Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Kerstmis: kom maar op! - De leukste cadeaus voor fietsliefhebbers
DT Swiss

DT Swiss EX 1700 Spline Achterwiel 29" Disc CL 12x148mm TA SRAM XD 21mm (2021)

ID: 1227174
€ 425,99
Incl. BTW, geen verzendkosten
Verplaats naar verlanglijst
  • 30 dagen kosteloos retourneren
  • Kleine producten Gratis levering vanaf €696
  • 40.000 producten 600 merken
Productbeschrijving

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

De EX 1700 waaiers bevatten alle knowhow van de aluminium waaierbouw. De basis is de bekende 36t RATCHET-naven in combinatie met gelaste en superstabiele 30 mm aluminium velgen. Het profiel van de velgen is zo ontworpen dat ze sterk genoeg zijn om de beste enduro-rijders tevreden te stellen, maar toch licht genoeg om moeiteloos op je favoriete parcours te komen. De EX 1700 SPLINE wielen, gespaakt met Competition straightpull spaken, weerstaan zelfs het zwaarste Enduro-gebruik zonder problemen.

BUISLOZE TECHNOLOGIE
Tubeless banden bieden een aantal doorslaggevende voordelen ten opzichte van de conventionele combinatie van band en binnenband: De band kan met minder druk worden gereden zonder gevaar voor slangenbeten en biedt daardoor meer grip. De lagere druk zorgt ook voor meer rijcomfort. Door het wegrijden met de binnenband is er geen wrijving tussen de binnenband en de band en is de rolweerstand dus lager bij het rijden in het terrein en over obstakels. Als er ook tubeless melk wordt gebruikt, is de band ook immuun voor lekke banden en kleine snijwonden. Dit is een groot voordeel voor iedereen die graag lange tijd onderweg is en weg van de dichtstbijzijnde fietsenwinkel.

De voordelen
Tubeless kant en klare velgen van DT Swiss hebben nog meer voordelen ten opzichte van conventionele velgen. Dankzij het ontwerp van de dwarsdoorsnede springt de band op zijn plaats wanneer hij wordt opgepompt, zodat in de meeste gevallen alleen een normale statiefpomp nodig is. Het uitgekiende profielpatroon van de DT Swiss velgen zorgt ook onder zware rijomstandigheden voor een precieze en veilige passing van de band.

De perfecte pasvorm
De profielen van de DT Swiss velgen zijn speciaal ontworpen voor gebruik zonder buizen. Ze garanderen een perfecte pasvorm en maken de montage van de band zo eenvoudig mogelijk. Toch is het altijd mogelijk om een conventionele combinatie van band en binnenband te gebruiken.

DT Swiss Valve
Het gebruik van aluminium bespaart 40% gewicht ten opzichte van conventionele messing kleppen. Het geïntegreerde ventielgereedschap in de ventieldop bespaart tijd en moeite bij het vinden van het juiste gereedschap voor het verwijderen van het ventielinzetstuk. De conische klepbasis zorgt voor een stevige pasvorm. Het DT Swiss Tubeless ventiel past perfect op de DT Swiss velgen en zorgt voor een perfecte afdichting voor lange probleemloze ritten.

DT Swiss Tubeless Band
De DT Swiss Tubeless Ready Tape sluit de velg af en functioneert ook als velglint. Het is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat het perfect past bij de verschillende binnenbreedtes van de velgen.

De DT Swiss Tubeless Ready Kit
De DT Swiss Tubeless Ready Kit wordt gebruikt om de Tubeless Ready velg af te dichten en maakt zo het rijden zonder buizen mogelijk. DT Swiss raadt het gebruik van een high performance bandenafdichtmiddel sterk aan, zelfs bij gebruik van tubeless specifieke banden. Bij het gebruik van tubeless ready-banden is het gebruik van een afdichtingsmiddel verplicht (het afdichtingsmiddel sluit de band af, wat in de eerste plaats niet luchtdicht is). Een buisloos ontwerp bereikt zijn volle potentieel alleen met een afdichtingsmiddel! Zorg ervoor dat het afdichtmiddel compatibel is met de velg, het velglint en de band. Het mag op geen enkele manier corrosief of agressief zijn. Neem in geval van twijfel contact op met de fabrikant van de afdichtingskit, zodat u de garantie van DT Swiss niet verliest.

PRO-SLOTTECHNOLOGIE
Bij het Pro Lock-proces wordt een gepatenteerde tweecomponentenlijm in de schroefdraad van de nippel gespoten, waardoor de constructie van extreem duurzame wielen mogelijk wordt. Zodra de nippels zijn vastgeschroefd, wordt de lijm geactiveerd, die na ongeveer 6 - 7 uur bij kamertemperatuur volledig uithardt. Meervoudige hercentrering is zonder problemen mogelijk, waarbij de kleefkracht bij elke hercentrering licht afneemt.

PRO-SLOT - FEITEN
DT Pro Lock voorkomt dat de spaaknippelverbinding vanzelf loskomt.
Interne tests tonen aan dat wielen gebouwd met DT Pro Lock 20 keer de levensduur hebben van wielen met conventionele nippels.
Geschikt voor manuele en mechanische spaken. Het gebruik van smeermiddel of olie wordt niet aanbevolen.
Alle DT Swiss nippels zijn verkrijgbaar met en zonder DT Pro Lock.

PHR TECHNOLOGIE - Pro-hoofdversterkingssysteem 
Het PHR-systeem vergroot het draagvlak van de nippels op de velg en vermindert de lokale belasting. De piekbelastingen worden gereduceerd, zodat DT de rand nog lichter kan opbouwen. De vorm van de schijf fungeert ook als een kogelgewricht en brengt de specifieke DT Squorx Pro Head balhoofdnippels automatisch op één lijn met de spaak, waardoor het risico op spaakbreuk of velgbreuk wordt beperkt.

ACTIETECHNOLOGIE
Een veelbesproken onderwerp op dit moment: Inschakelhoek of ook drukhoek. Wat zit er achter dit woord en hoe beïnvloedt deze hoek het rijgedrag?

INVALSHOEK
De drukhoek is de grootst mogelijke hoek die het freewheellichaam kan draaien totdat de tanden van het freewheellichaam volledig in elkaar grijpen en het naafhuis versneld wordt. Deze hoek kan worden berekend door 360° te delen door het aantal aangrijpingspunten van het vrijloopsysteem.

EFFECTEN VAN HET RIJGEDRAG 
Wanneer en hoe beïnvloedt deze hoek het rijgedrag?

ACHTERGROND
De speling is de maximale stationaire slag die de krukas kan maken voordat het vrijloopmechanisme in werking treedt en zet de geïnvesteerde kracht bij de krukas om in een versnelling bij de naaf.

Deze vrije slag wordt beïnvloed door drie factoren: de cranklengte, de overbrengingsverhouding en de drukhoek.
De krukaslengte en de drukhoek zijn evenredig met de stationaire slag van de krukas. De transmissieverhouding daarentegen heeft een omgekeerd evenredig effect op de terugslag.
Het komt er op neer: Hoe kleiner de overbrengingsverhouding, hoe groter de maximale stationaire loop van de krukas. 
Wanneer is snel ingrijpen belangrijk? Als het gaat om stijgingen en situaties waarin het belangrijk is om onmiddellijk te versnellen om obstakels te overwinnen.

PEDAAL KICKBACK
Pedaalterugslag is een fenomeen dat alleen voorkomt bij volledig geveerde fietsen. Dit wordt veroorzaakt door de kettingspanning wanneer de ophanging wordt samengedrukt, waardoor de krukassen naar achteren bewegen. Bovendien voorkomt deze kettingspanning dat de ophanging vrij kan bewegen.

Maar wat heeft de pedaalschop te maken met de drukhoek?

Om het effect nader te beschrijven maakt DT eerst twee aannames. Het achterwiel zit vast en kan noch met de klok mee, noch tegen de klok in draaien. De tweede aanname die wordt gemaakt is dat DT zich in een statische situatie bevindt, wat betekent dat ze de reissnelheid uitsluiten.

Welke invloed heeft de ophanging?
Wanneer de slinger niet kan draaien, houdt de kettingspanning de afstand tussen de trapas en de achteras constant, waardoor de achterbrug niet vrij kan bewegen en de vering niet kan samendrukken.

PEDAAL KICKBACK
VERGRENDELINGSPUNTEN VRIJLOOPSYSTEEM
Wat heeft de trapterugslag te maken met het aantal verlovingspunten van de vrijloop?
Om de invloed van de verlovingshoek op de pedaalterugloop te begrijpen, is het het gemakkelijkst om eerst te kijken naar de twee uitersten, onmiddellijke verloving = ∞ verlovingspunten en geen verlovingspunten en 0 verlovingspunten.

ONMIDDELLIJKE INTERVENTIE
Onmiddellijke interventie zou haalbaar zijn met een freewheelsysteem met een oneindig aantal interventiepunten (POE). In elke denkbare situatie waarin het vrijlooplichaam zich bevindt, is het vrijlooplichaam gekoppeld aan het naafhuis. Het vrijlooplichaam kan tegen de klok in draaien, maar kan niet een beetje met de klok mee bewegen.

Wanneer het chassis wordt samengedrukt, neemt de afstand tussen de trapas en de achteras toe (afhankelijk van de betreffende fietskinematica).

Met de kettingspanner kan de kettinglengte worden veranderd. Omdat het vrijlooplichaam alleen linksom kan bewegen, moet de ketting ook linksom bewegen, waardoor de krukassen naar achteren bewegen.

Als de slinger vast zou zitten, zou het niet mogelijk zijn om de afstand tussen de trapas en de achteras te veranderen, waardoor de vering niet vrij zou kunnen bewegen.

GEEN ENGAGEMENT
0 INTERVENTIEPUNTEN
Het andere uiterste zou een freewheelsysteem zijn zonder aangrijpingspunten, wat zou betekenen dat het freewheellichaam vrij in beide richtingen zou kunnen draaien.

Met deze startpositie kunnen het vrijlooplichaam en de ketting nu ook met de klok mee bewegen. De voor een vrij bewegend achtereinde noodzakelijke kettinggroei kan zelfs met een vaste slinger plaatsvinden, omdat de ketting nu met de klok mee over de cassette kan bewegen.

VOORBEELDPEDAAL TERUGSLAG 
Laten we ervan uitgaan dat een volledig geveerde fiets een terugslag van 3° heeft bij een slag van 50 mm met een verhouding van 32x14. Wat betekent dit voor de vrijloop?

Om de invloed van de verlovingshoek op de pedaalterugloop te begrijpen, moet je weten hoeveel de vrijloop zou draaien. Om dit te doen, moet je de terugslag van de pedalen vermenigvuldigen met de overbrengingsverhouding. 3° op de krukas, betekent een 6,8° draaiing van het vrijlooplichaam. In een systeem zonder vastlegging kan het vrijlooplichaam in elke positie vrij door de juiste hoek draaien en is er nooit sprake van enige trapterugslag. In een systeem met directe aangrijping of met een hoog aantal aangrijpingspunten is er een grote kans op terugslag. In relatie tot het voorbeeld betekent dit dat als de drukhoek minder dan 6,8° is, er een grote kans is op pedaalterugslag.

EXTRA COMMENTAAR
Tijdens het rijden draait de naaf met een bepaalde snelheid. Om te accelereren moet het vrijlooplichaam in contact komen met de naaf, en dit gebeurt alleen als de cassette sneller draait dan de naaf. Als de hoeksnelheid van de naaf sneller is dan die van de cassette, kan het vrijlooplichaam niet in werking treden en zou het wiel niet versnellen.

Voor de pedaalterugslag betekent dit dat als de hoeksnelheid van de naaf hoger is dan de snelheid van het vrijlooplichaam die door de verlenging van de ketting wordt gegenereerd, er geen pedaalterugslag of negatieve invloed op uw chassis zou zijn.

Maar het is niet gemakkelijk om deze kritische snelheid te bereiken, want hoe sneller je rijdt, hoe groter de kans op hardere compressies en hoe hoger de snelheid van het vrijlooplichaam dat door de kettingtakel wordt bereikt. Als het gemakkelijk was om deze snelheid te bereiken, zouden WK-rijders niet experimenteren met het verwijderen van de tandwielen uit de cartridge om zo de terugslag van de pedalen te elimineren.

Er zijn echter ook fietsen met kinematica die nauwelijks trapsgewijze terugslag hebben.

CONCLUSIE
Bij de ontwikkeling van een optimaal vrijloopsysteem zijn de DT's van mening dat er met drie factoren rekening moet worden gehouden: Betrouwbaarheid, gewicht en vergrendelpunten. We mogen echter niet vergeten dat er een compromis is tussen deze drie factoren. Als DT een systeem met meer aangrijpingspunten zou introduceren, zou het de grootte van het naafontwerp moeten vergroten, wat uiteindelijk zou leiden tot een aanzienlijk hoger gewicht. In plaats van de drukhoek te minimaliseren, moeten de totale prestaties van het systeem echter worden gemaximaliseerd. DT blijft geloven dat een systeem met 36 interventiepunten de beste optimalisatie is binnen dit driedimensionale perspectief wat betreft betrouwbaarheid, gewicht en interventiepunten.

RATELTECHNOLOGIE

LEGENDARISCHE BETROUWBAARHEID
Het gepatenteerde vrijloopsysteem met uiterst precieze tandkatrollen garandeert een maximale belastbaarheid en betrouwbaarheid. De gelijktijdige inschakeling van de katrollen maakt het Ratchet systeem uiterst betrouwbaar, omdat de lasten gelijkmatig over een groot contactoppervlak worden verdeeld.

NIET-GEREEDSCHAPSCONCEPT
Het insteekbare ontwerp van de naven van het Ratchet System maakt een snel onderhoud zonder gereedschap mogelijk.

FREEHUB LICHAAM OMZETTEN
Het no-tool concept maakt het mogelijk om binnen enkele seconden om te schakelen naar een andere aandrijflijnstandaard.

Aanvullende gegevens

  • ASTM-indeling: 4
  • Freewheel lichaam: Sram XD MTB (ASRAM)
  • Vrijloopsysteem: Vergrendelingssysteem 36 SL
Productdetails
Gebruiksdoel
Mountainbike  
Uitvoering
achter  
assysteem
achterwiel 12x148  
asstandaard
steekas  
Velgen
Materiaal: Aluminium
Model: Holle kamer
Profielhoogte: laag (< 30mm)
Hoogte: 21 mm
Type band: draadbanden / Clincher
remsysteem: schijfrem
Ventielgat: 6,5mm
Geschikt voor Tubeless: ja
Breedte: 35 mm
Binnenbreedte: 30 mm
Afmetingen (inch): 29 inch
Naaf achter
Type: DT Swiss 350
Materiaal: aluminium
Inbouwbreedte: 15 mm
Diameter as: 110 mm
Tandkrans type: SRAM XD MTB
Aantal versnellingen: 11
Aantal spaken: 28
Eigenschappen: Voor steekas, Verzegeld, Kogelgelagerd
Spaken
Model: DT Competition Straightpull met DT ProLock Squorx ProHead Aluminium
Inspaken: 3-weg gekruist (1:1)
Wiel voor
Geconstueerd voor remtype: ---  
Wiel voor
Geconstueerd voor remtype: schijfrem centerlock
Gewicht: 1030 g
Impeller
max. totale belasting: 130  kg
Levering
Impeller, TL-band 32 mm, TL-klep MTB 32 mm  
Geslacht
Unisex
Modeljaar
2021
Productnummer
1227174
Video
Beoordeling
Je mening telt! Beoordeel dit product als eerste.

Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes