Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Trap, ren, zwem! - Mix het deze zomer
UVEX
City Light Fietshelm
"Vertrouwenwekkende stadshelm met superieur zicht"
Rosie, Content Editor UK
ZIE PRODUCTProdukt des Monats

PRODUCT VAN DE MAAND

UVEX City Light Fietshelm

ZIE PRODUCT

UVEX City Light Fietshelm

Vele van ons pendelen elke dag naar hun werk en trotseren het drukke stadsverkeer overdag en ’s avonds. In de chaotische drukte van stedelijke omgevingen, is een fietshelm een deel van je uitrusting waar je niet meer omheen kunt.
Het product van deze maand is een fietshelm voor in de stad, ontworpen om de beste bescherming te bieden. En het duurde niet lang voordat we een enthousiaste tester voor deze helm gevonden hadden. Onze Engelse redacteur Rosie werkt in ons kantoor in Berlijn en wilde graag gaan pendelen, maar zonder helm bleef ze dit maar uitstellen. Er was dan ook geen betere kandidaat om dit nieuwe City Light model van UVEX uit te proberen. Lees verder om te zien of het aan haar verwachtingen voldeed en haar veilig van en naar het werk bracht.

Ik heb de afgelopen 10 jaar in veel steden gefietst, maar was een beetje op mijn hoede voor het woon-werkverkeer in de stad na een paar bijna-ongelukken met achteloze auto’s in Londen. Sinds mijn verhuizing naar Berlijn heb ik besloten om deze angst aan te gaan. Naar mijn werk pendelen is de beste manier om regelmatig te bewegen en hiernaast werd het ook tijd dat dat ik weer met mijn achterwerk in het zadel ging zitten.
Ik plande mijn route en voelde me klaar om te beginnen, maar er was nog een probleem: door de ochtendspits fietsen met een onbeschermd hoofd voelde als het verzoeken van de weggoden om een onverwachte, blind openstaande autodeur op mijn pad te brengen. Eén ding ontbrak nog: de o zo belangrijke schedelbeschermer. Dus toen ik de kans kreeg om het nieuwe City Light model van UVEX uit te proberen, was ik in mijn nopjes — de timing was perfect!


EERSTE INDRUKKEN

Ik was opgewonden vanaf het moment dat het pakket van UVEX op mijn bureau belandde. Ik heb altijd de goedkopere, omslachtigere helmen gehad en alleen al tijdens het vasthouden van de doos, wist ik dat dit model anders zou zijn. Deze was zo licht, dat het aanvoelde alsof ze waren vergeten om de helm er in te stoppen. Ik kon niet langer wachten en opende de verpakking.
Ik was niet teleurgesteld. Deze helm was superlicht in vergelijking met de helmen die ik gewend was. Dit model weegt 320 gram en wat ik zag, beviel me meteen goed. Het donkere ontwerp was echt gestroomlijnd en subtiel. Het vizier paste goed in het totaalbeeld en zag er niet vreemd of volumineus uit. Hiernaast voelden de onderdelen goed gemaakt en verrassend stevig aan voor een lichtgewicht helm. Ik zette hem op en begon hem aan mijn hoofd aan te passen. De kinriem was eenvoudig vast te klikken en aan te passen. Ik had gekozen voor maat S, vanwege mijn kleine hoofdomtrek van 55 cm en hij voelde direct heel comfortabel aan. Verrassend genoeg waren er niet meer aanpassingen nodig om goed te passen, maar deze helm is ook voorzien van een verstelsysteem voor de beste pasvorm.


DE TEST

Mijn dagelijkse rit van en naar het werk duurt tussen de 30-45 minuten, afhankelijk van welke route ik neem en hoe mijn benen meewerken. Omdat ik deze helm de afgelopen maand regelmatig gebruikt heb, heb ik gemerkt dat mijn zelfvertrouwen op de fiets is toegenomen. Dit merkte ik eigenlijk al op de eerste dag dat ik hem droeg, omdat ik veel langer onderweg was dan gepland. Ik ben er 's ochtends mee naar mijn werk gependeld, 's middags naar onze nieuwe winkel op de Kurfürstendamm gefietst, na het werk naar een plaatselijke brouwerij gegaan en daarna weer naar huis gefietst – en dat allemaal bij temperaturen boven de 30 graden.
Tot mijn verrassing (en geluk) zat deze helm de hele tijd comfortabel, ongeacht de felle zon. Ik heb een bleek huidtype en krijg het snel warm, maar dankzij de koelvinnen was de ventilatie opvallend goed. Het vizier verduisterde mijn ogen gedeeltelijk voor de schittering van de zon en de rest van het werk deed mijn zonnebril — die comfortabel en zonder irritaties onder de helm paste. En omdat ik hem zo vaak op en af heb gezet, leerde ik al snel het slot aan de kinriem te waarderen. Deze was namelijk snel en eenvoudig met één hand te openen en sluiten. Na meerdere tests, wist ik dat ik deze helm probleemloos bij hoge temperaturen kon dragen en dat hij perfect was voor de manier waarop en de redenen waarom ik een fietshelm draag. Vanwege de lange, lichte zomerdagen was er jammer genoeg één functie die ik niet heb kunnen testen: de door UVEX zo aangeprezen geïntegreerde led-lichtstroken.


Zijn naam heeft de UVEX City Light gekregen, vanwege de opvallende stroken blauwe lampen die zich aan beide kanten van de helm bevinden en de rode lampen die zich geconcentreerd aan de achterkant bevinden. Deze stroken bieden drie standen (constant, knipperend en ‘fading in & out’) die eenvoudig geselecteerd kunnen worden, door op de knop aan de achterkant van de helm te drukken. Deze lampen kunnen snel en comfortabel via een USB worden opgeladen. Het innovatieve verlichtingssysteem en de reflecterende bandjes zijn ontworpen om optimaal zicht te garanderen bij slecht zicht — inclusief mist, hevige regen en weinig licht. Om deze verlixhting eens echt goed te testen, besloot ik om ’s avonds een rit te ondernemen.

Terwijl ik om 23u. rondom de Kottbusser Tor zoefde, liet deze helm me niet in de steek. Ik kan natuurlijk niet bewijzen dat de knipperende lichten me daadwerkelijk veiliger maakten voor andere weggebruikers, maar dit was wel mijn indruk. En omdat ik niet ben verongelukt, kan ik ook niet veel zeggen over de veiligheid van de impactbescherming, maar na onderzoek van UVEX's dubbele Inmould constructie klinkt het geruststellend: een polycarbonaat buitenmantel en EPS-binnenmantel bieden uitstekende impactweerstand.


CONCLUSIE

Over het geheel genomen ben ik heel blij met de UVEX City Light. Deze vertrouwenwekkende stadshelm met superieur zicht voelt comfortabel aan, is heel licht en erg gebruiksvriendelijk. Voor mij is dit zo goed als de perfecte fietshelm en hierom vind ik het geen probleem dat dit niet het goedkoopste model is. Ik heb deze helm met veel plezier getest en zal hem zeker veel gaan gebruiken als het weer verslechtert, het innovatieve lichtsysteem heeft mij namelijk het meeste overtuigd!

Oordel:

Functionaliteit/Prestaties:

Prijs-kwaliteitverhouding:

Afwerking/Duurzaamheid:

Design/Uiterlijk:

Innovativiteit:

 

10/10 ★

8/10 ★

9/10 ★

9/10 ★

10/10 ★


OVER UVEX Sports

Sinds meer dan 80 jaar maakt dit merk uit het Duitse Fürth indruk met hun eigen producten. De trendy UVEX sportbrillen steken boven de anderen uit met hun betrouwbaarheid, kwaliteit en sportieve design en hun helmen zijn zeer populair dankzij de geboden bescherming en aangename pasvorm. UVEX heeft het tot kernpunt van hun filosofie gemaakt, meer veiligheid in het leven van mensen te brengen. Om dit te bereiken, worden de producten intensief getest en steeds verder ontwikkeld. Met hun kwalitatieve, innovatieve producten en zeer goede service overtuigt UVEX keer op keer.

NAAR MERK

Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes