Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
SQLab
SQLab - Experts op het gebied van anatomie
Het merk SQLab staat voor ergonomische producten van hoge kwaliteit. Voor fietsers is de juiste zithouding namelijk van groot belang. Niet is het fietsen veel makkelijker in de juiste houding, ook de knieën worden gespaard en de rug ontlast. SQLabs heeft zich hierom toegelegd op het ontwerpen van zadels, stuurelementen, zolen en alle fietsonderdelen die invloed hebben op je zitpositie. Om dit te bereiken werkt SQLab voor de ontwikkeling van haar producten samen met medische experts. De zadels van SQLab konden tijdens tests al meerdere malen overtuigen.

SQlab

2 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

  • zwart

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
SQlab ONE OX Shorts Heren
SQlab ONE OX Shorts Heren
SQlab
ONE OX Shorts Heren
Adviesprijs € 179,99 € 88,99
  • Varianten:
SQlab Ahead kap 1/8", zwart
SQlab Ahead kap 1/8", zwart
SQlab
Ahead kap 1/8", zwart
Adviesprijs € 12,99 € 8,99

Fietsonderdelen van kwaliteitsmerk SQlab

Fietsen is gezond en plezierig. Dat staat vast. Maar fietsen moet ook leuk zijn. Vooral op grotere afstanden. SQlab levert ergonomische producten voor de contactpunten met uw fiets: handen, zitvlak en voeten. Met producten van SQlab wordt fietsen nog een stuk plezieriger. Bij Bikester.nl zijn alle producten van SQlab verkrijgbaar.

Denk- en rekenwerk

In 2002 begon de Duitser Tobias Hild zijn bedrijf SQlab in Taufkirchen bij München. Hild richtte zich vanaf de eerste dag van SQlab op de ergonomie van het (sport)fietsen met de nadruk op het zadel. Hild was de aangewezen persoon om hier aandacht aan te besteden omdat hij in 2002 al een indrukwekkende staat van dienst had als Moto-Cross en MTB-downhill coureur. Hij raakte zo vaak geblesseerd dat hij precies wist wat er aan handvatten, pedalen (en schoenen) en vooral het MTB zadel moest verbeteren. Dankzij zijn denk- en rekenwerk ontwikkelde SQlab een doorproefde manier om een fietser het perfecte zadel aan te meten én om dit zadel ook aan te kunnen schaffen. Met SQlab maakt Tobias Hild zowel het sport- als het toeristische fietsen een stuk aangenamer.

SQlab

Het principe van SQlab zadels is gebaseerd op het feit dat ieder mens unieke maten heeft. Ook de afstand tussen de twee zitbotjes die ieder mens heeft. Door een zorgvuldige zitvlakmeting te doen kan worden gekozen voor een SQlab zadel dat volledig past op het zitvlak van elk individu. SQlab zadels zijn in vier breedtematen te verkrijgen en dus vindt u altijd het perfecte zadel. Door goed te letten op de juiste hoogte- en lengte (terugstand) instelling én de hoek waarin het zadel staat, wordt een optimale zit verkregen. Een zit die per toepassing verschilt: een sportwielrenner zit nu eenmaal anders op de fiets dan iemand op een stadsfiets. SQlab gebruikt de kennis die in de loop der jaren is doorontwikkeld om per gebruikersgroep de juiste zadels aan te bieden. SQlab kent de volgende soorten zadels: SQlab fietszadel online shop

  • Triatlon zadels
  • Race/ATB zadels
  • Hybride/Trekking zadels
  • Stad/Comfort zadels
  • Medische zadels
Zo is er voor iedereen het juiste SQlab zadel te verkrijgen en worden specifieke ongemakken bij mannelijke en vrouwelijke fietsers voorkomen. SQlab hanteert niet voor niets de vuistregel: Een zadel moet passen als een paar schoenen.

Veilige en comfortabele handvatten

Naast zadels zijn er nog meer contactpunten tussen de fietser en de fiets. De handvatten zijn volgens SQlab minstens zo belangrijk. Het gewicht van de fietser leunt immers voor een belangrijk gedeelte op het stuur en een goed of verkeerd handvat kan dan het verschil maken tussen een plezierige of een vervelende rit. SQlab heeft diverse zelf ontwikkelde sturen in het programma opgenomen die met tal van slimme hulpstukken leiden tot een optimale zithouding. Alle sturen en bevestigingshulpstukken van SQlab zijn er volledig op gericht om de juiste zitpositie te krijgen en om schokken in het stuur goed op te vangen. Met het juiste stuur van SQlab zijn uw armen en handen in staat de schokken te verwerken en wordt ook vermoeidheid in armen en hand voorkomen. De grip op het stuur wordt vooral bepaald door het handvat. Handvatten zijn niet alleen belangrijk als steun voor het bovenlichaam, maar ook om veilig remmen en sturen te garanderen. Daarom levert SQlab handvatten in verschillende breedten. Zo vindt iedereen het juiste handvat. De speciaal door Syntac ontwikkelde lockfunctie van de SQlab handvatten zorgt er voor dat het handvat altijd in de juiste positie aan het stuur blijft bevestigd. Maar ook de speciale vorm van de SQlab handvatten zorgt voor een goede en comfortabele positie van de handen. Zo wordt voorkomen dat de onderarmen vermoeid raken. Tenslotte zorgen de zorgvuldig gekozen materialen er voor dat de handvatten ook bij nat weer een goede grip houden zodat u altijd veilig kunt remmen en sturen.

Denkt ook aan uw voeten

Iedere wielrenner kan u vertellen hoe belangrijk juiste racefiets pedalen zijn. Het is hét punt waar de energie van het lichaam wordt omgezet in snelheid en afstand. SQlab pedalen voor racefietsen dwingen uw voeten in een ergonomisch ideale positie zodat de overbrenging van de krachten soepel verloopt en op den duur niet kan leiden tot blessures aan voeten of benen. Bij SQlab wordt zo veel waarde aan de juiste houding van de voeten gehecht, dat er ook speciale inlegzooltjes verkrijgbaar zijn. Ze zorgen er voor dat uw voeten altijd in een perfecte hoek staan en op die manier optimaal kracht op het pedaal overbrengen. Met als doel om zo snel mogelijk vooruit te komen of juist met als doel om een afstand met de minste inspanning en het meeste fietsplezier af te leggen. Want daar staan de ontwikkelaars van SQlab voor: optimaal fietsen met de minste inspanning.

SQlab en Bikester

De ergonomische hoogstandjes van SQlab passen perfect in de visie van Bikester. Ons gemeenschappelijke doel is fietsen zo plezierig mogelijk te maken. Zowel voor de wielrenner die steeds sneller wil en voor de toerfietser die juist comfort en ontspanning zoekt. In alle gevallen zorgen de juiste zadels, pedalen en handvatten er voor dat u optimaal rendement uit uw fiets haalt.