Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Montagehandleiding voor de fiets

WELK TYPE FIETS WIL JE MONTEREN?

Kies uit de volgende gedetailleerde montagehandleidingen om je fiets gemakkelijk te monteren:


ZELF UW FIETS MONTEREN IN EEN PAAR MINUTEN!

Bij Bikester kunt u online rijwielen bestellen en uw fiets veilig thuis laten bezorgen. Om de bezorgservice mogelijk te maken, hebben wij voor onze fietsen een speciale verpakking ontwikkeld.

Het thuis in elkaar zetten van een vooraf geprepareerde fiets is uiterst eenvoudig. Stelt u zich voor dat u een binnenband moet verwisselen, omdat de voorste band plat is. Hoe gaat u te werk? Heel makkelijk: Voorwiel loshalen, binnenband vervangen, voorwiel weer monteren. Klaar.

Net zo eenvoudig is ook de montage bij u thuis van onze fietsen.

  1. Verwijder de verpakking
  2. Zet het stuur recht
  3. Monteer het voorwiel
  4. Stel zadel en stuur in op de gewenste positie
  5. Monteer de fietspedalen
  6. Klaar!

Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe fiets!


HET ASSEMBLAGEPROCES BIJ BIKESTER

Ten eerste moet de fiets in elkaar worden gezet, de hoeveelheid aan assemblagewerkzaamheden is afhankelijk van de fabrikant en van het land van herkomst. Hierna voltooien onze vakkundige technici de assemblage via de volgende precisiemontage- en eindcontrolewerkzaamheden:

STAP 1: INSTELLEN VERSNELLINGSMECHANISME

Onafhankelijk van het type versnellingsmechanisme, moet een soepele overgang naar alle versnellingen via een derailleur, naafversnelling of planeetwielmechanisme gewaarborgd zijn. Een goed afgestelde versnelling garandeert een optimale krachtoverdracht en ongebreideld fietsplezier.

STAP 2: AFSTELLING WIELEN

Een wiel wordt slechts zelden in de perfecte positie door de fabrikant aangeleverd. Tijdens het centreren van de wielen worden productiegerelateerde onnauwkeurigheden verholpen. Een wiel moet bij Bikester eenvoudigweg rond draaien voordat het kan worden verzonden.

STAP 3: INSTELLEN REMSYSTEMEN

Mechanische velgremmen en hydraulische remsystemen moeten door vakkundige monteurs worden ingesteld en getest, alvorens hun functioneren en daarmee uw veiligheid kan worden gewaarborgd. Voordat verzending plaatsvindt, wordt derhalve elke fiets aan een remtest onderworpen.

STAP 4: EINDCONTROLE

In de laatste stap van het productieproces, controleren onze fietstechnici nog eenmaal alle veiligheidsrelevante schroeven, remsystemen, veerelementen evenals lagers en kogelgewrichten. Voordat het moment aanbreekt dat uw fiets in onze speciale verzenddoos veilig wordt verpakt, garandeert elke fietstechnicus van Bikester de kwaliteit van de assemblage met naam en toenaam.

STAP 5: AFGIFTE

Uitpakken en fietsen – dat is nog altijd onze droomwens, die helaas niet altijd te realiseren is. Fietsen zijn goederen die veel ruimte in beslag nemen en worden derhalve zodanig verpakt dat de verzendkosten betaalbaar blijven.

Met een paar eenvoudige stappen kan de nieuwe fiets thuis fietsvaardig worden gemonteerd. Dit betekent dat na ontvangst van de Bikester's speciale verzenddoos, onze klanten slechts het stuur hoeven recht te zetten, en vervolgens het voorwiel en de pedalen te monteren. Al het benodigde gereedschap worden bij de fiets meegeleverd. Een gedetailleerde handleiding ontvangt u per e-mail. U zult zien - een kind kan de was doen. U ziet – moeilijk is het niet en er kan weinig mis gaan.

Wij wensen u veel plezier toe met uw nieuwe fiets!