Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Marzocchi

2 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

  • grijs
  • zwart

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Marzocchi Bomber Air A Sweep-Adj Evol LV AM 230x65mm CM RM Rezi BVC002 YE
Marzocchi Bomber Air A Sweep-Adj Evol LV AM 230x65mm CM RM Rezi BVC002 YE
Marzocchi
Bomber Air A Sweep-Adj Evol LV AM 230x65mm CM RM Rezi BVC002 YE
Adviesprijs € 639,00 € 249,99
gratis verzending
- 60 %
UITVERKOOP
Marzocchi Bomber Z1 Coil Veren set Medium
Marzocchi Bomber Z1 Coil Veren set Medium
Marzocchi
Bomber Z1 Coil Veren set Medium
Adviesprijs € 69,00 € 25,99

Marzocchi: het merk voor de beste fietsonderdelen

Stelt u zich voor: zondagochtend, de zon wordt gefilterd door het bladerdak in het bos rondom de crossbaan. U schuift uw vizier voor uw helm, stapt op uw mountainbike en het is tijd om op uw manier één te zijn met uw omgeving. Om optimaal van dit moment te genieten heeft u goede vering nodig. Want een goede vering maakt het crossen over heuveltjes en door de natuur een stuk makkelijker. Dan heeft u natuurlijk de beste vering nodig. Marzocchi is een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in het fabriceren van fietsonderdelen, maar ook voor onderdelen in de motorsport. Vooral de schokbrekers zijn echte paradepaardjes van dit merk. Het bedrijf zelf heeft al een heel mooie geschiedenis achter zich en is zeker van plan om nog meer innovaties te doen in de toekomst. Alles voor uw fietsplezier! Marzocchi Online Shop

Marzocchi motorsport

Het Italiaanse Marzocchi is opgericht in 1949 door de broers Stefano en Guglielmo Marzocchi. De beide broers waren beide actief in de motorsport en waren op zoek naar oplossingen om een betere vering te hebben tijdens het rijden. Deze schokbrekers en veringen werden al snel beroemd onder andere rijders. Een ware revolutie werd ontketend, want dit resulteerde in de meest gebruikte veringen en schokbrekers voor de motorcross in de sportwereld. Daarnaast fabriceerden zij ook andere onderdelen, hoewel de schokbrekers nu nog steeds het meest gebruikt, bekend en populair zijn.

Voor op de mountainbike

Omdat de Marzocchi schokbrekers zo bekend waren in de motorcross was de overstap naar het mountainbiken eigenlijk zo gemaakt. De twee sporten verschillen niet zo heel veel van elkaar, omdat u bij beide sporten de strijd aangaat met uw tegenstanders en de natuur of de baan waarover u crosst. Wanneer u vaak op een mountainbike rijdt zal u merken dat u veel spanning en schokken op uw armen te verwerken krijgt. Vooral wanneer u over een crossbaan rijdt, stunts uithaalt of over ruig terrein fietst. Daarom is een goede schokbreker ook op de mountainbike heel belangrijk. Omdat de techniek van een fiets en een crossmotor net even anders is, werden er al gauw speciale schokbrekers voor de mountainbike ontworpen door Marzocchi.

Van bedrijf naar merknaam

Tegenwoordig is Marzochhi geen zelfstandig bedrijf meer, maar onderdeel van het grote Tenneco. Dit bedrijf is gespecialiseerd in wielophangingen, schokbrekers en veringen voor zowel motors als fietsen. Vooral voor de extreme kant van de sport, zoals dirtbiking, cross country fietsen en voor de half pipe. Omdat de schokbrekers van Marzochhi wereldwijd in de sport bekend zijn en geroemd worden om de hoogwaardige kwaliteit, is het nu een merknaam geworden. Wanneer u schokbrekers van Marzocchi aanschaft, bent u verzekerd van de beste schokdempers voor uw motor of mountainbike.

Beste van het beste

Voor Marzocchi geldt dat eigenlijk alleen het beste goed genoeg is. Toch blijft het bedrijf Tenneco altijd innoveren en op zoek naar nog betere materialen en systemen. Zo waren zij ook een van de eersten die voor de Marzocchi schokbrekers carbon gingen gebruiken voor het fabriceren ervan. Carbon is een heel sterk, maar zeer licht materiaal en is daardoor ideaal voor het fabriceren van fietsonderdelen. Bovendien is het roestvrij. Ook dat is heel belangrijk, omdat vooral bij crosscountry fietsen en mountainbiken veel modder en water komt kijken. Dan is het juist belangrijk dat uw fietsonderdelen zo onderhoudsvrij mogelijk zijn. Spoel wel altijd de modder, blaadjes, takjes en andere troep van uw fiets en de onderdelen wanneer u klaar bent met uw sport om zo de duurzaamheid van de onderdelen en uw frame te behouden.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten schokbrekers op de markt, ook van Marzocchi. Van zeer lichte veringen tot het zware geschut. Voor heel ruig en moeizaam terrein is het belangrijk om bijvoorbeeld pneumatische schokbrekers te kiezen die veel druk, schokken en klappen voor u kunnen opvangen. Heeft u meer vering nodig bijvoorbeeld voor het stunten op de half pipe of over de skate baan scheuren met uw BMX dan kunt u beter kiezen voor een vering met een stalen veer en lucht of olie.

Zelf afstellen

Het mooie van schokbrekers en veringen is dat u deze vaak zelf kunt afstellen. Dit geldt vooral voor de pneumatische schokbrekers. U kunt zelf afstellen hoe licht of hoe zwaar de vering moet zijn ten opzichte van het terrein waar u over gaat rijden. Zo hoeft u geen verschillende schokbrekers aan te schaffen. Met een Marzocchi schokbreker kunt u dus eenvoudig op heel ruig terrein met veel heuvels, los zand en modder rijden, maar ook op rustig terrein.

Minder blessures

Waarom is het belangrijk om goede schokbrekers op uw fiets, crossfiets, mountainbike of motor te hebben? De redenen op een rijtje:

  • Schokbrekers vangen de schokken op die worden veroorzaakt door ruig terrein, zodat u deze niet of minder voelt in uw armen. Dit vermindert de kans op blessures in uw armen, schouders en nek aanzienlijk.
  • Dankzij goede schokbrekers kunt u langer van uw sport genieten en alles eruit halen wat er in zit.
  • Goede schokbrekers maken het rijden op ruig terrein, maar ook gewoon wegdek een stuk makkelijker.
  • Een goede vering is niet alleen goed voor u, maar ook voor uw fiets. Zo zal uw fiets makkelijker om kunnen gaan met het terrein waarop u fietst. Zonder vering of schokbrekers loopt u namelijk de kans dat het frame te veel druk moet opvangen en breekt.
Kies daarom voor de allerbeste schokbrekers van Marzocchi.

Stoere Marzocchi kleding

Het merk Marzocchi is meer dan alleen vering en schokbrekers of andere fietsonderdelen. Het is ook een heel stoer merk fietskleding en motor gear. Van stoere bomberjacks tot hoodies, maar ook caps en T-shirts behoren tot de collectie. De kleding kunt u dragen tijdens het sporten, maar u kunt zo een T-shirt natuurlijk ook gewoon lekker aantrekken in uw vrije tijd. Combineer het shirt en de hoodie bijvoorbeeld op uw favoriete jeans of shorts en sneakers. Naast herenkleding heeft het merk ook shirts en tops voor dames. Laat zien wie u bent met de kleding van Marzocchi.