Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Shimano Nexus

13 Producten
Prijs in €
Klantenbeoordelingen
Sorteren
 
Pagina 1 van
1

Shimano Nexus uitgebreide collectie fietsonderdelen

Shimano is een toonaangevend merk in de wielerwereld. Veel fietsen, zowel toerfietsen als mountainbikes en wielrenfietsen, zijn uitgerust met onderdelen van Shimano. Ook brengt het merk zelf een collectie fietsen op de markt. Een in het oog springende uitvinding was de Shimano Nexus. Een lijn die bestaat uit een remhendel, draaigreepschakelaar voor versnellingen en een crankstel met tandwiel. Bikester heeft een uitgebreid aanbod aan fietsonderdelen Shimano Nexus shimano nexus fietsaccessoires

Achtertandwiel

Shimano is van oorsprong een Japans bedrijf met metaalverwerking als hoofdcomponent. Daarna richtte het bedrijf zich ook op de productie van skimateriaal, fietsaccessoires en visbenodigdheden. Het eerste fietsonderdeel, een achtertandwiel in 1931, was het eerste fietsonderdeel dat Shimano ontwikkelde. Het bleek het begin van het succes in de fietswereld. Vandaag de dag bestaat driekwart van de productie uit fietsonderdelen. Kijk eens op Shimano Nexus voor meer fietsonderdelen. Shimano richt zich vooral op de zogenaamde groep, een vakterm in de wielerwereld. Simpel gezegd zijn dit de onderdelen van een fiets die in beweging zijn als jr fietst. Het gaat dan bijvoorbeeld om de schakelaars, de assen van het wiel, de fietsketting, de remmen en de pedalen. De onderdelen worden geïnstalleerd in racefietsen. Ook stadsfietsen en toerfietsen worden er mee uitgerust. Shimano Nexus richt zich dan weer op specifieke onderdelen:
  • Versnellingsnaven
  • Remhendel
  • crankstel
  • Naafdynamo

Shimano Nexus streeft naar innovatie

De ontwikkelingen bij Shimano Nexus hebben de afgelopen jaren niet stil gestaan en nog steeds werken de ontwerpers van Shimano Nexus hard om specifieke fietsonderdelen te vernieuwen. In 1995 komt Shimano Nexus bijvoorbeeld met een serie van zeven en vier speed versnellingsnaaf. Hierbij is de fietsversnelling in het achterwiel verwerkt. Omdat de fietsketting bij deze nieuwe aanpak niet van plaats veranderd, is er minder kans dat de versnelling stuk gaat. Een paar jaar later komt men met de 8-speed Nexus shifter/a>, gevolgd door een nieuwe serie in 2006: Inter 3, Inter 7 en Inter 8 die elk bij een bepaalde fiets passen. Ook nu zullen verdere innovaties in de wielerwereld niet lang op zich laten wachten. Shimano Nexus zal daar een steentje aan bijdragen. De uitdagingen zijn groot; met name door de opkomst van de elektrische fiets . Op dat gebied zijn nog grote voorwaartse stappen te maken. De onderdelen worden verwerkt door veel bekende fietsproducenten. Deze succesvolle productlijn zal nog wel even bestaan!


Klantenservice
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze experts!
Ma. t/m vr. 10u.-17u.
010-7980812
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €10,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Tevreden klanten
Ben je tevreden met onze service? Schrijf een beoordeling en help anderen!