Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Redenen om vaker de fiets te pakken om naar het werk te gaan

Shopify API |

9 redenen om vaker naar het werk te fietsen

Vervelende files, vertraagde treinen, overvolle bussen: wie met de auto of het openbaar vervoer naar kantoor reist, loopt het risico al in een slecht humeur te zijn voordat hij of zij aan het werk gaat. En op weg naar huis weer alle stress. Klinkt dat bekend? Dan is het de hoogste tijd om met de fiets naar je werk te gaan! En als de woon-werkkoorts je eenmaal te pakken heeft, is de koude helft van het jaar voor jou geen probleem meer, want met de juiste kleding is alles mogelijk! Hier zijn negen redenen waarom u met de fiets naar uw werk zou moeten reizen.

1. Ontdek nieuwe comfortzones

Iedereen kent wel die dagen waarop je het gevoel hebt dat je niets gedaan hebt, ook al ben je de hele dag bezig geweest. Maar als je na een slechte start van de dag of het langverwachte einde van het werk op de fiets stapt, dan is deze onvrede binnen de kortste keren verdwenen. Want zodra je trapt en de wind om je neus waait, kun je niet anders dan in een goed humeur komen. Zo kom je ontspannen op je werk en weer thuis aan. Op een gegeven moment zijn zelfs wind, motregen en ander slecht weer geen storende factor meer en heb je ongemerkt je comfortzone vergroot. En jij ook veel plezier!

2. Meer plezier in het dagelijks leven

Over plezier gesproken: in het grijze dagelijkse leven kan het snel worden opgeslokt door afspraken, deadlines en afspraken. En zelfs als je weer thuiskomt, is het moeilijk om tot rust te komen, want er staat minstens één volle mand met wasgoed klaar om in de wasmachine te worden gegooid.

De stemming kan snel permanent in de kelder terechtkomen. Dit maakt het des te belangrijker om in het dagelijks leven kleine eilandjes van plezier te vinden die de gelukshormonen in onze hersenen weer op gang brengen. En wat is er mooier dan een fiets? Of je nu met je kinderen naar de kleuterschool gaat of alleen naar je werk fietst , fietsen is altijd leuk!

3. Bespaar tijd

E-Bikes im Industriegebiet
© David Schultheiss voor fahrrad.de

Moeilijk te geloven, maar waar: in de meeste gevallen kost het evenveel tijd of is het zelfs sneller om met de fiets naar het werk te gaan dan om in de auto te stappen. Het enige verschil is dat we al lang gewend zijn geraakt aan het volgen van de routine met de auto. Dan treuzel je wat rond omdat je denkt dat je er met de auto snel kunt komen en beland je in de file. En de chaos is perfect! Maar zoals vermeld in punt 1: zodra uw comfortzone is vergroot, kan de helm sneller worden opgezet dan het autostoeltje kan worden verwijderd.

4. Kwaliteit boven kwantiteit

Nee, je hoeft niet meteen nieuwe records en beste tijden neer te zetten! Ook al heeft punt 3 wellicht een andere indruk gewekt: als je met de fiets naar je werk wilt, dan gaat kwaliteit boven kwantiteit. Je wilt immers geen berg pasta eten als je honger hebt zodra je op kantoor aankomt - wat vaak gebeurt als je te snel je best doet. Dus niet de noedelberg, maar de hongertak.

Probeer dus niet van uw woon-werkverkeer een sportwetenschap te maken! Stap voor stap en u zult verbaasd zijn hoe u zich sneller en veiliger beweegt. We willen immers minder stress, niet meer. En op een gegeven moment – ​​het is moeilijk te geloven – ga je liever op de fiets zitten dan in het rollende blikje.

5. E-motoren & leasingfietsen

Fahrradfahrer auf E-Bikes
© Fixie Inc.

Wil je eigenlijk graag naar je werk fietsen, maar heb je geen zin om bezweet en buiten adem op kantoor aan te komen? Volkomen begrijpelijk, niet iedere werkgever beschikt immers over een kleedruimte of zelfs een douche. De e-bike kan een welkome oplossing zijn! Je komt toch in beweging, hebt plezier en komt fris op je werk. Fietsleasing wordt steeds populairder en maakt het makkelijker om een ​​e-bike te betalen. Het is dus de moeite waard om dit aan uw werkgever te vragen. En als je deze fietsen nog niet kent: de S-Pedelec rijdt tot 45 km/u en is perfect voor langere ritten naar het werk.

6. Bespaar geld

Ook al lijkt investeren in een goede fiets in eerste instantie duur, fietsen bespaart echt geld. De kosten voor benzine, verzekering, reparatie of dure maandkaarten vergeet je gemakkelijk, maar als je goed rekent, ben je met de fiets altijd goedkoper uit. Dan kun je beter wat meer geld investeren in een goede, veilige fiets of uitrusting voor het dagelijkse woon-werkverkeer, zoals tassen en winddichte jassen, in plaats van je weer zorgen te maken over autoverzekeringen en APK.

7. Breek nieuwe wegen

Ieder van ons kent de manier om van binnen en van buiten te werken. Echt? Al fietsend ontdek je compleet nieuwe kanten van je buurt. Planningsoftware zoals komoot kan je bijvoorbeeld helpen onontdekte hoekjes te verkennen en verborgen hoogtepunten op te sporen. Als uw fiets het toelaat, kunt u na het werk een omweg maken naar het bos, nog een berg meenemen of een of twee bezienswaardigheden berijden die u op Google Maps heeft gezien. U zult zien dat hoe groter uw comfortzone voor het woon-werkverkeer wordt, hoe groter de behoefte wordt om de fiets steeds vaker te gebruiken.

8. Gezond en gelukkig

E-Bike vor Mann
© David Schultheiss voor fahrrad.de

In een paar voorgaande punten heb je het tussen de regels door kunnen lezen, maar ook hier weer specifiek: fietsen is gezond! Lichaamsbeweging in de frisse lucht maakt het leven bij verkoudheid lastig, omdat het het cardiovasculaire systeem bevordert en het immuunsysteem versterkt. Het is bovendien ontlastend voor de gewrichten en goed voor de rug - perfect voor iedereen die de hele dag op kantoor moet doorbrengen. En vergeet de mentale fitheid niet, want fietsen bevordert dat ook. Je fiets maakt je niet alleen gezond en gelukkig, maar ook productiever, stressbestendiger en efficiënter - je baas zal blij zijn!

9. Leef bewuster

Van productie tot gebruik en verwijdering: auto's leveren een enorme bijdrage aan de milieuvervuiling. Verbrandingsmotoren zijn niet alleen een probleem vanwege hun CO2-uitstoot, maar ook omdat er simpelweg veel te veel zijn. Wist u dat de autodichtheid in Duitsland op een recordhoogte ligt? Fiets dan liever. De fiets biedt de perfecte mogelijkheid om een ​​ander pad te bewandelen en bewuster te reizen. En je hebt aanzienlijk minder ruimte nodig! Zoals we al hebben vastgesteld, is alles een kwestie van gewoonte.

Ontdek nu accessoires voor woon-werkverkeer

$include('Content-Products',pids,M894057;M717389;M717380;M755897;M801395;M755894;M990474,show_promotion, true,tinyItemsConfig,'itemsXG:4;itemsLG:4;itemsMD:4;itemsSM:3;items XS : 2;')$