Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Je fiets verdient het beste - Goede onderdelen voor een betere fiets
SIGMA SPORT

SIGMA SPORT BC 16.16 STS CAD Fietscomputer draadloos (2021)

ID: 536568
€ 74,99
Incl. BTW, geen verzendkosten
Verplaats naar verlanglijst
  • 30 dagen kosteloos retourneren
  • Kleine producten Gratis levering vanaf €696
  • 40.000 producten 600 merken
Productbeschrijving

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

Met de BC 16.16 zijn vooral frequente chauffeurs en forenzen altijd goed geïnformeerd. Het ETA-display (geschatte aankomsttijd) toont de aankomsttijd of de resterende reistijd en de resterende afstand. Bovendien wordt elke getelde kilometer wordt omgezet in brandstofbesparing. De meegeleverde cadanssensor levert betrouwbare gegevens voor uw trainingsevaluatie.

Met behulp van NFC-technologie kan de computer communiceren met een Android smartphone, waarop eerder de gratis SIGMA LINK-app was geïnstalleerd.

Geavanceerde fietsfuncties
De uitgebreide functies van de BC 16.16 worden duidelijk en deels grafisch weergegeven op het grote DOT matrixdisplay. Naast de klassieke fietsfuncties beschikt de BC 16.16 over het ETA-display, terwijl de STS CAD-versie twee cadansfuncties heeft voor brandstofbesparing.

Optimaal getimed
De BC 16.16 heeft een exacte timer, waarmee je altijd de resterende tijd tot het doel in zicht hebt. De ETA (estimated time of arrival) display van de BC 16.16 berekent ofwel de benodigde reistijd, de resterende afstand of de aankomsttijd voor een eerder ingestelde route. Dus je weet altijd precies of je op tijd bent of niet.

NFC & SIGMA LINK
De BC 14.16 heeft een ingebouwde NFC chip. Via NFC (Near Field Communication)* kunnen de data van een tour direct op de smartphone worden afgelezen. Instellingen op de BC 14.16 kunnen ook met deze radio transmissie worden uitgevoerd. De gebruiker download eerst de gratis SIGMA LINK App op zijn smartphone. Via de app kunt u uw trainingsgegevens in het SIGMA DATA CENTER of andere trainingsplatforms (bijv. Strava, TrainingPeaks) laden.

Digitaal gecodeerde 3-kanaals radiotransmissie met digitale codering

Het beproefde en betrouwbare SIGMA TRANSMISSION SYSTEM (STS) is het digitaal gecodeerde transmissiesysteem voor alle zenderdata van snelheidszenders, cadanszenders en pulszenders voor hoogwaardige basiseenheden en topmodellen. De zenders verzamelen hun sensor gegevens en sturen deze als digitaal data pakket naar de in de computer geïntegreerde ontvanger. Bovendien stuurt de zender regelmatig opgeslagen testgegevens als data synchronisatie. De digitale codering van het SIGMA TRANSMISSION SYSTEM sluit elke vervalsing van de gegevens van de zender als gevolg van externe interferentie - zoals stroombronnen of andere zenders - uit. Storingen met SIGMA-producten, bijv. LED-verlichting, zijn uitgesloten.

Zwenkbare STS-zender
De STS-snelheidszender is zwenkbaar en daardoor nog gemakkelijker parallel aan de magneet uit te lijnen. Het batterijvak van de STS snelheidszender bevindt zich aan de buitenkant. Dit maakt het eenvoudig om de batterij te vervangen, zelfs wanneer deze gemonteerd is.

Brandstofbesparing
De brandstofbesparingsfunctie toont u hoeveel liter brandstof u op dezelfde afstand met uw eigen auto zou hebben verbruikt.
De instelling van het gemiddelde verbruik van uw eigen voertuig gebeurt in de instelling.

Opleidingsstatistieken voor 12 maanden
Naast de totale waarden toont BC 16.16 ook statistieken over de laatste twaalf maanden. Met dit "trainingsdagboek" kunt u uw activiteiten maandelijks vergelijken.

Energiebesparing
Na vijf minuten van inactiviteit gaat uw apparaat in de slaapstand en na nog eens vijf minuten in de energiebesparingsmodus. Dit verlaagt het stroomverbruik nog verder en verlengt de levensduur van de batterij. Als de geïntegreerde versnellingssensor een beweging registreert, wordt de fietscomputer weer wakker en is direct klaar voor gebruik.

Temperatuurweergave

De modellen BC 14.16/STS/CAD tot en met BC 23.16 STS hebben een temperatuurweergave. U wordt op elk moment geïnformeerd over de huidige temperatuur van uw omgeving.

Vergelijk snelheid
Tijdens het rijden is er een permanente vergelijking tussen uw huidige snelheid en uw gemiddelde snelheid. Dit wordt weergegeven door een pijlpunt die omhoog of omlaag wijst. Wanneer de gemiddelde snelheid wordt benaderd, is er geen indicatie meer.

Wielmaten instelbaar
Als u twee wielen in gebruik heeft, kunnen twee wielmaten worden ingesteld, die automatisch worden gedetecteerd (alleen STS automatisch). Het enige wat je hoeft te doen is de snelheidszender op het tweede wiel te veranderen en de juiste wielomtrek voor "Wiel 2" in te stellen op de BC 14.16. De BC 14.16 is dan klaar voor gebruik.

Geïntegreerde geheugenchip
Dankzij een geïntegreerde geheugenchip in de computerkop worden alle totaalwaarden en instellingen permanent in het apparaat opgeslagen. Je hoeft alleen maar de tijd opnieuw in te stellen na het vervangen van de batterij.

Batterijwaarschuwingscomputer/zender
Alle apparaten van BC 14.16 zijn uitgerust met een batterijstatus-indicator. Het energieniveau van de batterij in de computerkop of STS-zender wordt daarbij regelmatig gecontroleerd. Als de batterij bijna leeg is, geeft het display van de computerkop een vroegtijdige waarschuwing weer.

Functie voor de herinnering aan de fietsinspectie
Dankzij het onderhoudsinterval wordt u herinnerd aan de inspectie van uw fiets na een vrij te kiezen kilometerstand. Deze interval kan alleen worden in-/uitgeschakeld of vooraf ingesteld door de dealer. De dealer kan de gewenste kilometerstand instellen met de UNIVERSAL FAST SETTING BOX. De interval is bij levering uitgeschakeld.

Veel display, weinig behuizing, weinig behuizing
Het ontwerp van de TOPLINE 2016 is verticaal georiënteerd en past optimaal bij het slanke design van de stuurpen. De nieuwe vorm maakt een betere weergave van de functies mogelijk. De snelheid van de BC 14.16 is bijvoorbeeld hoog en permanent zichtbaar in dhet driedelige display.

Geanimeerde menunavigatie
Kleine afbeeldingen vergemakkelijken de oriëntatie in het BC 14.16 menu. Ze geven trainingsgrafieken weer in het gedeelte Hoogteprofiel en instellingen in de menu's van het Hoogteprofiel en de instellingen. Een scrollbar geeft aan waar je je op welk moment bevindt.

Achtergrondverlichting
Lichten aan, het is eenvoudig. Activeer de lichtmodus en het display wordt bij elke volgende toetsaanslag verlicht. 

Aanvullende gegevens

  • Totale brandstofbesparing en dagelijkse brandstofbesparing
  • energiebesparingsmodus
  • communicatie met smartphone (Android) over NFC
  • Aankomsttijd (ETA) Tijdschakelaar
  • mijn naam en mijn schermfunctie
Productdetails
Type
Draadloos  
Belangrijkste functies
Met Tachometer, Met cadanssensor
Verbinding
kabelgebonden, Gecodeerd, Digitaal, Draadloos
Energievoorziening
Stroombron: Batterij  
Functies
Kilometer functie: Dagkilometers, Totaal aantal kilometers, Kilometers Fiets 1, Kilometers Fiets 2
Snelheidsfunctie: Actuele snelheid, Gemiddelde snelheid, Maximale snelheid
Tijd functie: De tijd, Totale rijtijd, rijtijd auto start/stop
Overige funcites: Actuele temperatuur
Trapfrequentie-functie: Actuele cadans, Gemiddelde cadans
Functie
Batterijcapaciteit weergave, Opslagfuncties, Temperatuurweergave, Start/Stop-functie, Back-up functie, Verlichtingsfunctie, 2 fietsinstellingen programmeerbaar
Geslacht
Unisex
Modeljaar
2021
Productnummer
536568
Beoordeling
3.4
13 beoordelingen
5 sterren
4
4 sterren
4
3 sterren
0
2 sterren
3
1 ster
2
25.06.2020
Damien T
Werkt af en toe
Fonctionne par intermittences
Automatisch vertaald vanuit het Frans Naar het origineel

De meter zelf ziet er goed uit, de installatie is eenvoudig maar de meter ontvangt bijna nooit de data terwijl de afstanden gerespecteerd worden. Gezien de tarieven van gps ging ik naar de garmin. Kan de pedaalsensor niet testen

Le compteur en lui-même paraît de bonne facture, l'installation est aisée mais le compteur ne reçoit quasi jamais les données alors que les distances sont respectées. Vu les tarifs des gps je suis passé au garmin. Pas pu tester le capteur de pédales

18.05.2020
Jiipee
De ergste sigma die ik heb gekocht
Huonoin ostamani sigma
Automatisch vertaald vanuit het Fins Naar het origineel

Ik heb in de loop der jaren meer modellen in de Sigma-basel in bezit gehad. De vorige was de Sigma Baseline 1200 en hij was geweldig. Dus besloot ik dit te kopen. Bij dit product was de indruk dus niet helemaal Premium. Het instructieblad was moeilijk te lezen, de installatie zelf was eenvoudig, hoewel ik verbaasd was over de 2 bijgeleverde plastic cadansmagneethouders, maar slechts 1 magneet. Trouwens, de installatie was vrij eenvoudig, hoewel ik het niet leuk vind hoe Sigma 2-zijdige tape op de meterstandaard gebruikt. Laat bij het verlaten lelijke sporen achter. De montage van de meter op een statief is ook erg stijf, waardoor het moeilijk is om de meter te plaatsen en te verwijderen. In Bazel was het delicaat maar stevig. Waarom veranderen? De montage van de sensoren zelf voelde een beetje fors aan. Ik vertrouw deze rubberen lussen niet echt en de cadanssensor lijkt alleen in trilling in elke richting te kunnen bewegen. Ik denk dat het nog steeds moet worden geïnstalleerd met kabelbinders. De instellingen van de meter wekten ook de meeste woede op wanneer om de een of andere reden sensoren op het wiel 2 zijn geplaatst en het wiel niet mag worden vervangen. In de handleiding staat dat je tegelijkertijd op de fiets en de menutoets moet drukken, waardoor alleen de functie Sync Reset wordt geactiveerd. Ik heb de ritgegevens van de oude meter naar fiets 1 overgebracht, dus nu moet ik deze weer naar fiets 2 overbrengen.

Olen omistanut aikasemmin useamman Sigma baselinen mallin vuosien varrelta. Edeltävä oli Sigma Baseline 1200 ja se oli loistava. Niinpä päätin ostaa tämän. Tässä tuotteessa sitten vaikutelma ei ollut aivan premiumia. Ohjelakana oli vaikea luettava, itse asennus oli helppo, joskin ihmetystä herätti mukana tulleet 2 kpl kadenssimagneetin muovipidintä mutta vain 1 magneetti. Asennus muuten oli aika helppo joskin en pidä siitä miten Sigma käyttää 2-puoleista teippia mittarin jalustassaan. Poistaessa jättää rumat jäljet. Mittarin kiinnitys jalustaa on myös tosi jäykkä, mikä tekee mittarin paikalleen laittamisesta ja irroittamisesta hankalaa. Baselinessa se oli herkkä, mutta napakka. Miksi muutos? Itse antureiden kiinnitys tuntui vähän heppoisalta. En oikein luota näihin kumilenkkeihin ja kadenssianturi vaikuttaa siltä että se voi tärinässä liikkua mihin suuntaan vain. Kai se pitää vielä nippusiteillä asentaa. Myös mittarin asetukset herättivät lähinnä raivoa, kun siihen on jostain syystä laitettu anturit pyörälle 2 ja pyörää ei saa vaihdettua. Manuaali neuvoo painamaan bike ja menu näppäintä samaan aikaan, mikä vain tekee Sync Reset toiminnan. Siirsin vanhasta mittarista ajotiedot pyörälle 1 joten nyt pitää siirtää ne uudestaan pyörälle 2. Katotaan parin lenkin jälkeen, vaihdanko takaisin Baselineen.

27.03.2020
Hannu
Gevoel van winkelen
Järki ostos
Automatisch vertaald vanuit het Fins Naar het origineel

Eenvoudig te installeren, duidelijk genoeg scherm.

Helppo asentaa, riittävän selkeä näyttö.


Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes