Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

MTB voorjaarscollecties 2021 - Fietsen, kleding & accessoires
Red Cycling Products
Bike Box II Fietsbagage
"De Bike Box van Red Cycling Products kan bijna alles wat andere fietskoffers kunnen, maar dan voor minder geld"
Ralf, Product Manager
Naar product Red Cycling Products Bike Box

Product Van De Maand

Red Cycling Products Bike Box II Fietsbagage

NAAR PRODUCT

De Red Cycling Products Bike BOX II – Voor veilig fietstransport

In deze tijd van het jaar is het koud en nat in de meeste delen van Europa. Terwijl binnentraining velen van ons helpt om fit te blijven tijdens deze gure maanden, besluiten anderen naar warmere oorden te vertrekken om aan hun fietsbehoeften te voldoen. Voor degenen die hun fiets over lange afstanden vervoeren, is goede bescherming onmisbaar. Een hard shell fietsbox zoals deze van Red Cycling Products is precies wat je nodig hebt om je kostbare ros van carbon of staal veilig te vervoeren. Ralf — Product Manager voor diverse fietsmerken op onze site — heeft de Red Cycling Products Bike Box II nader bekeken. Ralf is een van de meest ervaren fietsers in het Bikester team. De afgelopen 40 jaar heeft hij veel tijd op racefietsen en mountainbikes doorgebracht en het ziet er naar uit dat hij hier voorlopig niet mee ophoudt. Laten we eens kijken wat zijn ervaringen met deze fietsbox waren…


Eerste indrukken

In het voorjaar van 2017 besloot ik deel te nemen aan een speciale fietstocht om geld in te zamelen voor verarmde kinderen. Ikzelf en 40 andere fietsers waren van plan om van Noord Duitsland naar het zuiden te rijden, in totaal meer dan 1000 km. Om me voor te bereiden op deze uitdaging, nam ik mijn fiets mee naar Malaga en Mallorca om te trainen. Om mijn fiets veilig te vervoeren, had ik een mooie stevige fietsbox nodig. Ik keek ernaar uit om de Bike Box van RCP uit te proberen, omdat ik in het verleden verschillende producten van RCP heb gebruikt en hiermee altijd goede ervaringen heb gehad.

De Bike Box II beschikt over een doordacht ontwerp dat direct zichtbaar is. De harde buitenschaal is licht, maar tegelijkertijd stevig genoeg om mijn fiets te beschermen tegen druk van buitenaf. Je weet namelijk nooit precies hoe luchtvaartmaatschappijen met bagage omgaan. Deze fietskoffer bestaat uit twee aparte schelpen, die in gesloten toestand één geheel vormen en afgesloten worden d.m.v. vier riemen en metalen sluitingen. Voor gemakkelijk rollen van de koffer beschikt deze over twee wielen. Binnenin is er voldoende ruimte voor racefietsen met een framemaat van maximaal 62 cm. Een geavanceerd riemsysteem houdt je fiets veilig op zijn plek. Ook bevinden zich binnenin drie dikke schuimmatten, een schuimblok voor het kettingblad en een afstandhouder van schuimstof voor het stuur en de zadelpen.


Verpakking & Gebruik

Het ontwerp van deze koffer is geweldig! Dit is direct te zien aan de scheidbare buitenschalen voor onbeperkte toegang van alle kanten. De pedalen, het zadel en de wielen moeten eerst worden verwijderd om je fiets in deze box te kunnen plaatsen. Het stuur moet ook worden losgemaakt en 90 graden worden gedraaid. Eén van de drie schuimmatten doet dienst als basis waarin het fietsframe rust. De zadelpen wordt in het schuim gelegd. Het grote schuimblok past in de bodem van de fietskoffer en het kettingblad wordt in het midden geplaatst. Dit ontwerp garandeert dat alles stevig in de box zit. Het geïntegreerde riemsysteem zorgt er hiernaast voor dat de inhoud veilig kan worden bevestigd. De tweede grote mat bovenaan fungeert als afstandhouder tussen wielen en frame, terwijl de derde mat bovenop de fiets ligt. Met de fiets en het schuim op zijn plaats, hoeft alleen nog de ene schelp op de andere te worden geplaatst. De stevige clips vergrendelen alles effectief op hun plaats. In de afgelopen maanden heeft mijn racefiets twee vluchten in de Bike Box II overleefd en tot nu toe vertoont deze geen tekenen van slijtage. Opmerkelijk is vooral het relatief lage gewicht van deze fietskoffer — iets meer dan 10 kg inclusief verpakkingsmateriaal! Zelfs met een middenklasse racefiets blijf je nog steeds onder de gewichtsgrens van 20 kg die de meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren voor ruimbagage.

NAAR PRODUCT

Conclusie

De Bike Box II van Red Cycling Products kan bijna alles wat andere fietskoffers kunnen, maar dan voor minder geld. Ik ben helemaal tevreden en zou deze zeker aanbevelen aan anderen. Het gebruiksvriendelijke ontwerp en de vertrouwenwekkende harde buitenschaal maken de Bike Box II voor mij tot een betaalbare winnaar. Helaas is deze fietskoffer niet geschikt voor volledig geveerde mountainbikes of 29" fietsen. Grote racefietsen kunnen ook problemen ondervinden. Maar voor mensen met hiervoor geschikte fietsen, is de Red Cycling Products Bike Box II een betaalbare manier om je fiets veilig over de hele wereld te vervoeren.Red Cycling Products - Tools You Need

Red Cycling Products heeft een omvangrijk assortiment van betrouwbare fietsonderdelen en accessoires van hoogwaardige kwaliteit. Op hun producten en uitrusting kun je vertrouwen, waardoor je je volledig kunt concentreren op het fietsen. Ontdek de grote keuze van betaalbare fietsonderdelen en accessoires van Red Cycling Products hier!

NAAR MERK

Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes