Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Mavic Crossmax

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Mavic Crossmax online shop

Mavic - de naam staat voor traditie. De Franse wielfabrikant staat bekend om de zorgvuldige productie en hoge kwaliteit van zijn producten. De mountainbike wielen van dit bedrijf zijn bijzonder populair. Ze blinken uit met hun lage gewicht, hoge stabiliteit en formidabele prestaties. Maar de Fransen weten ook te overtuigen wanneer het gaat om kleding en accessoires. Bikester.nl biedt nu de producten uit de Mavic Crossmax -reeks aan, die van je mountainbiketocht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Mavic Crossmax fietsschoenen

Voor elk doel het juiste wiel – De modellen van de Mavic Crossmax-reeks.

Elke mountainbike moet individueel aangepast worden aan het beoogde gebruik. Naast het frame zijn de wielen en banden het belangrijkst. All Mountain MTB's benodigen bijvoorbeeld bredere velgen dan Trail-Racing Bikes. De wielen en banden hebben een aanzienlijke invloed op het rijgedrag en -plezier. De Mavic-fabrikant heeft nu met zijn Crossmax-gamma wielen ontwikkeld voor diverse toepassingen. Beschikbaar zijn onder andere:

  • Crossmax XL (Allmountain)
  • Crossmax SL (Crossmax SL (Cross-Country en Trail-Racing)
  • Crossmax Pro (Cross-Country, Adventure)
  • Crossmax SLR (voorloper van de SL)
  • Crossmax Enduro (Enduro, Racing)
Hoewel deze verschillen in gewicht, afmetingen en prijs, kan iedereen genieten van de innovatieve technologieën van Mavic, waardoor ze de eerste keuze van veel MTB-fans zijn. Mavic zet al geruime tijd in op slechts een paar dikkere Zicral spaken, die dankzij het Isopulse spaakdesign zorgen voor een nog grotere wendbaarheid en stabiliteit van het wiel. Onze tip: Het kiezen van de juiste banden is uiterst belangrijk voor een optimale rijbeleving Informatie over de aanbevolen banden vind je bijvoorbeeld in de productbeschrijving. De Fransen zoeken steeds naar nieuwe manieren om de wielen zo licht mogelijk te houden. In de Crossmax-serie bijvoorbeeld werden de velgen bewerkt om materiaal en gewicht te besparen.

Innovatieve technologieën voor hoogwaardige wielen en banden

Een bijzonder kenmerk van het merk Mavic is het hoge innovatiegehalte, wat tot uiting komt in zowel de wielen als de bijhorende banden.

UST Tubeless Ready

De buis in een wiel zorgt vooral voor één ding: meer gewicht. Met het UST Tubeless-concept verbetert Mavic de controle, het comfort en de tractie op Crossmax-banden, terwijl het risico op lekrijden en de lichte traagheid van buisbanden wordt gereduceerd en de prestaties op de mountainbike nog verder verbetert.

ISM 4 D

De velg heeft de grootste invloed op het gewicht van een wiel. ISM 4D staat voor Inter Spoke Milling 4th Dimension, een techniek die de inertie en het gewicht van de velg merkbaar vermindert zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid. Hierdoor kan de fiets niet alleen sneller accelereren, maar krijgt hij ook meer stabiliteit en een hogere controleerbaarheid. Mavic's gepatenteerde velgontwerp draagt ook bij aan een verbeterde aerodynamica. Snel wisselen: De voorwielen van de Mavic Crossmax-reeks kunnen met de meegeleverde adapters van steekas tot snelspanas worden omgebouwd. Dit maakt het mogelijk om het wiel binnen enkele seconden te vervangen.

Maxtal

Ook al is aluminium al een zeer licht materiaal – alles aan een mountainbike kan geoptimaliseerd worden. De wielen van de Mavic Crossmax Maxtal-reeks worden op deze manier gebruikt. Dit is een speciaal voor de fabrikant ontwikkelde aluminiumlegering, die een betere sterkte/gewichtsverhouding heeft dan het conventionele 6106 aluminium.

X-mix

De velg kan zo modern zijn als maar kan zijn, zonder de juiste banden wordt het rijplezier met de fiets merkbaar verminderd. Goede bochtprestaties, hoge duurzaamheid en uitstekende rolprestaties zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van een hoogwaardige band. Natuurlijk vervaardigt Mavic ook banden voor zijn wielen. Ze zijn gemaakt van een Dual Compound rubbermengsel, dat deze eigenschappen garandeert en perfect aangepast is aan elke toepassing. Zachte schoudernoppen en een harder loopvlakcentrum zorgen voor de nodige controle over het parcours.