Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Trap, ren, zwem! - Mix het deze zomer

Retouren & restitutie


Hoe maak ik een retourlabel voor kleinere producten aan?

Wij betreuren het dat je met een bij ons gekocht product niet tevreden bent. Je kunt het product weer in de originele verpakking verpakken en aan ons terugsturen via onze logistieke partner UPS.

Je kunt het retourlabel zelf aanmaken door hier te klikken. Voer in het formulier alleen je factuurnummer en je postcode in en druk op de knop 'Retourlabel aanvragen'.

Let op: Een UPS retourlabel kan niet gescand worden bij PostNL. Je dient de retourzending af te geven bij een Kiala punt. Indien er alsnog wordt verzocht voor de retourzending te betalen, dien je contact met ons op te nemen.

Retourzending gemakkelijk gemaakt - zo verzend je een product aan ons terug:

  1. Verpak het product zorgvuldig - het liefst in de orginele verpakking.
  2. Print het retourlabel uit, pas het aan, aan de scheidingslijn en plak het zichtbaar op de adreskant van het pakketje.
  3. Vul het retourformulier in en voeg deze bij het pakket. Is er bij het door jou teruggestuurde product een defect? Noteer deze informatie dan zo gedetailleerd mogelijk.
  4. Je kunt het product weer in de originele verpakking verpakken en retour sturen bij een Kiala (UPS) punt of een PostNL punt bij jou in de buurt.

Wil je grotere onderdelen terugsturen, zoals een fiets? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Het product wordt in deze gevallen door onze verzendpartner opgehaald.

Wat gebeurt er als ik het bestelde product toch niet wil hebben of het niet past? 

Bij onlinebestellingen heeft u 14 dagen herroepingsrecht, ingaande na de dag van het ontvangen van de goederen, met uitzondering van goederen die we volgens u specificaties samengesteld hebben, goederen die duidelijk zijn afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren of goederen die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden. Nadere informatie vindt u hier.

Let u er alstublieft op dat wij geen direct omruilproces hebben. Als u een omgeruild artikel in een andere kleur of maat wilt hebben, moet u deze opnieuw bestellen in onze onlineshop. 

Hoe werkt een retourzending?

Het spijt ons, dat je met een van onze producten niet tevreden bent. Uiteraard kun je in zo'n geval gebruik maken van je retourrecht.

Voeg alsjeblieft de ingevulde retourbon bij je product. Wanneer het retourformulier niet wordt bijgesloten, kan het onder omstandigheden langer duren voor je retourzending is verwerkt.Na aankomst van je retourzending in ons logistiek centrum, wordt je retourzending volgens de gegevens op de retourbon verwerkt.Houdt er alstublieft rekening mee, dat dit proces een aantal dagen in beslag neemt.Bij vergoedingen van bestellingen die betaald zijn door middel van een eigen overboeking, wordt het bedrag handmatig op je rekening teruggestort. Vermeld daarom alsjeblieft de rekeninghouder, het IBAN bankrekeningnummer en de BIC code, op uw retourbon.Bij bestellingen die met creditcard, IDeal of paypal zijn betaald, wordt het bedrag automatisch op je creditcard, bankrekening of paypalaccount teruggeboekt.

Wat gebeurt er als ik meerdere artikelen terug wil sturen?

Natuurlijk kun je ook meerdere artikelen in een zending aan ons retour sturen.

Zodra we de geretourneerde artikelen ontvangen hebben, en je retour in ons logisitieke centrum verwerkt wordt, ontvang je de afgesproken vervanging of vergoeding. Let er wel op, dat dit tot vijf werkdagen kan duren. Uiteraard houden we je per e-mail op de hoogte over de status van je retourzending en over het verdere verloop hiervan.

Bedenk alsjeblieft hierbij wel, dat bij het tegelijkertijd terugsturen van meerdere artikelen, deze onder andere in onze producten-terugname van elkaar gescheiden worden. Ze krijgen dan elk een eigen voortgang en je ontvangt voor elk product een apart bericht en vergoeding.

Wil je artikelen uit verschillende bestellingen terugsturen? Dan kun je deze in één zending samenvoegen. Voeg alsjeblieft de gevraagde retourbonnen er goed zichtbaar bij, zodat de artikelen aan de juiste bestellingen gekoppeld kunnen worden.

Kan ik ook kleding terugsturen als iets niet past?

De volgende producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht: de levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.

Kunnen CDs, DVDs of Blu-ray teruggeven of omgeruild worden?

De volgende producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht: de levering van verzegelde audio- en verzegelde video-opnamen en verzegelde computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken.

30 dagen retourrecht

Naast het wettelijke herroepingsrecht van 14 dagen, bestaat er bij ons ook een vrijwillig retourrecht van 30 dagen, dat niet conflicteert met het wettelijke herroepingsrecht.

Binnen deze periode, kun je producten aan ons terugsturen. Tot aan de afloop van het wettelijke herroepingsrecht, gelden uitsluitend de daaraan verbonden voorwaarden. Verder wordt het wettelijke herroepingsrecht niet veranderd door het vrijwillige retourrecht en blijven je rechten dus gewoon bestaan zoals ze zijn vastgelegd.

De dertig dagen beginnen met het in ontvangst nemen van je producten. Zo heb je na het afgelopen van het wettelijke herroepingsrecht, nog 16 dagen de tijd om je producten aan ons terug te sturen.

Wat is de duur van de garantieperiode?

De garantietermijn bedraagt 24 maanden op gekochte producten en begint met de overgave van de producten. Uitgesloten van de garantie zijn schaden die op natuurlijke slijtage of op oneigenlijk gebruik van het product terug zijn te voeren.

Hoe wordt er bij een garantiegeval gehandeld?

Als je nog garantie hebt, neem dan alsjeblieft contact met onze klantenservice op - wij zoeken dan samen met u naar een passende oplossing. In het geval dat het product teruggestuurd moet worden, ontvang je natuurlijk het benodigde retourlabel van ons.

Grote producten, zoals bijvoorbeeld fietsen, worden in het geval van terugzending door onze verzendpartner opgehaald. De benodigde reparaties of de vervanging, wordt door Bikester geregeld. Na een gemaakte afspraak kun je de fiets ook naar een fietsenmaker naar keuze brengen, waarna Bikester hiervoor de kosten betaalt. Neem wel contact op met onze klantenservice voor je je fiets naar een fietsenmaker brengt.

Noot voor fietsen: Alle fietsen worden voor verzending door een ervaren vakmonteur gemonteerd en in elkar gezet. Na ontvangst moet je hooguit zelf nog het stuur goed afstellen en de pedalen aanschroeven. Ook voor een leek is dit erg makkelijk te doen en de benodigde tools worden natuurlijk meegeleverd. Denk er wel aan dat je na 50 tot 100 kilometer een servicebeurt moet laten uitvoeren, om zeker te zijn dat de montage volledig in orde is.

Bij wie kan ik terecht voor mijn technische vragen?

Rijwielen met bijbehorende accessoires zijn complexe producten waarbij aanvullende informatie zeker welkom is. Voor technische vragen wordt u daarom geholpen door een van de specialisten van onze Klantenservice.

U kunt daarvoor het beste de serviceformulieren gebruiken, zodat u zo snel mogelijk wordt geholpen. Geef in ieder geval uw telefoonnummer door, zodat wij u indien nodig kunnen bellen.

Wij doen onze uiterste best om uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden.


Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes