Fietsen Online Shop - Bikester
Code "dhb20" voor alle producten van dhb
Racefiets vorken: upgrade of vervang je oude vork
Racefiets vorken, cyclocross vorken en gravel bike vorken zijn meestal stijf. De verschillen zijn op het eerste gezicht misschien relatief klein, maar de juiste vork kan een groot verschil maken voor de rijkwaliteit. High-end racevorken zijn meestal gemaakt van carbon - deze zijn aanzienlijk lichter dan stalen vorken en bieden veel meer comfort dan aluminium vorken. Bij het kiezen van de juiste vork is het van essentieel belang de juiste stuurbuis (1, 1 1/8 of conisch) voor het frame te vinden. Bovendien moet de inbouwhoogte van de vork overeenstemmen met de oorspronkelijke vorkhoogte. In dit opzicht verschillen racefiets vorken aanzienlijk van CX- of gravel bike vorken. Last but not least bepaalt de vork ook het remsysteem dat kan worden gebruikt, de maximale bandenspeling en de naafstandaard (snelspanner of steekas). ​

Racefiets vorken

2 Artikel
Filter
Terugzetten

Diameter stuurbuis (inch) in inch

  • 1 1/4 1
  • 1 1/8 1

Series

  • Ritchey WCS 1

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Ritchey WCS Carbon Cross Disc Stijve vork 28" 395 mm QR 100 x 9 mm 45 mm cantilever voor postmontage, zwart
Ritchey WCS Carbon Cross Disc Stijve vork 28" 395 mm QR 100 x 9 mm 45 mm cantilever voor postmontage, zwart zwart
Ritchey
WCS Carbon Cross Disc Stijve vork 28" 395 mm QR 100 x 9 mm 45 mm cantilever voor postmontage, zwart
Adviesprijs € 449,99 € 396,99
gratis verzending
- 12 %
ENVE Disc Stijve vork 1 1/4" 43mm, zwart
ENVE Disc Stijve vork 1 1/4" 43mm, zwart zwart
ENVE
Disc Stijve vork 1 1/4" 43mm, zwart
Adviesprijs € 669,00 € 542,99
gratis verzending
New
- 19 %

Racefiets fietsvorken kopen? Diverse modellen online verkrijgbaar

Net als bij de triathlon fietsvork moet ook de racefiets vork van licht materiaal zijn gemaakt. Het beste materiaal hiervoor is aluminium of carbon, dit zijn dé materialen voor licht en tevens stevige fiets onderdelen. Kijk rond in ons assortiment en vindt uw nieuwe racefiets vork hier!

Racefiets verende voorvorken gunstig online

Racefiets vorken van aluminium

De aluminium uitvoering voorvork combineren hoge stijfheid met een laag gewicht. Echter hebben ze wel beperkte schokdemper eigenschappen. Dit betekent dat de trillingen en wegdek oneffenheden bijna ongefilterd worden doorgefilterd naar de fietser. Dus aan de ene kant heeft u een goede kwaliteit en lichtgewicht vork maar ter compromis is de schokdemper minder.

Racefiets fietsvorken van carbon materiaal

De carbon racefiets voorvorken bieden een aanzienlijk betere zelfsturing absorptie. Door de zwarte koolstofvezel matten is het een erg stijve vork met een goede energiestroom. Doordat de koolstofvezels tevens flexibel zijn worden trillingen en schokken goed gefilterd. Hierdoor maakt dat de carbon racefiets vork comfortabeler rijdt dan die gemaakt van aluminium. Wilt u meer producten van carbon materiaal gemaakt bestellen? Dat kan, ook heeft bikester.nl namelijk carbon zadelpennen, bagagedragers en stuurvoorbouwen.