Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Trap, ren, zwem! - Mix het deze zomer

Welk type fiets wil je monteren?

Kies uit de volgende gedetailleerde montagehandleidingen om je fiets gemakkelijk te monteren:


Zelf je fiets monteren in een paar minuten!

Bij Bikester kunt u online rijwielen bestellen en uw fiets veilig thuis laten bezorgen. Om de bezorgservice mogelijk te maken, hebben wij voor onze fietsen een speciale verpakking ontwikkeld.

Het thuis in elkaar zetten van een vooraf geprepareerde fiets is uiterst eenvoudig. Stelt u zich voor dat u een binnenband moet verwisselen, omdat de voorste band plat is. Hoe gaat u te werk? Heel makkelijk: Voorwiel loshalen, binnenband vervangen, voorwiel weer monteren. Klaar.

Net zo eenvoudig is ook de montage bij u thuis van onze fietsen.

  1. Verwijder de verpakking
  2. Zet het stuur recht
  3. Monteer het voorwiel
  4. Stel zadel en stuur in op de gewenste positie
  5. Monteer de fietspedalen.
  6. Klaar!


Met het oog op een snelle en effectieve bezorging van uw fiets, wordt alleen het voorwiel separaat bijgeleverd en bij trekkingfietsen het stuur overdwars gezet. Alle noodzakelijke montage- en afstelwerkzaamheden, zoals het centreren van wielen en het ijken van de versnellingen en remsystemen, worden vanzelfsprekend vóór verzending door onze monteurs uitgevoerd. U ontvangt van ons een perfect afgestelde, in een handomdraai gebruiksklare fiets geleverd.

Bij elke fiets wordt altijd een geïllustreerde montagehandleiding geleverd, die in detail alle noodzakelijke stappen beschrijft voor een rijvaardige fiets. Elke fiets is anders, om die reden hebben wij voor de drie meest voorkomende fietstypen: trekfiets, mountainbike en racefiets, individuele handleidingen opgesteld, zodat er geen vragen open blijven staan.

Bovendien is de montage van de drie fietstypen in speciale video's gedocumenteerd. Onze klanten kunnen op deze manier zelfs de video pauzeren om de montagetoestand van de fiets rustig te kunnen bekijken. Maar kijk zelf: de montage van onze rijwielen bij u thuis is absoluut geen probleem en neemt slechts enkele minuten in beslag.

Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe fiets!Fietsmontage tips

 

Fietsen online bestellen

Een van de belangrijkste vragen aan onze klantenadviseurs luidt:
"In welke staat wordt mijn nieuwe fiets eigenlijk geleverd?"

Het is een passende vraag, want een fiets is een complex en technisch hoogwaardig product. Alleen met enige ervaring en speciaal gereedschap kan men een moderne fiets vandaag de dag nog vanuit het niets gebruiksklaar in elkaar zetten.

Voordat een fiets jarenlang zijn diensten kan verrichten moeten er voor de eerste rit enkele dingen gebeuren. Zo moeten eerst, de versnellingen, remsystemen, veerelementen en lagers door een professionele, vakkundige monteur worden afgesteld en gecontroleerd. Tenslotte gaat het ook om uw veiligheid!

 

Eindassemblage voor fabrieksklare fietsen

Slechts een handjevol fietsfabrikanten levert hun merkproducten gebruiksklaar aan de consument. Daarom heeft de fietsbranche ermee ingestemd, dat de vakhandelaren ter plekke de eindassemblage en afstelling van de fiets voor de consument op zich nemen en waarborgen.

Bikester is uw online fietsspecialist! Om onze klanten een constante hoge assemblagekwaliteit te kunnen garanderen, hebben wij meer dan tien professionele fietsmonteurs in dienst, die elk radertje van uw stalen ros aan strenge assemblage- en controleprocedures onderwerpen voordat het wordt verzonden.

 

Het assemblageproces bij Bikester

Ten eerste moet de fiets in elkaar worden gezet, de hoeveelheid aan assemblagewerkzaamheden is afhankelijk van de fabrikant en van het land van herkomst. Hierna voltooien onze vakkundige technici de assemblage via de volgende precisiemontage- en eindcontrolewerkzaamheden:

Stap 1: Instellen versnellingsmechanisme

Onafhankelijk van het type versnellingsmechanisme, moet een soepele overgang naar alle versnellingen via een derailleur, naafversnelling of planeetwielmechanisme gewaarborgd zijn. Een goed afgestelde versnelling garandeert een optimale krachtoverdracht en ongebreideld fietsplezier.

Stap 2: Afstelling wielen

Een wiel wordt slechts zelden in de perfecte positie door de fabrikant aangeleverd. Tijdens het centreren van de wielen worden productiegerelateerde onnauwkeurigheden verholpen. Een wiel moet bij Bikester eenvoudigweg rond draaien voordat het kan worden verzonden.

Stap 3: Instellen remsystemen

Mechanische velgremmen en hydraulische remsystemen moeten door vakkundige monteurs worden ingesteld en getest, alvorens hun functioneren en daarmee uw veiligheid kan worden gewaarborgd. Voordat verzending plaatsvindt, wordt derhalve elke fiets aan een remtest onderworpen.

Stap 4: Eindcontrole

In de laatste stap van het productieproces, controleren onze fietstechnici nog eenmaal alle veiligheidsrelevante schroeven, remsystemen, veerelementen evenals lagers en kogelgewrichten. Voordat het moment aanbreekt dat uw fiets in onze speciale verzenddoos veilig wordt verpakt, garandeert elke fietstechnicus van Bikester de kwaliteit van de assemblage met naam en toenaam.

Stap 5: Afgifte

Uitpakken en fietsen – dat is nog altijd onze droomwens, die helaas niet altijd te realiseren is. Fietsen zijn goederen die veel ruimte in beslag nemen en worden derhalve zodanig verpakt dat de verzendkosten betaalbaar blijven.
Met een paar eenvoudige stappen kan de nieuwe fiets thuis fietsvaardig worden gemonteerd. Dit betekent dat na ontvangst van de Bikester's speciale verzenddoos, onze klanten slechts het stuur hoeven recht te zetten, en vervolgens het voorwiel en de pedalen te monteren. Al het benodigde gereedschap worden bij de fiets meegeleverd. Een gedetailleerde handleiding ontvangt u per e-mail. U zult zien - een kind kan de was doen. U ziet – moeilijk is het niet en er kan weinig mis gaan.

Wij wensen u veel plezier toe met uw nieuwe fiets!


Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes