Inhoud
 

Tested by Bikester: De CASIO PRO TREK SMART WSD-F21HR

Tested by Bikester: De CASIO PRO TREK SMART WSD-F21HR

Tegenwoordig lijkt het erop dat bijna niemand meer zonder een slim elektronisch apparaatje kan, zeker niet tijdens outdoor activiteiten en sporten. We willen weten hoe snel we gaan, hoe ver we zijn gekomen, we willen onze hartslag monitoren en achteraf onze gegevens analyseren. Casio, het legendarische elektronica- en digitale horlogemerk, heeft de Pro Trek Smart WSD-F21HR ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van hedendaagse sporters.

Onze inkoopmanager Henri Schwarz is een sportief type — die je regelmatig in de sportschool, op zijn fiets, of voor dag en dauw hardlopend in het bos kunt zien — was dan ook de ideale kandidaat om Casio’s sportieve Pro Trek smartwatch te testen. Henri en zijn team zorgen ervoor dat we altijd het beste aanbod producten op voorraad hebben voor onze klanten. Als elektronica-enthousiasteling heeft ook al ervaring met andere vergelijkbare sportieve smartwatches.

Laten we dus maar eens kijken wat hij vindt van Casio’s vlaggenschipmodel.

Als je een hardloper, wandelaar of fietser bent, zal dit horloge zeker aan je verwachtingen voldoen.

Eerste indrukken

De mooie verpakking beschermt het horloge capabel en veilig, zoals gebruikelijk is bij duurdere moderne elektrische producten. Het eerste wat me opviel aan dit horloge was de grootte; hij was wat aan de grote kant, wat me in dit geval niet stoorde. Als je dit horloge echter elke dag wilt te dragen, kan het problematisch worden om je horloge uit een langere mouw te vissen.

Een groter horloge en dus een groter 1,32″ kleurendisplay met een veelvoud aan functies voor diverse outdoor activiteiten.

Casio-Pro-Trek-02

Het horloge in actie

Ik heb het horloge voor verschillende activiteiten gebruikt: op de fiets naar het werk, tijdens een tien kilometer lange hardloopsessie en bij intense loopintervallen van vier kilometer. Om het meeste uit dit horloge te halen, moet je een Google-account hebben. Je kunt echter ook een Range Finder installeren om routes aan te maken en te laden.

Hij heeft veel aantrekkelijke toepassingen en functies. Met name de pulsmonitor, activiteitsschermen en offline kaarten die heel goed werken en enkele coole functies bieden, zoals een kompas en een barometer met een eigen hoogtemeter. Bovendien biedt dit horloge gemakkelijke toegang voor je gewenste instellingen of functies.

Hij werkt opvallend goed tijdens het hardlopen. Tijdens intervallen moet je wel opletten bij het opslaan van je trainingen; je moet hiervoor namelijk op het beeldscherm tikken om gegevens op te slaan, in plaats van een knop aan de zijkant te gebruiken zoals bij andere vergelijkbare horloges. Dit horloge registreert en geeft gegevens goed weer, maar met handschoenen aan kan het scherm bedienen een beetje onhandig zijn.

Met het besturingssysteem van Casio kun je ook externe toepassingen installeren zoals een slaapmonitor. Casio geeft in de specificaties aan, dat dit horloge bij normaal gebruik tot 1,5 dag kan werken met een volledig opgeladen batterij. Bij intensief gebruik heb ik hem zelfs tussen de 8 en 12 uur lang kunnen gebruiken, wat meer was, dan ik had verwacht.

Conclusie

Deze smartwatch is geweldig voor training of outdoor activiteiten, hoewel hij voor slankere polsen een beetje groot kan aanvoelen.

Als je een hardloper, wandelaar of fietser bent, zal dit horloge zeker aan je verwachtingen voldoen. Het is echter belangrijk om op te merken dat dit horloge een besturingssysteem gebruikt dat gebaseerd is op Google’s Wear OS. Als je dus al geregistreerd bent bij Google, ben je zo goed als klaar om te gaan. Anders moet je je eerst bij Google aanmelden om deze software te kunnen gebruiken.

Marcel’s Scores:

Functionaliteit/Prestaties:0%
Prijs-kwaliteitverhouding:0%
Afwerking/Duurzaamheid:0%
Design/Uiterlijk:0%
Innovativiteit:0%
 • Geïntegreerde hartslagmonitor
 • Nieuw pulsdisplay-scherm (schakelt automatisch over naar hartslagweergave wanneer er beweging wordt gedetecteerd
 • Dual-layer display: druk-, hoogte- en kompas sensensoren
 • Nieuwe apps voor hardlopen en trailrunning
 • GPS (GLONASS en Michibiki)
 • Offline kaarten (tot 5 kaarten van PoenStreetMap)
 • Wear OS besturingssysteem van Google
 • Waterbestendigheid tot 50 meter (5 bar)
 • Kleurendisplay
 • Weerstand tegen zware omstandigheden zoals gespecificeerd in de MIL-STD-810 normen
 • Geïntegreerde sensoren: digitaal kompas, hoogtemeter, barometer
 • Wandelen
 • Fietsen
 • Roeien
 • Wintersport
 • Vissen

Meer Tested By artikelen

Onze highlights voor 2020

Lees hier meer over de highlights voor het jaar 2020 – Van de dominante positie van de Nederlanders, betere infrastructuur, mountainbikes en gravel bikes.

5 inspirerende fietsers die je niet mag missen

Ze breken records, staan vaak op het podium en hebben een enorme invloed op de fietswereld. Maar ondanks dergelijke prestaties, hebben maar weinigen van hen gehoord. Het is tijd om hier verandering in te brengen!

Maak je fiets winterklaar

Er is geen reden waarom je niet de hele winter door zou fietsen. Hoewel fietsen in de winter niet zo aangenaam is als in de warmere maanden, met de juiste voorbereidingen wordt het comfortabeler en beperk je de slijtage van je fiets en onderdelen tot...