Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

Vitus Venon EVO-RS Force eTap intl., rood

ID: 2031594

Adviesprijs € 4 899,99
vanaf € 4 159,00
- 15 %
BTW inbegrepen. plus Verzendkosten

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

  • Choose Framemaat
  • Choose Framemaat
    Maat berekenen
    XS | 46cm (28") sold out online
    S | 48cm (28") sold out online
    M | 50cm (28") sold out online
    L | 52cm (28") sold out online
    XL | 54cm (28") sold out online
    XXL | 56cm (28") sold out online
We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Productomschrijving

Vitus Venon EVO-RS Force eTap intl., rood (black cherry)

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

Als gevolg van knelpunten en vertragingen in wereldwijde toeleveringsketens, is het mogelijk dat de fabrikant afzonderlijke onderdelen van de oorspronkelijke specificaties heeft vervangen door onderdelen van minstens gelijkwaardige, of zelfs hogere kwaliteit. De geleverde fiets kan in individuele gevallen dus iets afwijken van de afbeeldingen in onze shop.

Alle Vitus en Nukeproof fietsen met de toevoeging "intl." zijn volledig gelijkwaardig aan producten zonder deze toevoeging. Ze verschillen alleen in de plaats van vervaardiging.

Eén fiets, twee persoonlijkheden - dit is weg, onbeperkt
De nieuwe Vitus Venon EVO is een all-road platform dat gebouwd is om de grens tussen gravel en weg te vervagen. Hij leent techniek en technologie van Vitus' high-performance racefietsen en past die toe op een frame met bandenspeling tot 45 mm en een vleugje extra flexibiliteit.

De Venon EVO, een kameleon die zich thuis voelt op gravel of asfalt, is een all-road platform in twee smaken: de EVO-GR en EVO-RS. Beide maken gebruik van hetzelfde frame, maar met specificaties die zijn afgestemd op rijders die meer neigen naar de ene of de andere discipline. Voor rijders die op zoek zijn naar een snelle gravelfiets die geïnspireerd is op de weg, is de EVO-GR voorzien van gravel-specifieke onderdelen. Voor diegenen die een wegfiets willen die alles kan, is er de EVO-RS met meer traditionele weg-specifieke onderdelen.

Het frame is hetzelfde, maar je hebt de keuze om je vergif te kiezen - ben je meer het type dat honger heeft naar wasbord en stof, of geef je de voorkeur aan grote dagen op het asfalt? Of, met een tweede set wielen heb je het beste van beide werelden.
De keuze is aan jou.

3 voor echte rijders
Als lid van de EVO familie is de Venon een hoogwaardige carbon all-road fiets die snelheid en efficiëntie hoog in het vaandel heeft staan. Hier is aerodynamica belangrijk - aan de voorkant van de fiets vind je buisvormen en geïntegreerde kabelgeleiding die geïnspireerd zijn op de ZX-1 EVO aerodynamische racefiets.

Aan de achterkant van de fiets vind je inspiratie van de Vitesse EVO allrounder, met verlaagde seatstays en een vergevingsgezinde carbon layup voor extra meegevendheid als het wegdek niet ideaal is.

In de afgelopen jaren hebben we de grenzen tussen gravel- en racefietsen zien vervagen. Rijders eisen meer - meer snelheid, meer speling, meer veelzijdigheid en minder poeha. De Venon EVO is het antwoord op die vraag.

De Venon EVO is ontstaan uit de overtuiging dat veelzijdigheid, capaciteit en snelheid elkaar niet moeten uitsluiten. De invloed van gravelracen en -rijden op de wielersport is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend, met een bereik dat voelbaar is in bijna elke hoek van de sport. Voor fietsingenieurs heeft het een verbazingwekkend snelle leercurve geforceerd in hoe fietsen ontworpen moeten worden en hoe rijders ze willen gebruiken.

Wat begon met een afgezwakte geometrie met lange wielbases, lage trapashoogtes en slappere voorkanten, is uitgebreid met een vraag naar fietsen die een balans vinden tussen veelzijdigheid op gravel en hoge prestaties op de weg. Wie gravel rijdt, rijdt vaak ook weg en omgekeerd. Ze willen snel gaan, overal. Dus waarom zou je geen fiets bouwen die in beide werelden goed van pas komt?

Het begon met het idee om een platform te bouwen dat geen volwaardige wegfiets was, maar ook niet helemaal een avontuurlijke gravelfiets. De Venon bevindt zich ergens in het midden; in de niet onbekende, maar nog relatief ongedefinieerde all-road categorie.

Zoals elke goede all-road fiets heeft hij ruimte voor dikke banden - tot 45 mm - en een solide modderspeling. Maar hij is ook geïnspireerd op zijn broers en zussen in de EVO line-up, de ZX-1 en Vitesse racefietsen. De voorkant van de Venon is gebaseerd op de ZX-1, met aerodynamische buisvormen en geïntegreerde kabelgeleiding, want zelfs op gravel is aerodynamica belangrijk. Aan de achterkant van de fiets vind je inspiratie van de Vitesse allrounder, met verlaagde seatstays en een vergevingsgezinde carbon layup voor extra meegevendheid als het wegdek minder dan ideaal is.

Net als het frameontwerp is ook de all-road geometrie van de Venon in balans tussen weg en gravel. De frameafmetingen zitten ingeklemd tussen de agressievere high-performance geometrie van de EVO wegfietsen en het veelzijdigere, comfortabelere ontwerp van het Substance adventure gravel frame. Het plaatst je nog steeds in de optimale lichaamspositie om kracht te zetten en aerodynamisch te zijn, maar het is redelijker voor lange ritten op twijfelachtige wegen.

Voor wie is het platform
De Venon EVO is gebouwd voor snelle, zware ritten op gravel of asfalt en is een no-nonsense all-road fiets die is ontworpen om overal te presteren, van de Flint Hills van Kansas tot het uiterste puntje van je zondagochtend groepsrit.

Het een "quiver killer" noemen is een cliché te ver, maar het is een fiets die presteert voor een rijder die in meerdere disciplines actief is. Hij is gemaakt voor de roadies die graag op gravel rijden, voor de wegrijdende graveleurs en voor iedereen daartussenin.

Voor Vitus heeft de Venon EVO bewezen een "één fiets, twee wielsets" situatie te zijn. Eén set wielen is ingesteld voor de weg en de andere voor gravel. Kies je giffen voor de dag, en op welk rubber je ook rijdt, de Venon haalt het beste uit wat je in de pedalen stopt.

Deze Vitus Venon EVO-RS 105 Di2 is opgebouwd met Shimano's 2x 105 Di2 12-speed elektronische aandrijving. Hij maakt gebruik van een intern gerouteerde cockpit, aangepast balhoofd en geïntegreerde vork voor maximale efficiëntie en wordt standaard geleverd met Micheline Power Cup 700x28c banden die snel rollen en iets breder zijn voor comfort en grip. Het Venon EVO frame zelf is geschikt voor maximaal 45mm banden, maar het pittige racefiets-gevoel van de fiets is niet opgeofferd in de naam van speling. Bij gebruik van SRAM AXS of Shimano Di2 standaard wegderailleurs is de ruimte voor de achterband beperkt tot maximaal 40 mm.

Alle modellen uit de serie Vitus Venon laten zien

In het kort

Gewicht (ca.)
Gewicht (ca.)
7,70 kg
Model
Model
Race
Remsysteem
Remsysteem
Hydraulische schijfrem
inclusief pedalen
inclusief pedalen
Nee

Uitrusting

Doel
Wielrennen
Geslacht
Heren, Dames
Belangrijkste informatie
Totaal aantal versnellingen:
24
Type:
Geen e-bike
Frame
Model:
Race
Materiaal type:
Carbon
Andere functies:
SL UD carbon, interne kabelgeleider, steekas 172 mm totale lengte, 14 mm draadlengte, M12 x P1.5, draadsteek
Levering
inclusief pedalen:
Nee
Afmetingen
Gewicht (ca.):
7,70 kg
Vork
Model:
Starre vork
Materiaal:
Carbon
Achterderailleur
Type aandrijving:
Kettingschakeling
Aantal versnellingen:
12
Merk:
Sram
Type:
Force eTap AXS
Versnellingshendel
Model:
SRAM Force eTap AXS
Tandwiel
Model:
Sram Force D1 DUB, lengte XS: 165 mm / S: 170 mm / M-L: 172,5 mm / XL-XXL: 175 mm
Overbrenging blad 1:
46 tanden
Overbrenging blad 2:
33 tanden
Trapas
Model:
SRAM DUB BB386
Model:
Cartridge
Ketting
Model:
Sram Force D1
Tandkrans
Overbrenging tandkrans (tanden):
10-33 tanden
Model:
SRAM XG 1270 D1
Remmen voor
Merk:
Sram
Type:
Force eTap AXS D1
Remsysteem:
Hydraulische schijfrem
Remschijfdiameter:
160 mm
Remmen achter
Merk:
Sram
Type:
Force eTap AXS D1
Remsysteem:
Hydraulische schijfrem
Remschijfdiameter:
140 mm
Stuur
Model:
Racestuur
Model:
Prime Primavera, Bereik: 78 mm, breedte XS: 380 mm / S: 400 mm / M-L: 420 mm / XL-XXL: 440 mm
Materiaal:
Carbon
Stuurpen
Model:
A-Head
Model:
FSA NS SMR, 31,8 mm klem, - 6°, lengte XS: 90 mm / S: 100 mm / M-L: 110 mm / XL-XXL: 120 mm
Materiaal:
Aluminium
Balhoofdstel
Balhoofd:
FSA, OD46, 1 1/8" - 1 ½", 41.8 / 28.6 - 52 / 40
Zadel
Zadel:
Vitus Race Performance
Zadelpen
Model:
Patentsteun
Diameter:
27,20 mm
Type:
Prime Primavera
Materiaal:
Carbon
Velgen
Model:
Prime Attaquer V2
Materiaal:
Aluminium
Model:
V-profiel
Afmetingen (inch):
28 inch
Band voor
Afmetingen (inch):
28
Bandbreedte:
28,00 mm
Model:
Michelin Power Cup Classic TS TLR
Band achter
Afmetingen (inch):
28
Bandbreedte:
28,00 mm
Model:
Michelin Power Cup Classic TS TLR
Modeljaar
2023
Artikelnummer
2031594
EAN
5056389542186

Meningen van klanten

Geef je mening. Beoordeel als eerste dit product