Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Triathlon fietsen
Triathlon fietsen – De essentiële schakel tussen zwemmen en hardlopen
Op een triathlon fiets moet je kunnen bouwen. Na het zwemmen met vermoeide armen, schouders en benen op de fiets stappen is namelijk al zwaar genoeg. En omdat er hierna een pittige hardloopsessie op je wacht, is de perfecte fiets een must. De geometrie van een triathlon fiets is anders dan die van een racefiets, vanwege het aerodynamische ligstuur en de steilere hoek van de zitbuis. Dit leidt tot een andere zitpositie dan bij standaard racefietsen, waardoor de positie van de beenspieren meer overeenkomt met een hardloopbeweging. Dit maakt de overgang naar het hardlopen makkelijker. Een triathlon fiets verschilt wezenlijk van een racefiets en hierom raden we je ook aan om je goed in deze fietsen te verdiepen, voor je een aankoop doet. Want elk detail wat beter is, brengt je een stapje dichter bij de overwinning!

Triathlon fietsen

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Triathlon fiets kopen - gunstig online bij Bikester.nl!

Een van de zwaarste onderdelen van de triathlon is het fietsgedeelte. Je hebt er immers dan al een aardige zwemtocht op zitten in het zwembad of misschien zelfs in open water. Het is dan ook niet gek dat de overgang van zwemmen naar fietsen best zwaar is. Maar daarna is het nog niet afgelopen. Want na vele fietskilometers op de weg, bos of strand, wacht nog een lange tocht op je hardloopschoenen. Wanneer je mee doet met een volledige triathlon dan heb je zelfs nog een hele marathon voor de boeg. Het is dan ook van essentieel belang dat je over een goede triathlon fiets beschikt. En natuurlijk mag dat best een hele mooie zijn. Wanneer je immers zo lang getraind hebt voor een sportprestatie als de triathlon, dan mag je best gezien worden. En je triathlon fiets natuurlijk ook. Triathlon fiets voordelig online kopen

De voordelen

Net zoals er verschillende soorten triathlons zijn, bestaan er ook allerlei speciale triathlon fietsen in diverse variaties: Aero, Gravel en Race om er maar een paar te noemen. Het maakt immers verschil uit of je een triathlon puur over asfalt aflegt of over ander terrein. Zo is het mogelijk om een offroad triathlon af te leggen in ongerept natuurgebied. Net als in het geval van hardloopschonen, heb je hiervoor dan een triathlon fiets nodig met wielen die geschikt zijn voor het fietsen door zand en aarde. Of misschien zelfs wel door bergachtig gebied. Voor de snelheid op het asfalt is de aerodynamische vorm belangrijk. Deze kun je nog met behulp van een aerodynamisch ligstuur benadrukken. Ook ondersteunt zo'n stuur je fietshouding, waardoor je spieren minder worden belast. Bovendien heb je een echte triathlon fiets anders dan een mountainbike en racefiets een speciale vorm, waardoor de houding van de triathleet op de fiets anders is. Dit is belangrijk om de spieren te sparen die het zwaarder te verduren hebben, vanwege de overgangen tussen de verschillende onderdelen van de triathlon. Een ander hulpmiddel daarbij is een goede afstelling van de versnelling van de triathlon fiets. Behalve een goede triathlon fiets is het ook een goed idee om voor de andere onderdelen van de triathlon te beschikken over:

  • Goede hardloopschoenen
  • Speciale triathlon kleding
  • Zwembril en badmuts

Kies het exemplaar dat bij jou past

Dankzij de populariteit van de triathlon, is er tegenwoordig volop keus aan triathlon kleding, triathlon accessoires en triatlon materiaal. Net als bij de triathlon schoenen, is het aanbod aan triathlon fietsen groot. Je vindt bij ons diverse topmerken, zodat je verzekerd ben van een goede kwaliteitsfiets. Verder biedt Bikester veel fiets accessoires om je nog sneller te maken tijdens de triathlon. Denk bijvoorbeeld aan een waterfles, want water is onderweg essentieel om een goede tijd neer te zetten. Ook vind je bij ons diverse stuur- en opzetstukken. Zo kun je de triathlon fiets helemaal aanpassen aan uw wensen. En houd je ervan om tijdens je trainingen ongekende gebieden te verkennen, dan is een handige kaarthouder misschien een goed idee.