Fietsen Online Shop - Bikester
Tot -60%* op geselecteerde fietsen
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
milKit - Tubeless systemen eenvoudiger gemaakt
Sports Components AG verkoopt sinds 2015 innovatieve producten onder de merknaam milKit. Dit merk heeft zich ten doel gesteld, het gebruik en onderhoud van tubeless banden voor fietsers aanzienlijk te vereenvoudigen. Het idee hiervoor kwam van Pius Kobler toen hij tijdens een mountainbike rit met een lekke band kwam te staan, omdat het afdichtingsmiddel was uitgedroogd. Uit deze ervaring is de milKit ontstaan, welke bestaat uit het milKit ventiel, een ventiel-tool en een meet- en vulspuit. Hiermee kan de hoeveelheid afdichtingsmiddel in de band worden gemeten en bijgevuld, zonder dat er lucht uit de band vrijkomt. Een andere vernieuwing is de milKit tubeless booster. Een klein, gemakkelijk te gebruiken en lichtgewicht tool voor het - zonder compressor - snel en effectief oppompen van een lekke tubeless band.

milKit

3 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

  • zwart

Prijs

tot

Klantenbeoordelingen

  • 1
  • 2
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
milKit Compact Tubeless Kit 35 mm ventielen zonder tape of anti-lek vloeistof
milKit Compact Tubeless Kit 35 mm ventielen zonder tape of anti-lek vloeistof
milKit
Compact Tubeless Kit 35 mm ventielen zonder tape of anti-lek vloeistof
€ 53,99
milKit Tubeless Booster Banden Opblaasgereedschap 750ml
milKit Tubeless Booster Banden Opblaasgereedschap 750ml
milKit
Tubeless Booster Banden Opblaasgereedschap 750ml
Adviesprijs € 53,99 € 33,99
- 37 %
milKit Booster Top Unit Tubeless zonder fles
milKit Booster Top Unit Tubeless zonder fles
milKit
Booster Top Unit Tubeless zonder fles
Adviesprijs € 32,99 € 18,99
- 42 %

Maak kennis met het Zwitserse MilKit

Tubeless banden zijn al jaren bezig met een opmars, maar om dit voor elkaar te krijgen komen er nog regelmatig moeilijkheden bij kijken. Daarom is het mogelijk om bij MilKit te kiezen voor een kant-en-klaar pakket waarmee je jouw banden makkelijk en zonder problemen tubeless maakt. Wil je weten hoe dit werkt en welke producten van MilKit je allemaal kunt aanschaffen. Hier vind je het complete assortiment bij Bikester en lees je alles over dit merk en de producten.

Lekke band? Geen probleem met MilKit

MilKit is een Zwitsers merk dat in de Benelux wordt vertegenwoordigd door OneWay Distribution. Het merk is gespecialiseerd in producten voor het gebruik en onderhoud van tubeless banden. Het merk heeft als belangrijkste doel om banden gemakkelijk en probleemloos tubeless te maken. De populariteit van tubeless is groot, maar er zijn ook nog steeds veel fietsers die hier liever vanaf zien. Het geknoei dat komt kijken bij het tubeless maken van banden slaan ze liever over.

Met MilKit wordt dit een stuk makkelijker: de kant-en-klare set maakt het mogelijk om eenvoudig en snel banden tubeless te maken. Door het speciale ventielsysteem wordt de sealant met een injectiespuit aangebracht in de band. De rubberen flap aan de onderkant van het ventiel zorgt ervoor dat lucht niet kan ontsnappen.

Bekijk het complete assortiment bij Bikester

Benieuwd naar het aanbod van MilKit bij Bikester? Je kunt hier terecht voor heel veel verschillende producten van dit opkomende merk. Steeds meer mensen kiezen voor tubeless en met MilKit wordt dit ook nog eens een stuk makkelijker. Je kunt hier onder andere terecht voor een MilKit Tubeless Kit Compact, een pakket met een meet- en navulspuit, twee tubeless ventielen en gereedschap waarmee je de ventielkern kunt verwijderen. Verder vind je bij Bikester ook:

  • Velgtape
  • Afdichtmiddel
  • Tubeless ventielkern
  • Opblaasgereedschap
  • Ombouwkit

Alle voordelen van MilKit

Er zitten een aantal grote voordelen aan het gebruik van MilKit. In de eerste plaats kies je voor een makkelijk systeem waarmee je zonder geknoei jouw banden tubeless kunt maken. Daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk om een kant-en-klaar pakket aan te schaffen waarmee je direct alles kunt regelen: je hoeft niet alles apart aan te schaffen. Losse producten aanschaffen is ook heel makkelijk. Bij Bikester vind je alles wat je nodig hebt om jouw fiets binnen korte tijd te voorzien van tubeless banden. Ook alles voor het onderhoud van tubeless banden vind je in het assortiment van MilKit.

Zo makkelijk wordt een tubeless band plakken

Het plakken van een tubeless band wordt nog eenvoudiger met MilKit. Eerst kun je het MilKit pakket gebruiken om je banden tubeless te maken. Je verwijderd de ventielkern en controleert de sealant, dit kun je naar wens aanpassen. Een tubeless band oppompen kan voor problemen zorgen omdat er lucht tussen band en velg kan ontsnappen. De Booster van MilKit is hier de oplossing voor. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat je tubeless banden kunt oppompen zonder dat je hiervoor een luchtcompressor nodig hebt.

Ontdek het complete pakket

Een van de belangrijkste voordelen van MilKit is dat je een pakket kunt aanschaffen waar alles al in zit wat je nodig hebt. Het pakket bevat alle componenten die nodig zijn voor het opbouwen van banden. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een mountainbike, racefiets of grindfiets. Tubeless rijden brengt veel voordelen met zich mee en met dit pakket ben je snel in staat om zelf de voordelen te gaan ontdekken. In de Bikester webshop kun je het pakket bestellen, maar ook de losse onderdelen. Zo ben jij in staat om je fiets te voorzien van tubeless banden.