Fietsen Online Shop - Bikester
Fietsavonturen in het weekend
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN

Hilleberg

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Hilleberg – the Tentmaker

Ben je op zoek naar een goede tent voor jouw fietsvakantie? Die moet niet te zwaar zijn en compact, zodat hij goed in je bagage past. Bij Bikester vind je tenten van het merk Hilleberg. Dit bedrijf staat ook bekend als Hilleberg – the Tentmaker. Dan is het toch duidelijk dat je voor een tent bij dit merk aan het goede adres bent. Het familiebedrijf heeft al bijna vijftig jaar ervaring in de productie van hoogkwalitatieve lichtgewicht tenten voor ieder seizoen.

Van bosbouw naar tenten

Oorspronkelijk maakte de Zweedse oprichter van het bedrijf Bo Hilleberg producten voor de bosbouw. Tenten waren slechts een bijproduct. Maar als outdoor liefhebber ging hij ook graag kamperen. Hij ergerde zich aan de bestaande tenten, waarbij je eerst de binnentent moest vastmaken en daarna een regencover over de tent moest maken. Het buitendoek wapperde daarbij als een vlieger in de wind. Hij bedacht een nieuw concept waarbij de binnen- en buitentent tegelijkertijd aan elkaar in de grond werden vastgemaakt. Hij kon alleen niet zelf naaien. Toen hij trouwde werd zijn droom product werkelijkheid. Zijn vrouw zorgde voor het naaien van de tenten, die een groot succes werden.

Kampeertent van Hilleberg

Hilleberg, innovatief familiebedrijf

Het bedrijf wordt nog steeds gerund door de familie Hilleberg. In de jaren na de oprichting werden talloze innovaties in de tenten doorgevoerd. Zo ontdekte Hilleberg dat een bepaald type stof met een siliconen coating zes tot zeven keer sterker was dan iedere andere tentstof. Ideaal om toe te passen in de buitententen. Ook werden de verbindingen van de binnen- en buitententen opnieuw ontworpen, zodat ze ook losgemaakt kunnen worden. Ook konden ze nu in tunneltenten worden toegepast.

Klassieke tenten voor extreem gebruik

Een aantal modellen zijn inmiddels klassiekers geworden. Zo werd het model Nallo al in 1987 op de markt gebracht. Het is een erg lichtgewicht tent. Het was ook innovatief dat het ventilatiesysteem in de buitenste tentdeur geïntegreerd werd. Het model Nammatj werd in 1988 op de markt gebracht. Deze tenten hebben een extra voorportaal. Sinds eind jaren tachtig maakt Hilleberg ook koepeltenten. Het model Staika bijvoorbeeld. Die werd in 1989 gebruikt voor een expeditie naar de Zuidpool.

Tenten voor ieder seizoen

In 2012 brengt Hilleberg de eerste drie-seizoenen tenten op de markt. De Anjan tunneltenten hebben tentstokken met een dikte van 9 millimeter. Ze zijn voorzien van een zeer lichtgewicht materiaal voor de buitentent, Kerlon 1000. Een multifunctionele tent voor ieder seizoen is ook de Tarra. Deze is ontstaan uit het idee om een mix te maken van een ruime tunneltent en een stabiele koepeltent. Deze tenten zijn zeer ruim en zeer stevig. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en bestand tegen extreme omstandigheden.