Fietsen Online Shop - Bikester
Code "dhb20" voor alle producten van dhb

MOUNTAINBIKES VOOR VROUWEN GIDS

Steeds meer vrouwen ontdekken het mountainbiken en zetten de fabrikanten hiermee aan het denken: Hebben vrouwelijke mountainbikers speciale modellen nodig, die voldoen aan hun behoeftes? Ja en nee. In principe is elke mountainbike namelijk ook geschikt voor vrouwen, wanneer het juiste model met de juiste framegrootte voor het gewenste inzetbereik wordt gekozen. Ondanks dit feit, worden er ook steeds meer speciale vrouwenbikes aangeboden. En dat met goede redenen.

UITSTEKENDE ZITHOUDING

Ervaren mountainbikesters komen prima uit de voeten met de herenmodellen. Toch zullen veel vrouwen tijdens een proefrit vaststellen, dat de zitpositie vaak verre van ideaal is voor het vrouwelijk lichaam. Het nadeel van de in de regel langere benen van vrouwen, is het in verhouding kortere bovenlichaam. Het is dan ook het beste, wanneer de bovenbuis wat korter is, het stuur wat smaller en de handvatten dunner. Beginners profiteren meer van een lichte en wendbare mountainbike, dan van een bike met veel vering. Deze vragen namelijk om een zeer intensieve rijstijl.

HET VOORDEEL VAN VROUWENBIKES

Bij vrouwenbikes kan men ervan uitgaan, dat de fabrikanten rekening hebben gehouden met specifiek vrouwelijke anatomische kenmerken. Een kortere zitpositie, het vrouwenzadel, de zacht afgestemde veerelementen, het aangepaste stuur en de handvatten, behoren tot de standaarduitrusting van vrouwenbikes. De keuze voor een bepaald model is afhankelijk van dezelfde factoren als een mountainbike voor heren. Waar de bike voor gebruikt gaat worden is allesbepalend en de keuze voor het model, hangt af van persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget. Voor beginners raden wij een hardtail mountainbike aan, vanwege hun relatief lage gewicht.


MOUNTAINBIKE HARDTAILS VOOR VROUWEN

MOUNTAINBIKE FULL SUSPENSION VOOR VROUWEN


TUNING-TIP

Met weinig moeite kan men een reguliere mountainbike al omtoveren tot een volwaardige vrouwenbike. Een dameszadel als het Terry Arteria GT MTB zadel is bijvoorbeeld toegesneden op de vrouwelijke anatomie en de ESI Racer’s-Edge-Griffe hebben een relatief dunne diameter, die kleinere handen duidelijk meer controle bieden. Een ander groot voordeel van deze handvatten: ze zijn in vele kleuren verkrijgbaar.