Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.


Velgremmen

(2 Producten)

  Prijs (€)

  • -
    Bevestigen
SORTEREN
Pagina1van
1
 
SORTEREN
Pagina1van
1

Velgrem - Koop uw nieuwe velgrem handig online

Een goede rem op de fiets is zeer belangrijk. Bij onvoorziene omstandigheden moet er op tijd kunnen worden geremd bij hoge snelheden zodat de fiets op tijd tot stilstand komt. Er bestaan verschillende soorten fietsremmen zoals de schijfrem en de velgrem. De velgrem is bij uitstek geschikt voor snelle fietsen. Deze velgrem is bij Bikster verkrijgbaar.

Veel remsystemen

Er zijn vele remsystemen en het belangrijkste onderdeel bij deze remsystemen is het remblokje. De remblokjes werken door aandrukken van de remblokken tegen de rem waardoor er wrijving ontstaat. De wrijving zet de fiets tot stilstand. Bij veel Fietsremmen slijten de remblokjes harder en dan moeten ze vervangen worden. Alle remblokjes worden gestuurd door handremmen. Deze handremmen zitten op het Fietsstuur & handvatten en door ze in te knijpen werken ze bij het voorwiel en het achterwiel. Knijp allebei de remmen tegelijk in want alleen op het voorwiel remmen is gevaarlijk. Dan kan men kopje duikelen op de fiets. Door de handremmen kan het remmen beter gedoseerd worden. Deze handremmen worden verdeeld in trommelremmen, V-brakes & toebehorenen rollerbrakes. De trommelrem werkt door de rem binnen in de trommel. De rem zit dicht waardoor het niet gevoelig is voor regen. Het is wel zwaarder remmen. Een rollerbrake rem werkt op rollertjes en minder slijtgevoelig dan de trommelrem. De schijfrem zit veel op mountainbikes en toerfietsen. Het zijn sterke remmen. Het is een rem dat op de naaf van de vork op het stuur zit. De remblokjes drukken daarin tegen een schijf.

Eenvoudig en sterk

De v-brakes zijn velgremmen. Deze worden bij veel fietsen gebruikt. Het zijn twee remblokjes die de velg afremmen. De zogenaamde v-remmen gaan op de manier van een hefboom. Een ander soort velgrem is de side-pull. Deze side-pull-rem wordt veel gemonteerd op een racefiets. Velgremmen zijn eenvoudig, licht en sterk en vooral belangrijk voor fietsen die op hogere snelheid dan gewone fietsen fietsen. De rubberen remblokken moeten wel om de zoveel tijd vervangen worden.
    Naast de velgremmen zijn er onder andere ook nog deze Fietsonderdelen verkrijgbaar bij Bikster:
  • Zadelpen
  • Schokdempers
  • Fietsversnellingen

VGemakkelijk en krachtig

De meeste eenvoudige rem is de velgrem. Het is een krachtige rem. Bovendien is de rem gemakkelijk te repareren. Het enige nadeel van de velgrem is de verminderde werking bij regen en het nalaten van zwarte strepen op de velgen. Over het algemeen zijn de schijfremmen qua remwerking het meest krachtig om de Fiets tot stilstand te brengen. Daarna volgen velgremmen en de trommelremmen. Het merk Magura is befaamd om zijn hydraulische velgremmen. De hydraulisch velgremmen remmen door een rechtlijnige beweging van het remblokje. Voordeel van de hydraulische remmen zijn het ontbreken van de remkabels met wrijving en het minimale onderhoud. Dit soort velgremmen kunnen in modder en op nat wegdek goed remmen. Ze blijven mooi doseren. De hydraulische velgremmen zijn wat duurder en het verwisselen van de Fietswielen & Naven is wat lastiger. De hydraulische velgrem moet eerst worden geopend. De remblokjes hierbij vervangen is echter zo gedaan. Kies de fietsremmen die bij uw situatie passen. Kies voor de gewone velgremmen wanneer u niet vaak over nat wegdek heen fietst. En kies voor hydraulische velgremmen wanneer u vaak op modderpaden fietst. Bikster levert alle Mini onderdelen razendsnel zodat u meteen kunt wegfietsen. V-Brakes voordelig online kopen


Klantenservice
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze experts!
Ma. t/m vr. 10u.-18u.
010-7980812
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €10,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4
Tevreden klanten
Ben je tevreden met onze service? Schrijf een beoordeling en help anderen!
Schrijf een beoordeling