Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Kostenlose Rücksendung

Het dagelijks leven tijdens het bikepacken

Het dagelijks leven tijdens het bikepacken

Op mijn reis van Alaska naar New York heb ik nu samen met fahrrad.de enkele duizenden kilometers afgelegd - en onderweg enkele ups en downs meegemaakt. Tegenslagen, zoals mijn kapotte achterwiel, konden echter alleen maar de geluksmomenten benadrukken, zoals het spotten van wilde dieren langs de kant van de weg. Als ik bij een café, restaurant of benzinestation stop om mijn spullen in te laden of gewoon even te genieten van een pauze, ben ik vaak verbaasd: hier in Saskatchewan hebben veel boeren hun eigen dorp nooit verlaten en zijn ze onder de indruk van mijn moed en mijn gevoel voor avontuur. Eén vraag die mij keer op keer wordt gesteld, gaat over mijn dagelijkse routine. Ik ga tenslotte niet zomaar een kort ritje maken, ik zit maandenlang in het zadel. In dit artikel wil ik een kant van bikepacking aankaarten die zelden ter sprake komt: de dagelijkse routine en de mindset die bij zo’n fietstocht hoort. In mijn andere artikelen wijs ik er altijd op dat de inhoud van het artikel voortkomt uit mijn eigen ervaring en geenszins een objectief oordeel biedt - dit is hier nog meer het geval en sommige mensen kunnen mijn gedachten volledig tegenspreken. Vandaar de duidelijke disclaimer: dit is slechts mijn mening, gebaseerd op jarenlange ervaring met fietstochten, geen objectief oordeel.


Wat heb je nodig voor een lange reis:

Zo nu en dan hoor ik anderen zeggen dat ze nooit een reis zouden kunnen ondernemen zoals ik die nu onderneem. Sommige mensen vinden mijn onderneming te riskant en onzeker. Sommige mensen schatten uw situatie waarschijnlijk correct in: u zou het niet leuk vinden om zo ver op de fiets te reizen. En ik denk dat dit een eerste, belangrijk inzicht is: je moet jezelf goed kennen en je grenzen kennen. Natuurlijk dient de reis ook om grenzen te testen en de moed om het onbekende onder ogen te zien is een essentieel onderdeel van de reis - maar in principe moet u bij het plannen van een dergelijke onderneming op uw onderbuikgevoel vertrouwen. Concessies zijn belangrijk en dat geldt ook voor bijvoorbeeld mijn materiaalkeuze. Ik waardeer een fiets die stijf en sportief is - zeker niet de meest verstandige keuze, maar wel eentje waar ik meestal veel plezier aan beleef. Of het nu steile passen zijn die beklommen moeten worden, vlakke hogesnelheidspassages of snelle afdalingen - mijn fiets geeft mij veel plezier. Een andere fiets is misschien logischer, maar wat heb je eraan als ik niet langer van de tour geniet? Ik heb tot nu toe bijna elk apparaat gebruikt dat ik bij me heb - alleen berenspray, mijn mes en een paar reserveonderdelen zijn nog niet gebruikt. Ik ben blij dat ik veel ondergoed heb, want elke dag schone sokken dragen is een luxe. En dus kan de een of andere persoon dingen bij zich hebben die voor anderen onredelijk lijken. Belangrijk is echter dat je je uiteindelijke doel nooit uit het oog verliest: voor mij, net als voor de meeste mensen die zo’n rondreis ondernemen, is het om een ​​onvergetelijk mooie ervaring te beleven. Vanuit dit gezichtspunt moet je de tour dan ontwerpen - wat je niet moet doen is zinloos indrukwekkende routes plannen die uiteindelijk geen voldoening geven, omdat je met het doel compromissen hebt gesloten die het leven op de tour onaangenaam maken. Welke uitrusting ik bij me heb, kun je lezen in het volgende artikel:

Zeltauswahl- Bikepacking

DE BAGAGE


Hoe mijn dag eruit ziet:

Ik ben geen ochtendmens, en ondanks talloze pogingen om dat te worden, is dat tot op de dag van vandaag niet veranderd. Toch sta ik hier op tournee om 05.45 uur op: ongeveer een kwartier voor zonsopgang. En ik moet toegeven: de eerste gedachten die in mijn hoofd opkomen zijn dat het te koud, te donker en te vroeg is om mijn slaapzak te verlaten. Toch stap ik uit de slaapzak, kleed me aan en pak mijn fiets. Wat me tijdens de lunch waarschijnlijk niet meer dan een kwartier zou kosten, duurt 's ochtends vaak twee keer zo lang. Ik fiets dan zonder ontbijt weg - het eerste half uur, zo'n 10 km in de zonsopgang. Ik zoek een leuk plekje op om te ontbijten en mijn eerste rust te nemen. Er is rozijnenbrood met roomkaas, mueslirepen en water. Daarna gaat het door tot lunchtijd. Ik luister 's ochtends graag naar dieren, of het nu een vogel, een krekel of een eekhoorn is. Op dit moment is het verkeer meestal rustig, dus ik kan met plezier autorijden. Naarmate het echter later wordt, razen er steeds meer voertuigen langs me heen en begin ik meestal naar muziek te luisteren. De lunchpauze is altijd op verschillende uren, afhankelijk van wat het weer en de weg voor mij in petto hebben. Rond 18.00 uur eet ik mijn avondeten en poets ik mijn tanden. Daarna volgt meestal een staaltje van kracht: als ik met een rustige snelheid en talloze stops en pauzes ongeveer 70 km heb afgelegd, rijd ik vanaf 19.00 uur nog eens 30-50 km. Meestal stop ik niet en rijd pas als ik niet meer kan. Ik zoek een camping op - vaak niet meer dan een struik aan de kant van de weg - zet mijn tent op en val uitgeput in slaap, want 8 1/2 uur later gaat de wekker alweer...

Tagesablauf Bikepacking


Mijn tip voor iedereen die geïnteresseerd is in bikepacking:

Op veel plekken krijg ik van geïnspireerde mensen de vraag wat mijn beste tips zijn voor zo'n reis. Mijn belangrijkste tip voor bikepackingtrips is geenszins een geheim: je moet in eerste instantie bereid zijn wat offers te brengen. Het gebrek aan contact met andere mensen, het weer waaraan je niet kunt ontsnappen en tenslotte de fysieke veranderingen hebben hun effect in de eerste twee weken - dat was voor mij niet anders. Ik verloor mijn interesse in fietsen en overwoog, zoals elke keer, om op te geven. Maar dankzij mijn ervaring wist ik dat het gevoel zou overgaan, en zo kon ik de moeilijkere tijden doorkomen. Naar mijn mening is een bikepackingtrip een manier om je eigen ervaringen te intensiveren: als je een slechte tijd op de fiets hebt, zoals slecht weer, kun je niet ontsnappen. U bent 24 uur per dag, 7 dagen in de week onderweg en niet thuis. Maar dat is precies wat de hoogtepunten intenser maakt als je bij zonsopgang een verbaasde eland tegenkomt, die verlegen maar nieuwsgierig naar je snuffelt. Op tournee zijn de hoogte- en dieptepunten gewoon veel intenser - en dus heb je veel wilskracht nodig om de moeilijke momenten te doorstaan. Maar één ding is zeker: het is de moeite waard!

TERUG NAAR OVERZICHTPAGINA