Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

Vitus Venon EVO-RS Rival eTap intl., turquoise

ID: 2031600

Adviesprijs € 4 099,99
€ 2 849,00
- 30 %
BTW inbegrepen. plus Verzendkosten

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

  • Choose Framemaat
  • Choose Framemaat
    Maat berekenen
    XS | 46cm sold out online
    S | 48cm sold out online
    M | 50cm sold out online
    L | 52cm sold out online
    XL | 54cm sold out online
    XXL | 56cm sold out online
We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Productomschrijving

Vitus Venon EVO-RS Rival eTap intl., turquoise (sage green)

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

Als gevolg van knelpunten en vertragingen in wereldwijde toeleveringsketens, is het mogelijk dat de fabrikant afzonderlijke onderdelen van de oorspronkelijke specificaties heeft vervangen door onderdelen van minstens gelijkwaardige, of zelfs hogere kwaliteit. De geleverde fiets kan in individuele gevallen dus iets afwijken van de afbeeldingen in onze shop.

Alle Vitus en Nukeproof fietsen met de toevoeging "intl." zijn volledig gelijkwaardig aan producten zonder deze toevoeging. Ze verschillen alleen in de plaats van vervaardiging.

Eén fiets, twee gezichten - voor grenzeloos wegfietsen
De Vitus Venon EVO is een echte kameleon: een all-road racefiets met een carbon frame dat de grens tussen gravel en asfalt doet vervagen. Snelheid en efficiëntie stonden duidelijk centraal bij de ontwikkeling. Het Vitus-team baseerde zich daarom op de high-performance racemotoren van het merk zelf en gebruikte hun technologieën voor een nieuw platform met 45 millimeter bandenspeling en een vleugje extra comfort. Aan de voorkant van de Venon EVO vind je buisvormen en geïntegreerde kabels die geïnspireerd zijn op de ZX-1 aero racer. Verder naar achteren zijn er leenproducten van de allrounder Vitesse EVO: verlaagde staande achtervork en een carbon layup die extra comfort biedt als het wegdek niet perfect glad is.

De Venon EVO is verkrijgbaar in twee versies: EVO-GR en EVO-RS. Beide zijn gebaseerd op hetzelfde frame, maar zijn uitgerust met verschillende extra onderdelen voor specifieke toepassingen. Als je op zoek bent naar een snelle gravelfiets met racefietsgenen, ga dan voor de EVO-GR met gravel-specifieke onderdelen. Als je een racefiets wilt die niet alleen uitblinkt op de weg, kun je beter kiezen voor de EVO-RS met racefietsonderdelen. Het frame is hetzelfde, maar je hebt de keuze: Geef je de voorkeur aan rotsachtige en stoffige landweggetjes of laat je je verleiden door de echt grote tochten op asfalt? Als je later een tweede wielset koopt, kun je ze zelfs allebei hebben.

Ontwikkeld voor echte snelheids- en grindfans
De afgelopen jaren zijn de grenzen tussen gravel- en racefietsen steeds vager geworden. Tegelijkertijd zijn de eisen toegenomen: meer snelheid, meer bodemvrijheid, meer veelzijdigheid en minder toeters en bellen. De Venon EVO is het antwoord. Het werd geboren uit de overtuiging dat veelzijdigheid, prestaties en snelheid elkaar niet mogen uitsluiten.

De invloed van gravelmotoren op de racefietsen is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend en is voelbaar in bijna elke hoek van de sport. Dit heeft geleid tot een snel leerproces over hoe fietsen vandaag de dag worden gebruikt en hoe ze voor dit doel moeten worden ontworpen.

Het begon met een zachtere racefietsgeometrie met een langere wielbasis, een lagere trapas en een slappere balhoofdhoek. Ondertussen wordt de roep om fietsen die het midden houden tussen de flexibiliteit van een gravel bike en de hoge efficiëntie van een racefiets steeds luider. Als je graag op gravel rijdt, rijd je waarschijnlijk ook veel op de weg - en omgekeerd. Je wilt gewoon overal snel zijn. Dus waarom zou je geen fiets ontwerpen die je op elk oppervlak van dienst kan zijn?

Het uitgangspunt voor het ontwerpproces was het idee om een fiets te bouwen die geen volbloed racefiets is, maar ook geen gravelfiets voor bikepacking-avonturen. De Venon EVO voelt zich het meest thuis tussen deze uitersten in de niet echt nieuwe, maar nog relatief ongedefinieerde all-road categorie.

Zoals elke goede all-road racefiets biedt hij ruimte voor banden tot 45 mm breed (en nog meer lucht als het modderig wordt). Hij is ook geïnspireerd door zijn broers in de EVO-serie, de ZX-1 en Vitesse racemotoren. De voorste framedriehoek van de Venon doet denken aan de ZX-1 met zijn aerodynamische buisdoorsnedes en geïntegreerde kabelgeleiding. Tenslotte speelt aerodynamica ook een beslissende rol op gravel. De achterste framedriehoek doet denken aan die van de Vitesse. Verlaagde staande achtervork en een carbon lay-up die op de juiste plaatsen buigt, zorgen voor extra comfort wanneer je over slechte wegen of onverharde paden vliegt.

Net als het frameontwerp vormt de geometrie van de Venon EVO een balans tussen de prestatiegerichte, agressievere geometrie van de EVO racefietsen en de veelzijdigere, comfortabelere afmetingen van de Substance Adventure gravelfiets. Op de Venon EVO zit je in de optimale positie om jezelf aerodynamisch klein te maken en toch kracht op de pedalen te zetten. Maar je blijft lang fris, zelfs tijdens lange ritten over slecht wegdek.

Voor wie is deze fiets gemaakt
De Vitus Venon EVO is gemaakt voor snelle, zware ritten op gravel of asfalt. Het is een all-road racefiets zonder overbodige toeters en bellen die overal zijn mannetje staat - of het nu op bospaden in het middelgebergte is of in de stad tijdens de sprint na het werk.

Het is misschien wat overdreven om het te omschrijven als een "duizendpoot", maar het is een optie voor iedereen die zich niet wil vastleggen op één discipline. Voor roadies die graag omwegen maken op gravel, voor gravel fans met een voorliefde voor asfalt en voor iedereen daartussenin.

Vitus ziet de Venon EVO als "één fiets, twee wielsets". Eén wielset is voor de weg, de andere voor ruiger terrein. Afhankelijk van je stemming kun je de juiste set kiezen en de Venon EVO haalt het maximale uit elke omwenteling van de cranks, op welke bandbreedte je ook rijdt.

De Vitus Venon EVO-RS 105 Di2 is uitgerust met Shimano's elektronische 2x 105 Di2 12-Gang-Antriebssystem aandrijfsysteem. Hij heeft een interne cockpit, een aangepast balhoofd en een geïntegreerde vork voor maximale efficiëntie en wordt geleverd met Micheline Power Cup 700x28c banden die snel rollen en iets breder zijn voor comfort en grip. Het Venon EVO frame is geschikt voor banden met een breedte tot 45 mm, maar het vlotte, wegfietsgevoel van de fiets is niet opgeofferd in de naam van bandenspeling. Wanneer je een AXS of Di2 voorderailleur gebruikt, mag je maximaal 40 mm banden monteren.

Alle modellen uit de serie Vitus Venon laten zien

In het kort

Gewicht (ca.)
Gewicht (ca.)
7,90 kg
Model
Model
Race
Remsysteem
Remsysteem
Hydraulische schijfrem
inclusief pedalen
inclusief pedalen
Nee

Uitrusting

Doel
Wielrennen
Geslacht
Heren, Dames
Belangrijkste informatie
Totaal aantal versnellingen:
24
Type:
Geen e-bike
Frame
Model:
Race
Materiaal type:
Carbon
Andere functies:
SL UD carbon, interne kabelgeleider, steekas 172 mm totale lengte, 14 mm draadlengte, M12 x P1.5, draadsteek
Levering
inclusief pedalen:
Nee
Afmetingen
Gewicht (ca.):
7,90 kg
Vork
Model:
Starre vork
Materiaal:
Carbon
Achterderailleur
Type aandrijving:
Kettingschakeling
Aantal versnellingen:
12
Merk:
Sram
Type:
Rival Etap AXS
Versnellingshendel
Model:
SRAM Rival eTap AXS
Tandwiel
Model:
Sram Rival D1 DUB, lengte XS: 165 mm / S: 170 mm / M-L: 172,5 mm / XL-XXL: 175 mm
Overbrenging blad 1:
46 tanden
Overbrenging blad 2:
33 tanden
Trapas
Model:
SRAM DUB BB386
Model:
Cartridge
Ketting
Model:
SRAM Rival D1
Tandkrans
Overbrenging tandkrans (tanden):
10-36 tanden
Model:
SRAM XG 1250 D1
Remmen voor
Merk:
Sram
Type:
Rivaliserende eTap AXS D1
Remsysteem:
Hydraulische schijfrem
Remschijfdiameter:
160 mm
Remmen achter
Merk:
Sram
Type:
Rival eTap AXS D1
Remsysteem:
Hydraulische schijfrem
Remschijfdiameter:
140 mm
Stuur
Model:
Racestuur
Model:
Prime Primavera, Bereik: 78 mm, breedte XS: 380 mm / S: 400 mm / M-L: 420 mm / XL-XXL: 440 mm
Materiaal:
Carbon
Stuurpen
Model:
A-Head
Model:
FSA NS SMR, 31,8 mm klem, - 6°, lengte XS: 90 mm / S: 100 mm / M-L: 110 mm / XL-XXL: 120 mm
Materiaal:
Aluminium
Balhoofdstel
Balhoofd:
FSA, OD46, 1 1/8" - 1 ½", 41.8 / 28.6 - 52 / 40
Zadel
Zadel:
Vitus Race Performance
Zadelpen
Model:
Patentsteun
Diameter:
27,20 mm
Type:
Prime Primavera
Materiaal:
Carbon
Velgen
Model:
Prime Attaquer V2
Materiaal:
Aluminium
Model:
V-profiel
Afmetingen (inch):
28 inch
Band voor
Afmetingen (inch):
28
Bandbreedte:
28,00 mm
Model:
Michelin Power Cup Classic TS TLR
Band achter
Afmetingen (inch):
28
Bandbreedte:
28,00 mm
Model:
Michelin Power Cup Classic TS TLR
Modeljaar
2023
Artikelnummer
2031600
EAN
5056389542445

Meningen van klanten

Geef je mening. Beoordeel als eerste dit product