Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Racefiets vorken: upgrade of vervang je oude vork
Racefiets vorken, cyclocross vorken en gravel bike vorken zijn meestal stijf. De verschillen zijn op het eerste gezicht misschien relatief klein, maar de juiste vork kan een groot verschil maken voor de rijkwaliteit. High-end racevorken zijn meestal gemaakt van carbon - deze zijn aanzienlijk lichter dan stalen vorken en bieden veel meer comfort dan aluminium vorken. Bij het kiezen van de juiste vork is het van essentieel belang de juiste stuurbuis (1, 1 1/8 of conisch) voor het frame te vinden. Bovendien moet de inbouwhoogte van de vork overeenstemmen met de oorspronkelijke vorkhoogte. In dit opzicht verschillen racefiets vorken aanzienlijk van CX- of gravel bike vorken. Last but not least bepaalt de vork ook het remsysteem dat kan worden gebruikt, de maximale bandenspeling en de naafstandaard (snelspanner of steekas). ​

Racefiets vorken

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Racefiets fietsvorken kopen? Diverse modellen online verkrijgbaar

Net als bij de triathlon fietsvork moet ook de racefiets vork van licht materiaal zijn gemaakt. Het beste materiaal hiervoor is aluminium of carbon, dit zijn dé materialen voor licht en tevens stevige fiets onderdelen. Kijk rond in ons assortiment en vindt uw nieuwe racefiets vork hier!

Racefiets verende voorvorken gunstig online

Racefiets vorken van aluminium

De aluminium uitvoering voorvork combineren hoge stijfheid met een laag gewicht. Echter hebben ze wel beperkte schokdemper eigenschappen. Dit betekent dat de trillingen en wegdek oneffenheden bijna ongefilterd worden doorgefilterd naar de fietser. Dus aan de ene kant heeft u een goede kwaliteit en lichtgewicht vork maar ter compromis is de schokdemper minder.

Racefiets fietsvorken van carbon materiaal

De carbon racefiets voorvorken bieden een aanzienlijk betere zelfsturing absorptie. Door de zwarte koolstofvezel matten is het een erg stijve vork met een goede energiestroom. Doordat de koolstofvezels tevens flexibel zijn worden trillingen en schokken goed gefilterd. Hierdoor maakt dat de carbon racefiets vork comfortabeler rijdt dan die gemaakt van aluminium. Wilt u meer producten van carbon materiaal gemaakt bestellen? Dat kan, ook heeft bikester.nl namelijk carbon zadelpennen, bagagedragers en stuurvoorbouwen.