Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

Effetto Mariposa Espresso Sealer Spray 1l

ID: 1352736

Adviesprijs € 11,99
€ 9,99
- 16 %
BTW inbegrepen. plus Verzendkosten

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Productomschrijving

Effetto Mariposa Espresso Sealer Spray 1l

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

Espresso is een reparatiespray waarmee lekke banden snel kunnen worden gerepareerd door Caffélatex in het Presta ventiel te spuiten. Ideaal voor racefiets, triatlon en offroad (bandenmaat tot 29×2.20).

Snelle reparatie
Met Espresso kunnen fietsers snel een lekke band repareren door een schuim van Caffélatex (synthetisch dichtingsmiddel op basis van latex) door het Presta ventiel te spuiten. Dit bespaart tijd omdat het wiel niet hoeft te worden gedemonteerd: In minder dan een minuut kunnen weg- of off-roadbanden (tot 29 × 2,20) worden opgepompt en gerepareerd. Daarna kunt u meteen weer gaan trappen.

Gemakkelijk te gebruiken
Het stressniveau is altijd hoog in het geval van een defect. Espresso is daarom zo ontworpen dat er eenvoudig en doeltreffend mee kan worden gewerkt en dat mogelijke problemen worden vermeden. Zo hebben wij bijvoorbeeld de gebruikelijke schroefdraadadapter (van kunststof of messing) tussen de spuitbus (slang) en het ventiel verwijderd en vervangen door een flexibele siliconenslang. Deze binnenband is uniek in zijn soort en past rechtstreeks op het Presta ventiel, zodat het speciale reparatieschuim (op basis van Caffélatex) zonder lekken rechtstreeks in de band kan doordringen.

Op wielen met spaken dicht bij het ventiel of op schijfwielen maakt de siliconenslang het gebruik van espresso mogelijk ondanks de beperkte beschikbare ruimte (in dergelijke gevallen zijn cartridges met rechtstreekse aansluiting of met adapters die erop moeten worden geschroefd nutteloos). BELANGRIJK: Espresso werkt alleen met een Presta ventiel.

Veelzijdig
Espresso is perfect voor de weg, triatlon en off-road (bandenmaat tot maximaal 29×2.20) en repareert tubular banden, tubeless banden en clincher banden met binnenband. Voor banden groter dan 29×2.20 adviseren wij Espresso Doppio, met meer volume (gas en schuim; 125 ml i.p.v. 75 ml).

Zonder ammoniak
Espresso bevat vloeibare Caffélatex en propaangas: De eerste neemt de reparatiefunctie over (b.v. bij een lekke band), de tweede pompt de band op. Caffélatex is een afdichtingsmiddel zonder ammoniak en is onschadelijk voor slangen en vachten. Daarom beschadigt Caffélatex geen enkele binnenband, zelfs niet die van latex in hoogwaardige binnenbanden. 
BELANGRIJK: Als er al Caffélatex in de band zit, kan toch Espresso worden gebruikt. Bv. om storingen te verhelpen of om de luchtdruk te verhogen.

Definitieve reparatie
Als de punctie te repareren is (Espresso repareert geen puncties of gaten groter dan 4 mm), zal de synthetische latex de punctie dichten. Na gebruik moet de gerepareerde band de komende dagen worden geobserveerd om ongewoon spanningsverlies vast te stellen. Propaan blijft meestal niet lang in de band of tube. Het is dus gebruikelijk dat de luchtdruk binnen 24 uur na gebruik afneemt. Dit verlies kan gemakkelijk worden verholpen met een conventionele luchtpomp. Als de luchtdruk daarna stabiliseert, is de reparatie definitief en hoeft u niets anders te doen dan trappen.

Maximale herstelbare schade in een slang
Als slangen worden opgeblazen, zetten ze uit. Hun volume wordt beperkt door de grootte van de band. Lekke banden veranderen ook wanneer de binnenband wordt opgepompt, zodat de maximale repareerbare schade groter is bij tubeless banden (de grootte en vorm van een lekke band verandert minder naarmate de druk toeneemt) dan bij clincherbanden met binnenband. Espresso repareert gewoonlijk lekke banden tot 1 mm in binnenbanden en tot 4 mm in tubeless banden.

Dosering
Espresso is wegwerpbaar (één bus per band) en werkt alleen met Presta ventielen. De dosering kan naar believen worden onderbroken en hervat met de doseringsknop.

Afdrukken
Espresso kan banden in de maat 700x23c (23-622) oppompen tot ca. 5 bar en tot 2 bar banden in de maat 29×2.20 (56-622). Na gebruik van Espresso kunnen banden gemakkelijk opnieuw worden opgepompt met conventionele luchtpompen.

Details

  • Gemakkelijk te gebruiken dankzij de siliconenslang, die direct op de klep wordt aangesloten (Presta-kleppen)

Productveiligheid

Gevaar

Uitrusting

Doel
MTB beginners/Toer, Marathon/Cross Country, All Mountain/Enduro, Wielrennen, Cyclocross, Gravel, Triatlon, Allround / Beginners, Tour / Cross Country, Marathon / XC, Aero, Endurance
Belangrijkste informatie
Type:
Reparatieset
Levering
Inhoud:
75 ml
Levering:
1 x Mariposa Espresso reparatiespray
Modeljaar
2023
Artikelnummer
1352736
EAN
7640164680286

Meningen van klanten

Geef je mening. Beoordeel als eerste dit product