Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

ISM

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

ISM zadel – Comfort & Stijl

Niets is vervelender tijdens een fietstocht dan een ongemakkelijk zadel. Met ISM producten, die verkrijgbaar zijn bij Bikester, behoren stuitbeen- en zitbeenpijn tot het verleden. Dankzij hun speciale vorm, die geschikt is voor zowel dames als heren, bieden ISM zadels maximaal comfort, wat een waardevol kenmerk is in de vrije tijd, maar ook bij hoogwaardige sporten zoals triatlon.

Unieke eigenschappen voor maximaal comfort

De meest voorkomende pijn bij het fietsen is geconcentreerd op het stuitje, het zitbeen en het perineum. Het bedrijf ISM Sattel ontwikkelt daarom fietszadels die op de belangrijke gebieden afwijken van de conventionele modellen. Dus ISM-zadels zijn als volgt opgebouwd:

  • Heupondersteunin
  • Padding
  • Ontbrekende zadelneus
Het slimme ontwerp zorgt voor een comfortabele rit op elke tour en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Heupondersteuning

Een lichte verhoging in het achterste gedeelte ondersteunt de heupen van de bestuurder en zorgt voor een verlengde zitpositie. Dit is ook de optimale positie voor de fietser op de fiets en voorkomt rugpijn, die snel kan optreden als de fietser zich in de verkeerde positie op de fiets bevindt. Aan de andere kant is de hoogte niet zo steil dat het uitglijden van het ISM-zadel te vrezen valt. Een paar graden zijn voldoende om de zithouding op het gewenste niveau te brengen en de optimale positie op de fiets in te nemen. Onze tip: De perfecte zitpositie is vooral belangrijk voor racefietsen. ISM-zadels zijn daarom beschikbaar voor zowel stadsfietsen als racefietsen.

Padding

De 15-serie vulling van schuim en gel zorgt voor de gewenste zachtheid van het zadel. Vooral op de racefiets is het zitcomfort vaak beheersbaar omdat het zadel hard en smal is. Fietsen is weer leuk met een zacht ISM product.

Ontbrekende zadelneus

Zadelneuzen zijn vaak de trigger voor pijnlijke ervaringen. Vooral tijdens de regelmatige training, maar ook tijdens de vrijetijdstour, drukt de zadelneus na een bepaalde tijd op gevoelige plekken. Zelfs een goede vulling kan dit op de lange termijn niet voorkomen, want het is het basisontwerp of de vorm van het zadel dat ervoor zorgt dat de ruiter steeds weer van positie verandert om constante pijn te voorkomen. ISM-zadels worden echter zonder deze zadelneus vervaardigd. Op deze manier wordt er geen druk uitgeoefend op kwetsbare delen van het lichaam en wordt de tour een ongestoorde ervaring. Omdat de zadelneus ontbreekt, hoeft u niet van houding te veranderen, zodat u gedurende de hele rit in de optimale zithouding blijft zitten.

Comfort in de fiets

Het juiste fietszadel maakt het verschil tussen een ontspannen tocht en een gevecht tegen de weg. Maar ook in de sport - bijvoorbeeld bij tijdritten - is zitcomfort een belangrijke factor: als er pijn optreedt, wordt de concentratie snel onderbroken en is de goede tijd voorbij, zelfs met de beste fiets. Op onze webshop vind je veel fietsonderdelen voor MTB, racefietsen en stadsfietsen. Onder hen ook fietszadels van verschillende merken. Met een ISM-zadel doe je alles goed, want dankzij het uitgekiende design en de zachte vulling komt de bankfactor tot zijn recht en kun je echt genieten van de rit op je fiets.