Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Riesel Design

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Riesel Design - met kleur fietst het simpelweg beter

Met de coole fietsonderdelen van het bedrijf Riesel Design wordt het fietsen in de toekomst nog kleurrijker. Naast individueel verfijnde aanbouwdelen biedt de Saksische fabrikant ook praktische beschermfolies, spatborden voor montage achteraf en wielen aan. Hier vindt u alle informatie over Riesel Design en zijn producten.

Het bedrijf en zijn assortiment

Het Saksische bedrijf rond de oprichters Henry Kosel en Ulrike Rieber houdt van kleur. Dit komt ook tot uiting in de producten van de onderneming Dresden: frisse ontwerpen en kleuren domineren het beeld en de fietsonderdelen uit het oosten van de republiek worden steeds populairder. Riesel verfijnt geprefabriceerde onderdelen zoals frames of vorken en geeft ze een individuele touch die elke fiets uniek maakt en meer dan een jaloerse blik op de weg geeft. Het team maakt gebruik van een materiaalcombinatie van diverse folies, lakken en een speciale oppervlaktekit. Maar het bedrijf staat ook bekend om zijn spatborden: Dit zijn flexibele spatborden in verschillende kleuren en uitvoeringen, die eenvoudig op de verende vork of het zadel worden gemonteerd. Voor liefhebbers van buitensporten, die soms te maken krijgen met zwaardere omstandigheden, biedt Riesel ook praktische beschermfolies voor het frame, die ook gevoelige gebieden beschermen tegen vuil of steenval.

Riesel Design producten en hun speciale kenmerken in een oogopslag

De focus van Riesel Design ligt duidelijk op de bescherming van fietsen. Naast de speciale Riesel-look heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de productie van fietsbeschermingsfilms en -platen, naast de speciale Riesel-look, ook gespecialiseerd in de productie van fietsbeschermingsfilms en -platen. De fabrikant maakt onderscheid tussen beschermfolies:

  • Frame bescherming,
  • Vorkbescherming
  • Kettingbescherming
De folies bestaan elk uit een schuimrubberen mat in combinatie met een slijtvaste kunststof, die de onderdelen beschermt tegen mechanische belastingen door stenen en takken of kettingcontacten. De zogenaamde "mudguards" zijn spatborden om achteraf te monteren met resonante namen zoals "mudPE", "koloss" of "ritze", die je droog houden op je MTB, racefiets of fatbike als het buiten oncomfortabel wordt. Ze kunnen eenvoudig op de verende voorvork of op het zadel van de fiets worden gemonteerd.

Riesel en het thema duurzaamheid

Voor de productie van spatborden, spatlappen en framebeschermingsfolie gebruikt Riesel Design zogenaamde bio-batch materialen van TechnoCompound. Dit zijn zeer flexibele bio-compounds van polymeren en speciale additieven die afbreekbaar en composteerbaar zijn volgens de DIN-normen. Bovendien worden de producten van het label uitsluitend in Duitsland geproduceerd.