Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

DT Swiss ARC 1400 Dicut Achterwiel 28" Disc CL 12x142mm TA Shimano 11SP Light S 80mm

ID: 1227126

Adviesprijs € 1 189,00
€ 566,99
- 52 %
BTW inbegrepen., gratis verzending

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Productomschrijving

DT Swiss ARC 1400 Dicut Achterwiel 28" Disc CL 12x142mm TA Shimano 11SP Light S 80mm

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

BOOG 1400 DICUT 80: De aero-wielset is de perfecte keuze om #flatoutfast te rijden als nooit tevoren.

De nieuwe ARC 1400 DICUT wielen met de AERO velgprofielen maken ook indruk met de nieuwe 1400 DICUT Aero naven. De wielen zijn verkrijgbaar als schijfremversie in drie verschillende velghoogten (80 mm, 62 mm en 50 mm) en stellen een nieuwe norm op het gebied van aerodynamica en rijgedrag. In nauwe samenwerking met de aero-experts van SWISS SIDE was het mogelijk om een lagere windgevoeligheid bij zijwind en een verbetering van de algehele aerodynamica van de wielen te bereiken. Bij matige zijwind profiteert de rijder van aandrijving door het vaareffect en van een stabiele aerodynamische positie met volledige controle over de motorfiets. Hoogwaardige DT Swiss Aero spaken en de lichtgewicht 240 DICUT Aero naaf met het betrouwbare Ratchet EXP systeem voor een directe aandrijving ronden deze wielset af.

Reborn Faster - de nieuwe ARC wielen
Ontworpen met een holistische benadering om één ding te bereiken: Snelheid! DT Swiss gelooft in techniek en streeft naar perfectie bij de ontwikkeling van nieuwe producten.Het uitgangspunt hierbij is om de technologische grenzen te blijven verleggen.

Aero - De symbiose van luchtweerstand, rijgedrag en efficiëntie.

VERTALING LUCHTWEERSTAND
Luchtweerstand is de aerodynamische kracht die de racefietser treft in de rijrichting en hem afremt. Het hangt af van de snelheid en het aanvalsoppervlak van de racefietser (75%) en de racefiets met de gemonteerde onderdelen (25%). Om deze translationele luchtweerstand te minimaliseren moet het invalsgebied van het totale systeem geminimaliseerd worden.

Om een hogere snelheid te bereiken, moet de luchtweerstand van het hele systeem bestaande uit rijder en racefiets geminimaliseerd worden. Dit komt omdat de luchtweerstand exponentieel toeneemt als functie van de snelheid.Vanaf 15 km/u is de luchtweerstand de grootste kracht die overwonnen moet worden. Aangezien het voorwiel 8% bijdraagt aan de totale luchtweerstand, speelt het gedrag van het wiel een belangrijke rol.

ENKEL EFFECT
Bij zijwind worden racefietsers en hun racefietsen blootgesteld aan zijwaartse krachten die het rijgedrag beïnvloeden. Bij het ontwikkelen van wielen voor racefietsen is het doel om deze zijwaartse krachten te minimaliseren en een vaareffect op te wekken - dit in combinatie met de beste rijeigenschappen. Je kunt dit zeileffect zien als een zeilboot waarvan het zeil de wind vangt en de boot voortstuwt.

Tijdens het fietsen heeft de velg hetzelfde effect en kan hij het hele systeem vooruit duwen. Het grote voordeel bij matige zijwind met aanvalshoeken tussen 0 en 20 is dat de racefietser niet langer wordt afgeremd door de translationele luchtweerstand, maar profiteert van de verminderde luchtweerstand. Afhankelijk van de velghoogte en -vorm kan de luchtweerstand negatieve wattagewaarden bereiken, wat zelfs resulteert in voorwaartse voortstuwing. Uitstekende zeileffecten bij zijwind treden op bij toenemende invalshoeken tot 18. Bovendien treedt overtrekken op, waardoor de luchtweerstand weer toeneemt.

ROTERENDE LUCHTWEERSTAND
De draaiende onderdelen van de fiets, zoals de wielen, bewegen niet alleen met een bepaalde snelheid vooruit, maar ondervinden ook luchtweerstand. Roterende luchtweerstand kan worden beschreven als de extra wrijving die optreedt wanneer de waaier de lucht doorsnijdt met de draaiende onderdelen. Roterende luchtweerstand maakt tot 25% van de totale luchtweerstand uit, vergeleken met 75% van de translerende luchtweerstand. Aangezien de spaken het dragende verbindingselement zijn tussen de velg en de naaf, hebben ze een speciale betekenis in de strijd tegen de wind.

Belangrijk om te weten: Hoe lager de velghoogte, hoe lager de invloed van het zeileffect. Langere spaken in lage velghoogten resulteren in een hogere rotatieluchtweerstand.

LENGTE MOMENT
Zijwind genereert krachten op de waaier en kan invloed hebben op het rijgedrag. Daarom moet het rijgedrag veilig en voorspelbaar zijn, ongeacht externe weersomstandigheden zoals sterke en veranderlijke zij- en tegenwind. Om de fiets bij hogere snelheden onder controle te houden, moet de AERO-velg een zo laag mogelijk stuurkoppel hebben.

De racefietser profiteert zo van een voorspelbaar en dus gecontroleerd stuurgedrag, blijft langer in de aerodynamisch optimale positie en bereikt hogere snelheden.

WAAROM IS HET STUURMOMENT ZO BELANGRIJK?
De racefietser voelt zijwaartse krachten die optreden tijdens een fietstocht door zijwind en passerende voertuigen (vergelijkbaar met windvlagen) van verschillende grootte en snelheid. Ze kunnen een sterke invloed uitoefenen op het wiel en zijn soms onvoorspelbaar en gevaarlijk voor de fietser. Hoe groter de invalshoek (yaw) en hoe sterker de windsterkte, hoe meer de racefietser zich voortdurend moet aanpassen aan de tegenkracht die nodig is om rechtuit in de gewenste richting te rijden.

FYSISCHE VERKLARING VAN HET STUURKOPPEL
Een asymmetrische verdeling van de kracht op het voorwiel bij zijwind creëert een stuurmoment.

WAT BETEKENT DAT IN DETAIL?
De zijwaartse krachtverdeling op een velg is asymmetrisch bij zijwind. Deze asymmetrie genereert een moment (stuurmoment) rond de stuuras - d.w.z. de as waar het wiel en de vork omheen draaien tijdens het sturen. Een van de ontwikkelingsdoelen van de nieuwe AERO-velgvorm was om deze asymmetrie te minimaliseren door de zijwaartse krachten op de velg gelijkmatig te verdelen bij zijwind. Dit werd bereikt met behulp van CFD-simulaties (Computational Fluid Dynamics) en bevestigd door windtunneltests.

ROLWEERSTAND
Rolweerstand gaat over meer dan alleen de krachten die moeten worden uitgeoefend om over verschillende oppervlakken te rollen of obstakels te overwinnen. Bredere binnenvelgafmetingen en bredere banden ondersteunen rijeigenschappen zoals tractie en comfort. Bredere banden hebben vaak een positieve invloed op de rolweerstand. Door hun grotere volume hebben ze een breder contactvlak en kan er met minder luchtdruk worden gereden zonder risico op een lekke band. Terwijl smalle banden een langer en smaller contactoppervlak hebben, is het contactoppervlak van bredere banden "korter". Daarom rollen moderne banden beter door de lichtere vervorming van het karkas en het contactvlak - de rolweerstand neemt af.

TUBELESS TECHNOLOGIE
Tubeless banden bieden een aantal doorslaggevende voordelen ten opzichte van de conventionele combinatie van band en binnenband: De band kan met minder druk worden aangedreven zonder risico op "snakebites" en biedt dus meer grip. De lagere druk zorgt ook voor meer rijcomfort. Het ontbreken van de binnenband betekent dat er geen wrijving is tussen de binnenband en de band, waardoor er minder rolweerstand is bij off-road rijden en rijden over obstakels. Als er ook tubeless melk wordt gebruikt, is de band ook immuun voor lekrijden en kleine snijwonden. Een groot voordeel voor iedereen die graag lange afstanden fietst en ver weg is van de dichtstbijzijnde fietsenmaker.

De voordelen
Tubeless Ready velgen van DT Swiss hebben nog meer voordelen ten opzichte van conventionele velgen. Dankzij het ontwerp van hun dwarsdoorsnede springt de band vrij gemakkelijk op zijn plaats bij het oppompen, zodat meestal alleen een normale vloerpomp nodig is. Het uitgekiende profiel van de DT Swiss velgen zorgt ook voor een nauwkeurige en stevige pasvorm van de band, zelfs onder zware rijomstandigheden.

De perfecte pasvorm
De profielen van de DT Swiss velgen zijn speciaal ontworpen voor tubeless gebruik. Ze garanderen een perfecte pasvorm en maken het monteren van de band zo eenvoudig mogelijk. Toch is het altijd mogelijk om een conventionele combinatie van band en binnenband te gebruiken.

DT Swiss ventiel
Het gebruik van aluminium bespaart 40% gewicht in vergelijking met conventionele messing kleppen. Het geïntegreerde ventielgereedschap in de ventieldop bespaart tijd en moeite bij het zoeken naar het juiste gereedschap om de ventielkern te verwijderen. De conische ventielvoet zorgt voor een stevige pasvorm.Het DT Swiss Tubeless ventiel past perfect op de DT Swiss velgen en zorgt voor een perfecte afdichting voor lange probleemloze ritten.

DT Swiss Tubeless Band
De DT Swiss Tubeless Ready Tape dicht de velg af en functioneert tegelijkertijd als velglint. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat hij perfect past bij de verschillende binnenbreedtes van de velgen.

De DT Swiss Tubeless Ready Kit
De DT Swiss Tubeless Ready Kit wordt gebruikt om de Tubeless Ready velg af te dichten en zo tubeless rijden mogelijk te maken.DT Swiss raadt ook sterk het gebruik van een hoogwaardig bandenafdichtmiddel aan bij het gebruik van tubeless-specifieke banden. Bij gebruik van Tubeless Ready banden is het gebruik van het afdichtmiddel verplicht (het afdichtmiddel dicht de band af, die in eerste instantie niet luchtdicht is). Een tubeless set-up bereikt alleen zijn volledige potentieel met een afdichtmiddel! Let er bij het kiezen van een afdichtmiddel op dat het compatibel is met de velg, het velglint en de band. Het mag op geen enkele manier corrosief of agressief zijn. Neem bij twijfel contact op met de fabrikant van het afdichtmiddel, zodat je je DT Swiss garantie niet verliest.

Alle modellen uit de serie DT Swiss ARC 1400 laten zien

In het kort

asstandaard
asstandaard
Steekas
Materiaal
Materiaal
Carbon
Afmetingen (inch)
Afmetingen (inch)
28 inch
Geconstueerd voor remtype
Geconstueerd voor remtype
---
Geconstueerd voor remtype
Geconstueerd voor remtype
Schijfrem Center Lock

Uitrusting

Doel
Wielrennen, Triatlon, Aero, Endurance
Belangrijkste informatie
Uitvoering:
Achter
Aspennen
assysteem:
Achterwiel 12x142
asstandaard:
Steekas
Velgen
Materiaal:
Carbon
Model:
Holle kamer
Profielhoogte:
Hoog (> 50 mm)
Hoogte:
80 mm
Type band:
Draadbanden/Clincher
remsysteem:
Schijfrem
Geschikt voor Tubeless:
ja
Breedte:
32,00 mm
Binnenbreedte:
20,00 mm
Afmetingen (inch):
28 inch
ETRTO (Breedte x Diameter):
20-622
Naaf achter
Inbouwbreedte:
142 mm
Diameter as:
12 mm
Tandkrans type:
Shimano HG M 8-10s / MTB 11s
Aantal versnellingen:
11
Eigenschappen:
Voor steekas, Verzegeld
Spaken
Model:
DT aero comp t-head
Inspaken:
Twee-kruis (1:1)
Wiel voor
Geconstueerd voor remtype:
---
Wiel voor
Geconstueerd voor remtype:
Schijfrem Center Lock
Gewicht:
978,00 g
Impeller
max. totale belasting:
110,00 kg
Modeljaar
2023
Artikelnummer
1227126
Artikelnummer fabrikant
WARC140NIDICA12584
EAN
7613052374314

Meningen van klanten

Geef je mening. Beoordeel als eerste dit product