Fietsen Online Shop - Bikester
Feestelijke X-Mas Deals tot -70%1
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
Shimano Tiagra
De 10-speed Shimano TIAGRA biedt serieus prestatieniveau voor beginnende rijders met technologie die afgeleid is van hun topsegment.​

Shimano Tiagra

11 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

 • grijs
 • zwart

Prijs

tot

Klantenbeoordelingen

 • 2
 • 1
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Shimano Tiagra FD-4700 Voorderailleur 2x10 versnellingen, grijs
Shimano Tiagra FD-4700 Voorderailleur 2x10 versnellingen, grijs grijs
Shimano
Tiagra FD-4700 Voorderailleur 2x10 versnellingen, grijs
Adviesprijs € 40,99 € 16,99
 • Varianten: Solderen
- 58 %
Shimano Tiagra ST-4725 Versnellings-/Remhendel voor Schijfrem links 2-speed inclusief Kabel, zwart
Shimano Tiagra ST-4725 Versnellings-/Remhendel voor Schijfrem links 2-speed inclusief Kabel, zwart zwart
Shimano
Tiagra ST-4725 Versnellings-/Remhendel voor Schijfrem links 2-speed inclusief Kabel, zwart
Adviesprijs € 164,99 € 92,99
- 43 %
Shimano Tiagra RD-4700 Achterderailleur 10-voudig, grijs
Shimano Tiagra RD-4700 Achterderailleur 10-voudig, grijs grijs
Shimano
Tiagra RD-4700 Achterderailleur 10-voudig, grijs
Adviesprijs € 50,99 € 25,99
 • Varianten: kort
- 49 %
Shimano Tiagra BL-4700 Remhendel set
Shimano Tiagra BL-4700 Remhendel set
Shimano
Tiagra BL-4700 Remhendel set
Adviesprijs € 42,99 € 16,99
- 60 %
Shimano BB-RS500 Trapas PF BB86, zwart
Shimano BB-RS500 Trapas PF BB86, zwart zwart
Shimano
BB-RS500 Trapas PF BB86, zwart
Adviesprijs € 23,99 € 11,99
- 50 %
Shimano Tiagra BL-4700 Remhendel Voorwiel
Shimano Tiagra BL-4700 Remhendel Voorwiel
Shimano
Tiagra BL-4700 Remhendel Voorwiel
Adviesprijs € 22,99 € 8,99
- 60 %
Shimano Tiagra ST-4700 Lichaam versnellingshendel Rechts
Shimano Tiagra ST-4700 Lichaam versnellingshendel Rechts
Shimano
Tiagra ST-4700 Lichaam versnellingshendel Rechts
Adviesprijs € 36,00 € 12,99
- 63 %
Shimano Tiagra SL-4700 Versnellingsindicator Links
Shimano Tiagra SL-4700 Versnellingsindicator Links
Shimano
Tiagra SL-4700 Versnellingsindicator Links
Adviesprijs € 10,99 € 3,99
- 63 %
Shimano Tiagra SL-4703 Versnellingsindicator Links
Shimano Tiagra SL-4703 Versnellingsindicator Links
Shimano
Tiagra SL-4703 Versnellingsindicator Links
Adviesprijs € 10,99 € 4,99
- 54 %
Shimano Tiagra SL-4700 Versnellingsindicator Rechts
Shimano Tiagra SL-4700 Versnellingsindicator Rechts
Shimano
Tiagra SL-4700 Versnellingsindicator Rechts
Adviesprijs € 10,99 € 3,99
- 63 %
Shimano Tiagra ST-4700 Trapasbehuizing Rechts
Shimano Tiagra ST-4700 Trapasbehuizing Rechts
Shimano
Tiagra ST-4700 Trapasbehuizing Rechts
Adviesprijs € 50,99 € 26,99
- 47 %

Shimano Tiagra – een degelijk systeem voor middelgrote budgetten

Indien je op zoek bent naar een goed functionerend systeem en je slechts over een beperkt budget beschikt, zal je na een snel rekensommetje snel inzien dat je met de aankoop van het Shinamo Tiagra systeem een goede zaak doet. Voor slechts 350 € krijg je in principe alles wat de hogere klassen te bieden hebben. Het concept van het Tiagra-systeem heeft zich de laatste jaren gestaag ontwikkeld en is zeer respectabel. De afwerking is uitstekend voor deze prijs, omdat ook hier beroep wordt gedaan op hoogwaardige materiale. Dit resulteert in het goedkoopste systeem van Shimano, een product dat lang meegaat zonder kwaliteitsverlies.

Degelijke implementatie van schakel- en remsysteem

Omdat Shimano een reputatie te verliezen heeft, werd voor het Tiagra systeem ook veel aandacht besteed aan hoogwaardige remmen. Hier zijn er geen noemenswaardig verschillen te vinden met de hoogstaandere modellen aangezien het Tiagra-systeem zelf perfect is uitgerust voor deze prijs. Met het oog op de koeling van het remzadel vertoont de rem zelfs na enkele duizenden kilometers nauwelijks tekenen van slijtage. Op het vlak van de bediening vertonen het ergonomisch gevormde schakel- en remsysteem weinig verschillen ten opzichte van hun grotere broertje en leveren ze betrouwbare en veilige prestaties. Zelfs na vele afgelegde kilometers vergt de precieze bediening van de remmen nog nauwelijks enige inspanning.

De dubbele koppelingsremmen dragen hun steentje bij en worden extra ondersteund door het gebruik van nieuwe remvoeringen. Het lijkt bijna alsof de Shimano uitsluitend op de remmen toegespitst is, maar het Tiagra-systeem presteert ook op andere gebieden. Het uiterst precieze schakelmechanisme van het Tiagra-systeem is een van de overige pluspunten. De tandwielen zijn eenvoudig te bedienen en klikken netjes vast zonder dat de ketting ratelt of dat er andere problemen met de ketting ontstaan. Dit geldt ook voor het rijden bij hoge snelheden en het schakelen naar lagere versnellingen. Bestuurders die extra aandacht besteden aan het gewicht van de systemen moeten enkele concessies doen, aangezien het Tiagra-systeem 350 gram meer weegt dan de Shimano Ultegra . Voor wie zich daar niet aan stoort, is dit prijsgunstige systeem met zijn interessante functies de ideale keuze. Het Tiagra-systeem is speciaal aanbevolen voor pendelaars en dagelijkse fietser, maar kan ook worden gebruikt als instapmodel en voor het opdoen van je eerste race-ervaring. Het Tiagra systeem is perfect om kennis te maken met het racen en eventueel later over te stappen op een model van hogere kwaliteit. Wat de klant voor deze prijs krijgt is niet te overtreffen en Shimano bewijst zichzelf een dienst door voor elke budget een aangepast systeem aan te bieden. Wie voor dit product kiest, moet voorzichtig zijn bij het schakelen. Ook al werkt de fiets perfect werkt en schakelt hij naar behoren, deze fiets is gevoeliger dan andere Shimano systemen en kan hij bij een val sneller beschadigd raken. Het komt vaak voor dat het schakeloog beschadigd raakt en dat de fiets gerepareerd moet worden. Bovendien zijn de naven die in het Tiagra-systeem worden gebruikt zeer eenvoudig van opzet en bieden ze zeker niet de kwaliteit van hoogwaardigere modellen, zodat ook hier weer de afweging moet gemaakt worden of de Ultegra-groep toch geen betere keuze is. Hier lopen de kogels in het lager relatief onregelmatig en zien ze er na enige tijd vrij grof uit. Het relatief hoge totaalgewicht kan voor sommigen een reden zijn om deze fiets niet aan te kopen. Voor wie het gewicht daarentegen geen obstakel vormt, is de aankoop van deze fiets geen slechte zaak. Ervan uitgaande dat het Tiagra-systeem niet wordt gebruikt voor professionele wedstrijden, maakt het niet veel uit of de Tiagra 350 gram meer weegt dan de Shimano Ultegra.

Shimano Tiagra – voor wie is dit systeem in het bijzonder geschikt?

Tot slot kan men besluiten dat Shimano met het Tiagra-systeem een zeer betaalbaar concept presenteert. Wie niet te diep in zijn buidel wil tasten en tegelijkertijd streeft naar kwaliteit, moet hier zeker niet twijfelen. Er moeten hier en daar uiteraard compromissen gemaakt worden, maar uiteindelijk spreken we hier nog steeds van een Shimano systeem dat garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Zelfs het iets hogere gewicht verandert hier niets aan. De Shimano Tiagra is vooral aan te bevelen voor pendelaars en amateurs.

Wie het grootser wil, moet kiezen voor het Ultegra-systeem of de duurdere maar kwalitatief betere systemen. Shimano presenteert tenslotte een systeem dat het voor iedereen mogelijk maakt om van dit merk te proeven en zich zo vertrouwd te maken met het materiaal, een eerste ervaring op te doen of gewoon een betrouwbaar model te vinden dat een duurzame kwaliteit biedt Vooral de remmen zorgen ervoor dat we kunnen spreken van een degelijk systeem, maar ook het schakelsysteem levert voor deze prijs zeer degelijke prestaties. Afgezien van de naven is, is er weinig aan te merken op de functionaliteit.

 • ergonomisch gevormd schakel- en remsysteem
 • 350 gram zwaarder dan de Shimano Ultegra
 • hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs
 • vergelijkbaar met Shimano Deore
 • precieze schakeling met eenvoudige bediening