Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

E-bike en fietsleasing

De bedrijfswagen voor privégebruik staat al lang bekend als een aantrekkelijk model voor werknemers en bedrijven. Het wordt hoog tijd dat de e-bike/fiets gepromoot wordt als milieuvriendelijk vervoermiddel naar het werk! Met fietsleasing krijgen medewerkers zonder omwegen en met grote besparingen de beschikking over hun droomfiets.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de wettelijke beslissing uit 2012, die het privilege van de bedrijfswagen uitbreidde tot fietsen, elektrische fietsen en S-pedelecs. Concreet betekent dit dat het leasebedrag direct in mindering wordt gebracht op het bruto maandloon. Omdat je de fiets uiteraard ook in je vrije tijd kunt gebruiken, moet dit geldelijke voordeel belast worden, maar sinds 2020 wordt dit slechts belast tegen 0,25% van de adviesprijs van de fiets.

Kortom: Met deze fiscale regeling bespaart u geld bij het leasen van een e-bike of fiets via uw werkgever ten opzichte van het kopen van een klassieke fiets. Bij fahrrad.de bieden wij de complete service vanaf de selectie van de bedrijfsfiets, het advies en het leaseproces tot en met de afhandeling via verschillende partners, allemaal uit één hand.


Fietsleasepartner

  • Bikeleasing.de
  • Zakelijke fiets
  • Duitse dienstfiets
  • Een fiets leasen
  • Mijn bedrijfsfiets

Bestelproces fietsleasing

Met een leasefiets sla je drie vliegen in één klap: je bespaart geld door belastingvoordelen, beschermt het milieu en wordt tegelijkertijd fitter! Dit wordt mogelijk gemaakt door de belastingvoordelen die gelden voor bedrijfswagens, maar die nu ook worden toegepast op e-bikes en fietsen. Je werkgever leaset de fiets en jij mag hem gebruiken zoals jij wilt: voor onderweg naar je werk, maar ook om te winkelen, voor weekendtochten of om te sporten. Vanaf nu haalt u uw bedrijfsfiets nog sneller bij fahrrad.de. Het merendeel van de fietsen en accessoires die op fahrrad.de beschikbaar zijn, is leasing. Na uw bestelling wordt uw persoonlijke aanbieding naar u verzonden. Afhankelijk van de leasingaanbieder die u kiest, wordt het aanbod door u, uw leasingaanbieder of ons opgeslagen in uw persoonlijke portaalomgeving.

1. Productselectie

Selecteer uit alle weergegeven fietsen de gewenste fietsleasefiets en een slot. U kunt ook extra accessoires uit het hier weergegeven assortiment aan uw winkelwagen toevoegen en bestellen. Tijdens het bestelproces selecteert u de leaseaanbieder die uw werkgever ondersteunt.

2. Validatie

Om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk kunt beginnen met trappen, vragen wij u snel de stappen voor het valideren van de aanbieding te doorlopen, die wij u na de bestelling toesturen. Uw werkgever keurt het aanbod vervolgens goed. Zodra wij de bevestiging van uw leasemaatschappij hebben ontvangen, wordt uw fietsleasefiets verzonden. Het aanbod blijft 14 dagen geldig.

3. Orderverwerking

Nadat ons aanbod door uw werkgever is goedgekeurd en door uw leasemaatschappij is gecontroleerd, zorgen wij ervoor dat uw leasefiets zo snel mogelijk op pad gaat. Als u geen gebruik wilt maken van de aanbieding, ontvangen wij graag een kort bericht met daarin het bestelnummer.

4. Levering

De leasingfiets wordt bij u thuis afgeleverd.

5. Overname

Bent u tevreden over de leasefiets, bevestig dan de overname. Let op: Na het versturen van de acceptatiebevestiging is het niet meer mogelijk om de bestelling terug te draaien!

6. Betaling in termijnen

Bij uw eerstvolgende loonstrook wordt de eerste maandtermijn direct van uw brutosalaris afgetrokken en gaat u sparen.


Alle details in één oogopslag

  • U kunt een fietsleasecontract van fahrrad.de afsluiten met een minimale verkoopprijs van € 750,- .
  • Zelfs fietsaccessoires kunnen in de leasing worden geïntegreerd.
  • Wij ontzorgen u van A tot Z en garanderen u een eenvoudig leasingtraject.
  • Het maandelijkse leasetarief wordt eenvoudig en handig afgetrokken van uw brutosalaris. Dit maakt fietsleasing aanzienlijk goedkoper dan direct kopen.
  • Iedere fietsleasefiets is verzekerd door een omniumverzekering , die ook geldt bij diefstal. Voor de exacte verzekeringsgegevens verwijzen wij u naar de individuele verzekeraars.

Goed om te weten: Er bestaat voor bedrijven de extra mogelijkheid om fietsleasing volledig over te nemen als bijverdienste. Er vindt dan geen aftrek plaats op het brutoloon en eventuele belastingdruk! Blader door ons enorme assortiment op www.fahrrad.de om de gewenste fiets te vinden en bereken vrijblijvend uw persoonlijke besparing bij het afsluiten van een leasecontract.


Veelgestelde vragen over fietsleasing

Wat is e-bike/fietsleasing?

Iedereen kent waarschijnlijk het principe van een bedrijfswagen. Wat waarschijnlijk maar weinig mensen weten: het model is al een tijdje ook verkrijgbaar met bedrijfsfietsen! In samenwerking met uw werkgever kunt u bij ons uw droomfiets leasen en flink besparen: het is de moeite waard!

Hoeveel kost fietsleasing?

Dankzij belastingvoordelen kunt u bij het leasen van een fiets uw droomfiets veel goedkoper krijgen dan wanneer u deze regelmatig zou kopen. De maandelijkse leasekosten worden automatisch ingehouden op je salaris, zodat jij je volledig kunt concentreren op het autorijden!

Wat zijn de voordelen van fietsleasing?

Als u een zakenfiets leaset, krijgt u een veel goedkopere deal dan wanneer u deze rechtstreeks koopt. Dit komt door fiscale voordelen zoals geen sociale bijdragen of geen inkomstenbelasting. Handig is ook dat het maandelijkse leasebedrag automatisch van je salaris wordt afgetrokken. Door "in kleine stukjes" te betalen, kunt u fietsen betalen die anders misschien niet binnen uw budget passen.

Wat houdt fietsleasing met loonconversie in? Wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen?

Salarisconversie houdt in dat de maandelijkse leasekosten automatisch van uw salaris worden afgetrokken. Uw werkgever verzorgt het gehele traject, zodat u zich op uw gemak kunt wijden aan uw nieuwe droomfiets. Dankzij de fiscale voordelen van uw werkgever kunt u uw bedrijfsfiets veel goedkoper krijgen dan wanneer u deze rechtstreeks zou kopen! Er zijn hier geen nadelen.

Bestaat er ook fietsleasing voor particulieren?

Voor de exacte leasevoorwaarden verwijzen wij u naar de voorwaarden van onze leaseaanbieders.

Zijn er nadelen aan fietsleasing?

Er zijn geen nadelen.

Bestaat er een rekenmachine voor fietsleasing?

Iedere leaseaanbieder biedt u eenvoudige rekenmachines aan waarmee u uw maandelijkse bijdrage en uw spaargeld bij directe aankoop kunt berekenen.

Hoe vind ik de juiste e-bike & fiets voor fietsleasing?

In principe kunt u op onze website iedere e-bike/fiets leasen met een winkelprijs van minimaal € 750,-. Welk model je kiest, hangt geheel af van wat je met je fiets gaat doen. Klik eenvoudig door de verschillende categorieën van onze fietsen - zo krijgt u snel een overzicht van de richting waarin uw droomfiets moet gaan.

Wat gebeurt er nadat het leasecontract afloopt?

Aan het einde van de looptijd ontvangt u een aanbod om de fiets aan te schaffen tegen de berekende restwaarde van de aankoopprijs. Je kunt hier altijd goedkoper wegkomen dan wanneer je direct koopt. Als u de fietslease niet wilt overnemen, neemt de leaseaanbieder deze graag terug. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een ​​ander fietsleaseaanbod te kiezen uit de nieuwste modellen.

Is fietsleasing ook mogelijk voor gepensioneerden?

Voor gepensioneerden bieden wij helaas geen leasemogelijkheid aan.

Wat gebeurt er als de arbeidsrelatie vóór het einde van de leasetermijn eindigt?

In dit geval zijn er verschillende opties. Deze zijn echter afhankelijk van de betreffende werkgever en kunnen zeer verschillend zijn. U kunt dit dus het beste gewoon aan uw personeelsafdeling vragen.

Wat gebeurt er als u van werkgever verandert?

Het huidige leasecontract kan in principe worden overgenomen door uw nieuwe werkgever. Deze laatste moet er echter mee instemmen het contract over te nemen.