hydraulische schijf- of velgremmen zijn in de aanschaf weliswaar duurder, maar relatief onderhoudsvrij in vergelijking met V-brakes. • De keuze voor een betrouwbare, onderhoudsvrije naafdynamo en LED-verlichting zorgen voor een veel zichtbaarheid. • Een verende voorvork is voor een stadsfiets niet noodzakelijk, maar goede velgen en wielen wel, zeker als je veel stoepjes op en af moet. Geoogde of holle kamervelgen zijn iets duurder, maar verlengen de levensduur van je fiets en de wielen. • Een bagagedrager moet tenminste 25 kilo kunnen dragen. Een hoogwaardige zijstandaard is dan ook aan te bevelen, zodat de fiets ook in bepakte toestand stevig blijft staan. • Denk ook aan de nodige accessoires voor in het stadsverkeer. Zo bieden fietshelmen bijvoorbeeld veel bescherming. Ook een goed fietsslot is geen overbodige luxe in de stad. Sommige stadsfietsen zijn uitgerust met een frameslot aan het achterwiel. • Wanneer je op zoek bent naar een bijzonder robuuste en slijtvaste fiets, dan zou je een klassieke Hollandia kunnen overwegen. Deze fietsen zijn uitgerust met een afgesloten kettingkast, jasbeschermers en bieden een rechte zitpositie. Een stadsfiets is uitermate geschikt voor vlak terrein.

Waar kan ik het beste mijn nieuwe stadsfiets kopen?

Bij sommige ketens kun je goedkoo