Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Gloednieuwe fietsen - De eerste fietsen voor 2021 zijn er!

Schwalbe Lugano

15 Producten
Prijs in €
Klantenbeoordelingen
Sorteren
 
Pagina 1 van
1

Schwalbe Lugano: de beste racefietsbanden voor een scherpe prijs

Met zijn opmerkelijk "Lugano"-model bewijst Schwalbe dat ook racefietsbanden op gebied van design een interessante blikvanger kunnen zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, geel, rood, grijsrood, blauw, blauw-grijs en donkergrijs. De hoogwaardige "Lugano"-draadband van Schwalbe heeft een uitzonder laag profiel en wordt vervaardigd door een van de beste fietsbandenfabrikanten ter wereld. Schwalbe Lugano koersfietsband

Schwalbe Lugano: betrouwbaar en duurzaam

Bij het rijden op racebanen is het belangrijk om niet te vallen. Een goede wegligging is essentieel. Schwalbe's Lugano draadband heeft een centraal gepositioneerd diamantprofiel en silicaverbindingen om een optimale wegligging te garanderen. Een Kevlar®Guard lekbeschermingslaag werd geïntegreerd, wat de duurzaamheid van deze fietsband aanzienlijk verhoogt. Het risico op een lekke band is zo aanzienlijk gereduceerd. In het verleden klaagden fietsers over een ontoereikende grip bij regenval. Vooral bij hogere snelheden op natte wegen loste de Lugano de verwachtingen niet in. De Lugano van Schwalbe voldeed echter wel voor basistrainingen en dagelijks gebruik - maar kon bij slechte weersomstandigheden geen punten scoren in de wegraces. Bij goed weer deed de Lugano zijn werk echter naar behoren. Design is dus niet alles. Nu rest de vraag : is het Lugano 2019-model een verbetering ten aanzien van zijn voorganger?

Verbeteringen aan het nieuwe model?

Het beproefde instapmodel in het racefiets-assortiment van Schwalbe kreeg slechts een verbeterde Kevlar®Guard lekbescherming. De Kevlar beschermingslaag werd versterkt, maar het materiaal mist echter elasticiteit. De lekbescherming is merkbaar verbeterd, maar er is niets veranderd aan het eigenlijke ontwerp en profiel van de Lugano van Schwalbe. Het klassieke diamantprofiel en de herwerkte Kevlar beschermingslaag zorgen voor een normale rolweerstand. Bij goede weersomstandigheden is het rijplezier wederom gegarandeerd, de genoemde gebreken blijven echter bestaan. De Lugano draadband van Schwalbe levert enkel betrouwbare trainingsprestaties op droge wegen. Zoals het geval was bij het oude model, moeten er bij natte weersomstandigheden concessies gemaakt worden - en bij hoge snelheden is dat nog meer het geval. Daarom moet u zich afvragen of u bij slecht trainingsweer al dan kiest voor een Schwalbe-band.

Een leuk design volstaat niet altijd

Het lijdt geen twijfel dat veel designbewuste mensen kiezen voor de Lugano van Schwalbe. Daar is niets mis mee, tenminste indien men zich tevreden kan stellen met de beperkingen van de Lugano. De Lugano van Schwalbe is dan wel iets minder geschikt voor wedstrijdambities, toch mag de Lugano-draadband van Schwalbe niet op de lijst van aanbevolen banden ontbreken. Ten eerste wordt dit model vaak herwerkt, ten tweede bestaat het model in verschillende uitvoeringen. De Lugano is verkrijgbaar als klassieke draadband of als vouwband. Er zijn ook verschillende formaten. De volgende uitvoeringen zijn verkrijgbaar:
  • 20 mm breed, enkel in zwart
  • 23 mm breed, enkel in zwart
  • 25 mm breed, in verschillende kleuren
  • 25 mm breed, als draadband met reflecterende strepen en STVZO-keurmerk
De Lugano van Schwalbe is een betaalbare investering. De praktijk leert dat de Lugano eenvoudig te monteren is. Goed nieuws voor beginnende racefietsers aangezien dit bij de meeste fietsbanden niet het geval is. Voor dagelijks gebruik heeft de Lugano veel te bieden: degelijk materiaal en een hoge lekbescherming. In 2017 werd het model bekritiseerd omwille van de ontoereikende rolweerstand bij hogere snelheden en het gebrek aan grip op natte wegen. Een rubbermengsel met een betere grip zou een betere keuze geweest zijn. Maar de keuze van een band hangt af van de individuele behoeften. Summa summarum kan men de Lugano beschouwen als een degelijk, duurzaam all around instapmodel. De Lugano van Schwalbe krijgt geen 5 punten, maar desalniettemin een mooie score van vier. REGISTREER NU EN BETAAL € 10,- GUTSC.


Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes