Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Trap, ren, zwem! - Mix het deze zomer

Stan's NoTubes

63 Producten
Sorteren
 
Pagina 1 van
2

Notubes: het einde van de platte band

Het Amerikaanse bedrijf "Not Tubes" is ondenkbaar zonder zijn oprichter Stan Koziatek. Daarom wordt het bedrijf in de VS ook wel "Stan's NoTubes" genoemd. Geïnspireerd door lekke fietsbanden besloot de oprichter van het bedrijf dit probleem op te lossen door de uitvinding van tubeless banden voor fietsen. In 2001 heeft het bedrijf zich met succes op de markt gevestigd.

Overwinningsverhalen lezen goed

"Stan's NoTubes' is de naam voor een van de meest succesvolle tubeless systemen ter wereld. Uitvinder Stan had de toekomst voor ogen toen hij voor de zoveelste keer naar zijn lekke fietsbanden keek. Maar in plaats van zich te ergeren, wijdde hij zich aan de uitvinding van tubeless banden voor zijn navolgers. Stan's "Bead Socket Technology" is gepatenteerd. Diverse tubeless modellen met
  • lichtere randen
  • een onderrand van de velg
  • langere houdbaarheid
  • lichter gewicht
  • betere grip
  • en een betere geschiktheid voor verschillende soorten fietsen.
Tegenwoordig kennen rijders over de hele wereld Stans tubeless banden. Aanvankelijk waren ze echter alleen bedoeld voor een mountainbike-elite. NoTubes waren een revolutionaire ontwikkeling in de fietsindustrie die veel bandenfabrikanten moesten erkennen. Insiders beschouwen Stan als een van de belangrijkste vernieuwers in de fietsgeschiedenis. Hoewel de uitvinder aanvankelijk weerstand ondervond van de bikerscene, kreeg hij uiteindelijk de erkenning die hij verdiende. Professionals en amateurs verzegelen vandaag de dag hun fietsbanden met "NoTubes" afdichtingsmelk.

Het einde van de lekke band

Vooral bij wedstrijden werken lekke banden helemaal niet. Ze kosten waardevolle seconden en meestal ook de titel. Met "NoTubes" afdichtingsmelk kunnen MTB-fietsbanden ongevoelig worden gemaakt voor gebroken glas, doornen of spijkers. De afdichtingsmelk wordt via het fietsventiel en met behulp van een speciaal injectieapparaat aangevoerd. Het wordt gelijkmatig verdeeld in de binnenband door de rotatie van de band. De latexmelk sluit eventuele lekken af en de band kan geen lucht verliezen. Het goede aan deze uitvinding is dat NoTubes afdichtingsmelk niet alleen geschikt is voor tubeless banden, maar ook voor alle MTB-banden. Het werkt ook op luchtbanden op kruiwagens, handkarren en motorfietsen. Met een halve liter "NoTubes" verzegelende melk kunnen tot acht vullingen in de band worden gemaakt. Op YouTube vind je demonstratievideo's die laten zien hoe je NoTubes tubeless-banden monteert. Volgens de legende is de montage niet eenvoudig. Zoals altijd is het echter slechts een "bekend hoe" probleem. Stan Koziateks NoTubes systeem is geschikt voor alle banden en niet alleen voor UST velgen. Dit is het grootste voordeel van zijn ontwikkeling. Zonder No Tubes kit werkt er voor veel fietsers niets meer. Het uitgebreide assortiment tubeless velgen bij NoTubes gaat altijd terug op de uitvinder zelf, ook al is het NoTubes-team vandaag de dag aanzienlijk gegroeid. Of je nu op zoek bent naar tubeless MTB-banden voor een 29-inch fiets of individuele onderdelen voor de nieuwe 27,5-inch fietsen, met NoTubes zit je goed.Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes