Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

Nukeproof Giga 297 Comp Carbon intl.

ID: 1921536

Adviesprijs € 4 699,00
€ 2 959,00
- 37 %
BTW inbegrepen. plus Verzendkosten

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

  • Choose Framemaat
  • Choose Framemaat
    Maat berekenen
    S | 38cm (27.5") sold out online
    M | 41cm (27.5") sold out online
    L | 44cm (27.5") sold out online
We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Productomschrijving

Nukeproof Giga 297 Comp Carbon intl. (bullet grey)

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

Als gevolg van knelpunten en vertragingen in wereldwijde toeleveringsketens, is het mogelijk dat de fabrikant afzonderlijke onderdelen van de oorspronkelijke specificaties heeft vervangen door onderdelen van minstens gelijkwaardige, of zelfs hogere kwaliteit. De geleverde fiets kan in individuele gevallen dus iets afwijken van de afbeeldingen in onze shop.

Als rijders zijn Nukeproof allemaal schuldig aan de zonde van de gulzigheid; ze stoppen nooit met streven, stoppen nooit met pushen, genoeg is nooit genoeg in de jacht naar het ultieme. Het is een constante drang naar groter, langer, ruiger en sneller met steeds hogere eisen aan de prestaties en mogelijkheden van de motor. De jacht is eindeloos.

Het is een motto waar atleten als Sam Hill naar leven. De nieuwe Nukeproof Giga is de belichaming van dit idee; ontworpen als het ultieme hard-hitting Super-Enduro wapen voor als je gewoon meer nodig hebt.

De Giga is een machine met serieuze capaciteiten, met 180mm (27,5") of 170mm (29") veerweg achter; de Giga is een monstertruck van een fiets die veerweg achter de hand heeft voor als je het nodig hebt. Maar hem in een hokje stoppen als een point-and-shoot machine zou een slechte dienst bewijzen, want hij is veel capabeler dan dit doet vermoeden! Door de manier waarop hij zijn veerweg gebruikt, geeft de Giga je het gevoel van een grote fiets, maar toch de veelzijdigheid van een moderne super-enduro fiets. De Giga rijdt dynamisch en geeft vertrouwen, zodat je je grenzen kunt verleggen op alle soorten terrein. Hij voelt zich net zo thuis op technische enduro-etappes in grote bergen op locaties als La Thuile als op de grootste lijnen in het Whistler Bike Park.

De vering is ontworpen om super soepel te zijn vanaf de top, terwijl het ondersteunend is in de middenslag en progressief in de rest van de veerweg. De anti-squat is geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat de Giga afdaalt als een hooligan en zich toch gedraagt tijdens de klim terug naar de top voor de volgende run.

Het veerplatform is gebaseerd op hetzelfde hoefijzer aangedreven linkage als het bekroonde Dissent downhill frame, zij het nu met een 2-traps main pivot flip chip. Met behulp van een excentrisch assenstelsel kunnen rijders de kinematische progressiviteit aanpassen, zodat de fiets kan worden aangepast aan de omstandigheden op de trail met slechts een 8mm inbussleutel: Instelling 1 = 25,5% progressie / Instelling 2 = 29% progressie.

Beide instellingen hebben een super soepel begin voor meegaandheid bij kleine hobbels. Ze hebben ook allebei een goede ondersteuning in het midden van de slag voor beter bochtenwerk en pompen. Net als bij de Dissent neemt de progressie af in de eindslag om hardheid of spikes in het midden van de slag te voorkomen en meer tuningmogelijkheden met volumespacers mogelijk te maken.

De + Progressive-instelling kan worden gebruikt om de schokdemper progressiever te maken bij een schroefset-up, net als het toevoegen van een volumeafstandshouder aan een luchtschokdemper. De extra souplesse is ook goed in natte en gladde omstandigheden.

Het Giga frame is volledig gemaakt van UD 700/800 koolstofvezel. Hierdoor kon Nukeproof de stijfheid en conformiteit van de framedelen afzonderlijk optimaliseren. De voorste driehoek is gemaakt voor stabiliteit en precisie, terwijl de achterste driehoek is ontworpen voor meegaandheid om tracking en grip te bevorderen. Een ander voordeel van de carbon achterdriehoek is dat deze een lagere onafgeveerde massa heeft voor ultieme veerprestaties.

Verkrijgbaar in 5 maten (Small tot XXL) in 27,5", 29" of nieuwe Mixed (Front 29"/Rear 27,5" wielmaten) wielmaten, is er de perfecte optie voor iedereen. De geometrie van het frame is Lang, Laag, Slap en Steil omdat het is gebaseerd op het zadel offset principe, wat ervoor zorgt dat de zitpositie voor alle maten op maat is, met steilere zithoeken op grotere frames. De zitbuis is ook ontworpen voor maximale plaatsing van de zadelpen om een maximale drop mogelijk te maken.

De Giga is ook zo ontworpen dat er een bidon van 750 ml in past (inclusief carbon bidonhouder) en een accessoirehouder onder de bovenbuis voor noodgereedschap. Alle modellen hebben ook een geïntegreerd achterspatbord en voldoende ruimte voor 2,5" banden. De frames zijn standaard voorzien van een transparante lakbeschermingsset met 3D voorgevormde rubberen bescherming voor onderbuis, zadel en achtervork.

Vanwege knelpunten en vertragingen in wereldwijde toevoerketens wordt deze fiets geleverd met SRAM DB8 of Shimano M6120 remmen.

Alle modellen uit de serie Nukeproof Giga laten zien

In het kort

Gewicht (ca.)
Gewicht (ca.)
16,31 kg
Veerweg (mm)
Veerweg (mm)
180
Remsysteem
Remsysteem
Hydraulische schijfrem
Veerweg (mm)
Veerweg (mm)
180 mm

Uitrusting

Doel
Enduro
Geslacht
Heren, Dames
Belangrijkste informatie
Wielmaat:
27.5 / 29 inch
Totaal aantal versnellingen:
12
Type:
Geen e-bike
Levering
inclusief pedalen:
Nee
Afmetingen
Gewicht (ca.):
16,31 kg
Frame
Model:
Full Suspension
Materiaal type:
Carbon
Andere functies:
Nukeproof Giga 297, ultrasterk monocoque UD carbon frame, verstelbaar hoofddraaipunt, intern omsloten kabelgeleiding, ISCG mounts, Enduro 05-Halterungen, 73mm schroefdraad bottom bracket, Boost 148mm achteras afstand, 3D-konturierter voorgevormde rubberen
Merk demper:
Rock Shox
Schokdempermerk:
Super Deluxe Select R, Custom LIN L Tune, 205 x 65 mm, trunnion met lageruiteinde, 2 bodemloze lopers gemonteerd
Veerweg (mm):
180
Vork
Model:
Verende Vork
Merk:
RockShox
Type:
Domein RC, Motion Control demper, 44 mm offset, BOOST, Debonair
Veervork
Veerweg (mm):
180 mm
Achterderailleur
Type aandrijving:
Kettingschakeling
Aantal versnellingen:
12
Merk:
Shimano
Type:
Deore
Versnellingshendel
Model:
Shimano Deore M6100
Tandwiel
Model:
Race Face Ride, 170 mm, 52 mm kettinglijn
Overbrenging blad 1:
32 tanden
Ketting
Model:
Shimano Deore M6100
Tandkrans
Overbrenging tandkrans (tanden):
10-51 tanden
Model:
Shimano Deore M6100
Remmen voor
Merk:
Sram/Shimano
Type:
DB8 of M6120
Remsysteem:
Hydraulische schijfrem
Remschijfdiameter:
200 mm
Remmen achter
Merk:
Sram/Shimano
Type:
DB8 of M6120
Remsysteem:
Hydraulische schijfrem
Remschijfdiameter:
200 mm
Stuur
Model:
Rise Bar
Model:
Nukeproof Neutron V2 25 mm Rise, S: 780 mm, M: 780 mm, L: 800 mm
Materiaal:
Aluminium
Handvaten:
Nukeproof Sam Hill Handtekening
Stuurpen
Model:
A-Head
Model:
Neutron AM, 45 mm
Materiaal:
Aluminium
Balhoofdstel
Balhoofd:
Nukeproof, 44-56 IITS
Zadel
Zadel:
Nukeproof
Zadelpen
Model:
verlaagbaar, Afstandsbediening vanaf het stuur
Diameter:
31,60 mm
Type:
Merk X Ascend, S: 125 mm; M: 150 mm; L: 170 mm
Materiaal:
Aluminium
Systeemwielen
Model:
Sun-Ringle Duroc SD37 Comp (voor: 29", achter: 27,5"), 15 x 110 mm / 12 x 148 mm
Band voor
Afmetingen (inch):
29
Breedte:
2,50 inch
Model:
Maxxis Assegai WT, 3C MaxxGrip DD TR
Band achter
Afmetingen (inch):
27.5
Breedte:
2,40 inch
Model:
Maxxis Minion DHR II WT, 3C MaxxTerra DD TR
Modeljaar
2022
Artikelnummer
1921536
EAN
5056389536055

Meningen van klanten

Geef je mening. Beoordeel als eerste dit product