Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Kinderfietsen 24 inch
Kinderfietsen van 8 tot 11 jaar oud
Vanaf de 24 inch modellen is een kinderfiets niet meer ver weg van een volwassen fiets. Of het nu gaat om een off-road mountainbike of een stijlvolle stadsfiets, de kleinere 24 inch fietsen bieden alle voordelen van een volwassen fiets. Als vader en zoon hun fietsen samen uit de garage duwen om de bospaden van de regio te veroveren, kunnen de kleintjes gemakkelijk met de 24 inch kinderfiets volgen. Met tot 27 versnellingen en een verende voorvork, gaan de kinderen vaak sneller dan de ouders. Maar ook de kleinere stadsfietsen zijn al uitgerust volgens de hoogste normen en zijn klaar voor school- en fietstochten naar de stad.

Kinderfietsen 24 inch

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Kinderfietsen 24 inch voor jongens & meisjes

Vanaf 24 inch is een kinderfiets bijna gelijk aan een volwassen fiets! Of het nu gaat om een stijlvolle stadscruiser of een off-road mountainbike (MTB) – de kleine snelheidsduivels hebben evenveel keuze als de ervaren rijders. Als vader en zoon hun fietsen samen uit de garage duwen om de bospaden te veroveren, zal de 24 inch kinderfiets met 27 versnellingen, volledige vering en een stevig frame niet onderdoen aan de prestaties van de volwassen fiets. Met de focus op hoge kwaliteit en veiligheid zijn de kinderfietsen robuust gebouwd en zijn ze bestand tegen een ritje over heuvels en dalen. Wanneer aan de wensen en eisen van de jonge fietsers wordt voldaan, staat niets het plezier van het rijden op een 24 inch kinderfiets in de weg. Daarom heeft Bikester.nl een selectie van stads-, trekking-, mountainbike- en racefietsen (MTB) in het gebied van 24 inch kinderfietsen en altijd de juiste fiets voor het gewenste doel. Voordelige kinderfietsen 24 inch

Welke kinderfiets is de juiste voor jou?

Om te beslissen welke 24 inch fiets de juiste is, is het noodzakelijk om het gebruiksgebied en de eisen van de kinderen te bepalen. Worden er vooral korte afstanden afgelegd in de stad, of staan fietstochten met het hele gezin op het programma? Een stadsfiets is een goede keuze als de kinderen vooral naar school of een sportveld moeten reizen. Mountainbikes zijn meestal net zo geschikt voor lange fietstochten met het hele gezin als trekking- en vrijetijdsfietsen; in beide gevallen is een ergonomische en comfortabele zithouding belangrijk. Voor off-road tochten is een mountainbike de eerste keuze: volledig geveerd (full suspension), of gewoon uitgerust met een verende vork (hardtail), wordt de rit buiten de gebaande paden een ervaring. En met de robuuste vrijetijdsfietsen vindt de perfecte dagelijkse begeleider zijn weg naar de garage. Een andere niet te verwaarlozen factor in de selectie is het uiterlijk van de 24-inch kinderfiets: kinderen en tieners hebben meestal precieze ideeën over hoe hun 24-inch fiets eruit moet zien. Koel design, eenvoudige kleuren of opzichtige patronen: ook hier overtuigt Bikester.nl met een groot aanbod.

Overzicht van de kleuren:

 • Zwart
 • Wit
 • Blauw
 • Turquoise
 • Groen
 • Oranje
 • Rood
 • Paars

De verschillende 24 inch kinderfietsen voor kinderen

Stads- en toerfietsen en trekkingfietsen

De modellen van het merk PUKY staan hier bovenaan de lijst. Met een Kid-serie voor meisjes en een voor jongens vinden jonge fietsers de juiste 24-inch kinderfiets voor de stad en de fietspaden. Kleur, vorm, uitrusting en veiligheid zijn hier van bijzonder belang. Met een op de leeftijd afgestemde ergonomie is een veilig rijgevoel net zo gegarandeerd als sportief cruisen. Of je nu op weg bent naar het sportveld of naar vrienden: de kinderfiets in een trendy design, gecombineerd met de uitrusting volgens het Duitse Verkeersreglement (StVZO), zorgt voor een veilig en stijlvol figuur.

Vrije tijd en school

In de categorie vrijetijds- en schoolfietsen staan kinderfietsen (24 inch) van de merken s'cool, CUBE en PUKY op je te wachten. Ideaal voor het rijden naar school of naar het voetbalveld - de serie is de perfecte introductie en maakt ook eenvoudige off-road ritten en fietstochten mogelijk. Aluminium frame, derailleursysteem en verende voorvork (afhankelijk van het model) zorgen voor ondersteuning, veiligheid en flexibiliteit op elk type ondergrond. Uitgerust met hoogwaardige componenten is een 24 inch kinderfiets een betrouwbare begeleider.

Sport en plezier

De sportfiets: met ketting- of naafversnellingen tot 24 versnellingen kunnen de kleine fietsers op elk moment versnellen en de volledige controle over hun fiets behouden. Met name Rabeneick, s'cool, Ghost and Cube bieden een sportief design, een lichte constructie en een hoge mate van veiligheid. Met topmodellen zoals de Kona Stinky 24 vind je een 24-inch kinderfiets die menig volwassen fiets in de schaduw stelt. Uitgerust met een aluminium mountainbikeframe is de dubbel geveerde fiets bijzonder licht, heeft een Shimano-derailleursysteem en staat 100% voor sportief rijden.

Wat is de juiste framemaat voor een 24 inch kinderfiets?

De term "kinderfiets 24 inch" verwijst naar de bandenmaat van de fiets. Met 24 inch is dit veel groter dan de grootte van kinderfietsen, waarop kinderen hun eerste pogingen om te rijden uitvoeren. Omdat elk kind met verschillende snelheden groeit, ongeacht geslacht en leeftijd, moet bij de keuze van de juiste fiets ook rekening worden gehouden met de framemaat. Framestangen die tot aan het zadel aflopen zorgen ervoor dat kinderfietsen te allen tijde veilig kunnen remmen zonder dat de kleintjes bij het afdalen op de stangen vallen. Bikester.nl biedt de volgende framehoogtes voor een 24-inch kinderfiets:

 • 28 cm
 • 30 cm
 • 31 cm
 • 32 cm
 • 33 cm
 • 34 cm
 • 35 cm
 • 36 cm
 • 37 cm

Wat is de minimum leeftijd voor een 24 inch kinderfiets?

De belangrijkste voorwaarde voor veilig rijden is de fysieke conditie van het kind. De binnenbeenlengte of staplengte van de jongens of meisjes bepaalt hoeveel centimeter de fiets moet hebben en hoe groot het frame moet zijn. De staplengte wordt gemeten vanaf de zool tot aan de stap - 69 cm staplengte en een lichaamslengte van ongeveer 1,46 m zijn ideaal voor een 24-inch kinderfiets. Op de leeftijd van 10-11 jaar is aan deze criteria grotendeels voldaan. Tot een staplengte van ca. 75 cm - en dus vaak tot de leeftijd van 13 of 14 jaar - is een 24 inch kinderfiets de ideale begeleider voor fietstochten, de weg naar school of naar vrienden. Door verschillende framehoogtes en verschillende lange zadelstokken kan de gewenste fiets ondertussen verder worden aangepast.

Is het kind gegroeid?

De schuine balk vergemakkelijkt zowel de opstijging als de afdaling in het geval van een noodstop. Een 24 inch kinderfiets kan met een iets hoger frame worden bereden zonder dat dit ten koste gaat van het rijgedrag en de veiligheid. Dit betekent dat een nieuwe fiets niet direct na een groeispurt hoeft te worden aangeschaft.

Fietsencontrole - voor een veilige start van het fietsseizoen

Voordat je uiteindelijk de weg opgaat, moet je de fiets van elk kind - of het nu 12-18, 20 of 24 inch is - aan het begin van het seizoen controleren. Aangezien lage temperaturen in de wintermaanden banden en kabels kunnen aantasten, moet de fiets voor het voorjaar worden gecontroleerd op schade. Naast het controleren van de schroeven en banden ligt de nadruk op de remmen. Als de remhendels verstoppingsvrij en eenvoudig te bedienen zijn, moet de ketting worden gecontroleerd. De belasting van de fiets rekt de schakels uit en de ketting van de kinderfiets kan spanning verliezen. Als het vast komt te zitten, moet het worden vastgezet om te voorkomen dat het eraf springt. Het is echter aan te bevelen om deze zorgvuldig te reinigen en vervolgens in te vetten.

Kinderfiets 24 inch: vereisten

Om ervoor te zorgen dat de 24 inch kinderfiets verkeersgeschikt is, moeten er verschillende uitrustingskenmerken beschikbaar zijn. Naast twee onafhankelijk werkende remmen zijn vooral de antislippedalen en een verlichtingssysteem belangrijk voor de veiligheid. Deze laatste moet een wit licht met voorreflectoren en een rood licht met twee achterreflectoren omvatten, beide aangedreven door een dynamo. De dynamo kan worden bevestigd aan de band of velg, of hij kan worden bevestigd aan het voorwiel (naafdynamo). Het verlichtingssysteem kan ook worden aangevuld met een elektrisch licht. Dit is eenvoudig te bedienen en zorgt voor een heldere lichtstraal voor en achter zonder te trappen. Dus als je bij schemering of in het donker moet stoppen, zijn de fiets en het kind nog steeds duidelijk herkenbaar. Een verlichtingssysteem op batterijen kan daarom een nuttige aanvulling zijn op een 24-inch fiets. Reflectoren op spaken en pedalen zorgen ervoor dat het licht wordt gereflecteerd door tegemoetkomende voertuigen en dat het kind en de fiets beter worden gezien. Een bel rondt de veiligheidsvereisten af. Naast de voorgeschreven accessoires bieden we ook een breed scala aan producten die gebruikt kunnen worden om de kinderfiets aan te passen aan de respectievelijke behoeften. Een veiligheidsslot om op het schoolplein te vergrendelen, een kettingkast die voorkomt dat de broek in de fietsketting blijft hangen, een bagagedrager voor het vervoer van de school- of sporttas en spatborden aan de voor- en achterzijde zijn nuttige aanvullingen op een veilige en rijwaardige 24 inch kinderfiets.

Veilig rijden met de 24-inch kinderfiets

Naast de kinderfiets zelf moet de bestuurder ook rijvaardig zijn. Daarom biedt BIKESTER een breed assortiment accessoires aan, die de veiligheid en het rijcomfort verhogen. Voor lange afstanden adviseren wij geschikte fietsshirts, fietsshirts en -shirts. Onder de merken Alpinestars, Cube, Endura, Fox, Gonso, IXS, O'Neal, Royal Racing, Axant en nog veel meer kinderbroeken, -jassen en -truien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De ademende fietskleding zit comfortabel, is zweetdoorlatend en de ideale uitrusting voor alle jonge fietsers. Om zowel tijdens lange tochten als in het wegverkeer beschermd te zijn, is een geschikte helm absoluut noodzakelijk. Bikeste.nl heeft vele modellen beschikbaar in verschillende maten, kleuren en vormen - want alleen als de helm perfect past, biedt hij effectieve bescherming bij een val. Eenvoudige ontwerpen, maar ook spannende patronen en prints van bekende kinderfiguren wachten om het aantrekken van de helm aantrekkelijk te maken voor de kleine fietsers. Van prinsessen en tijgers tot kleine monsters, het gamma strekt zich uit tot uniforme kleuren zoals zwart, blauw, rood, groen, roze, geel of wit. Met extra beschermers, elektrische fietsverlichting en andere apparatuur zoals fietstassen, rugzakken of waterflessen met houders, zijn de kleintjes en hun 24 inch kinderfietsen op alle eventualiteiten voorbereid. Een mobiele fietspomp is de eerste bescherming tegen lekke banden. Als de juiste accessoires zijn gekozen, staat niets het plezier in de weg en kunnen de kinderfiets en zijn nakomelingen de grote gemakkelijk bijhouden.