Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Gloednieuwe fietsen - De eerste fietsen voor 2021 zijn er!

Diamant

Beweging sinds 1885
In 1885 richtten de gebroeders Friedrich en Wilhelm Nevoigt een fabriek voor penpunten en breimachines op. Hiernaast begonnen ze met de productie van fietsen. In 1895 zag de eerste "Diamant" fiets het licht. Ze ontwikkelden ook een fietsketting die destijds uniek was en waarvan de technische kern vandaag de dag de standaard is geworden. Veel nieuwe ontwikkelingen (terugtraprem, veiligheidsventielen en zelfs een cardan aandrijving) gingen gepaard met decennialang succes voor dit merk. In 1992 werd Diamant Fahrradwerke GmbH opgericht, om met innovatieve fietsen te kunnen blijven overtuigen. Sinds 2002 maakt Diamant deel uit van de TREK Bicycle Corporation en verkoopt met succes moderne & stijlvolle stads-, trekking- en e-fietsen (elektrische fietsen en S-Pedelecs).

Fietsen van diamant

Ontdek de bestsellers van Diamant

Diamant

20 Producten
Sorteren
 
Pagina 1 van
1

Fietsen van Diamant - aandacht voor detail in elke vezel

De Diamant fiets - het is een instituut in de Duitse fietsgeschiedenis. Diamant Fahrradwerke GmbH produceert al meer dan 130 jaar fietsen in alle vormen en kleuren. Van vakantiefietsen tot beginners of moderne e-bikes van alle soorten, een Diamantfiets is zeker een betrouwbare begeleider in het dagelijks leven. Diamant fiets online

Diamant fietsen: Feiten & Cijfers

Sinds de oprichting in 1885 bij Chemnitz bouwt het bedrijf al fietsen: de productie van fietsen was en is de grootste bedrijfstak. Het kwaliteitszegel "Made in Germany" kon pas na de val van de Berlijnse Muur worden gebruikt. De nationalisatie aan het begin van de jaren vijftig werd gevolgd door privatisering aan het begin van de jaren negentig. Diamant kan zo doorgaan met het schrijven van de fietsgeschiedenis.

Het wiel opnieuw uitvinden - de Diamant filosofie

Elk model en elke fiets van Diamant doorloopt hetzelfde proces: van ontwikkeling tot productie moet hij voldoen aan de hoogste eisen en strenge kwaliteitscontroles. De Duitse fabrikant streeft naar een holistische aanpak waarbij iedereen in het team het product kan beïnvloeden. Van het esthetische totaalbeeld tot de basisvorm van het frame, van de keuze van de bouwmaterialen tot de eindmontage, Diamant fietsen beloven de beste kwaliteit, duurzaamheid en stijl.

40 jaar garantie - de kwaliteitsbelofte van Diamant

Het merk wordt gekenmerkt door zijn bijzonder lange garantiebelofte. Diamant geeft je 40 jaar garantie op het frame van je fiets en op de stijve vork, die geldig is in geval van verwerkingsfouten en gebreken in het materiaal. Op alle andere originele onderdelen, met uitzondering van de verende vorken, garandeert de fabrikant twee jaar garantie, evenals op het lakwerk en belettering. De garanties voor je fiets worden altijd gerekend vanaf de datum van aankoop. Je hebt een aankoopbewijs nodig om ze op te eisen. Garantieclaims kunnen alleen via een erkende dealer worden ingediend.

Stijlvol voor meer dan 100 jaar - het Topas model

Het Topas-model is een van de succesvolle modellen van de fabrikant. De basis van deze fiets gaat terug tot 1912, met een speciale editie op zijn honderdste verjaardag. Het klassieke Diamant frame van aluminium is stabiel en veilig, de kleuren geven een vleugje nostalgie aan de jaren 1910. De fietsen van de serie zijn vol retro charme, in het stadsverkeer voelen de fietsen van dit model zich net zo comfortabel als op fietspaden en buitenwegen. Bij de ontwikkeling van haar elektrische fietsen is Diamant aan van de beste aanbieders. De elektrische fietsen danken hun uitstekende reputatie op dit gebied vooral aan de intensieve en langdurige samenwerking met Bosch. Deze technologie bestaat uit drie componenten: Batterij, controller en motor

Krachtig en betrouwbaar dankzij de Bosch motoren: de Diamant e-bikes

Het principe is eenvoudig: indien nodig word je eigen aandrijfvermogen ondersteund door het vermogen van de elektromotor. De inspanning wordt verlicht, je mobiliteit verhoogd, maar de rijervaring blijft de typische fietservaring.

Bosch motoren: Actief, Actief Plus, Prestaties en Prestaties CX

Dankzij de geoptimaliseerde interactie van de drie componenten is de bediening kinderspel. Het gebruiksgemak is indrukwekkend. De ingebouwde motoren zijn trillingsvrij en in sommige gevallen bijzonder stil. Afhankelijk van de toepassing kun je kiezen uit vier motortypen:
  • Actief: Deze motoren zijn optimaal gedoseerd en afgesteld voor een veilige werking in de stad. Bovendien begin rijden ze voorzichtig en verhogen ze het comfort. Hoewel hij iets minder vermogen heeft, weegt hij ook minder dan de krachtigere opties.
  • Actief Plus: zo stil als een fluistering. Net als zijn kleine broertje heeft hij ook de mogelijkheid van een rugpedaal. De motor heeft iets meer draaimomenten, waardoor hij beter kan omgaan met hellingen.
  • Performance: De Bosch prestatiemotoren kunnen ook elektrische fietsen tot 45 km/u versnellen. Ze starten niet zo soepel als Active Line motoren. Ze laten echter een snelle acceleratie toe en bieden meer steun op de helling.
  • Performance CX: De krachtigste Bosch motoren worden door Diamant gebruikt op de Zouma+ supercommuter en de Elan+ trekkingfietsen. Tot 600W ondersteuning is hier mogelijk. De technologie ondersteunt ook een sportieve hoge trapfrequentie.
Het bereik van de motoren varieert. Het hangt af van een veelheid van factoren, zoals het terrein, de trapfrequentie en de gekozen mate van ondersteuning.

Bosch batterijen:

De energiecel in je fiets van Diamant levert de kracht die je nodig hebt. De batterijen zijn verkrijgbaar in drie versies:
  • Onderbuisbatterij: Maximale actieradius, gecombineerd met een aangename uitstraling. Deze variant is ook beschikbaar voor fietsen zonder bagagedrager. Het zorgt voor een uitstekende gewichtsverdeling dankzij het lagere zwaartepunt van een Diamant fiets.
  • Geïntegreerde bagagedrager accu box: de accu bevindt zich onopvallend onder het bagagerek, en het achterlicht kan worden behouden.
  • In frame geïntegreerde accu: Diamont biedt sinds 2018 volledig geïntegreerde accus voor in het frame aan van Bosch. Hoewel ze een beetje zwaarder zijn, is de accu beter beschermd beter tegen wind en diefstal.

Bosch-controller

Het bedieningscentrum van je Diamant fiets start je elektrische fiets en geeft je informatie over de accu. Hiermee regel je ook de kracht van de ondersteuning van de motor. Diamant gebruikt hiervoor drie verschillende controllers van Bosch.
  • Purion: het vereist niet altijd een breed scala aan functies. De Purion reduceert de verscheidenheid aan functies tot de essentie. Niettemin is een micro-USB-interface beschikbaar. Een upgrade naar Intuvia is mogelijk.
  • Intuvia: vooral voor pendelaars is een display praktisch die werkt in het donker en licht. Dit is waar Intuvia uitblinkt. De micro-USB-poort kan ook worden gebruikt om externe apparaten aan te sluiten, zoals je smartphone wordt opgeladen. De Intuvia kan ook schakelaanbevelingen geven.
  • Kiox: Het Kiox-display kan ook de hartslag van de bestuurder weergeven via Bluetooth. Er is ook een fitnessfunctie die de bestuurder tijdens de training ondersteunt. Daarom zet Diamant deze in op het sportieve gebied. Het krasbestendige display zelf geeft informatie in kleur weer en gebruikt een magnetische houder voor een snelle start.

 

Onze tip: Je veiligheid is het belangrijkste, kijk niet te lang naar het scherm tijdens het rijden.

 

Waarom een fiets van Diamant?

Meer dan 130 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van fietsen, innovatieve technologieën in actie en een kwaliteitsbelofte die ongeëvenaard is, hebben je nog niet overtuigd? Laat je verleiden door het uiterlijk van de Diamant fietsen. Stijlvol en subtiel, met strakke lijnen en een kleurenpalet dat de nostalgische charme met een gevoel voor stijl oversteekt - dat is jouw Diamant fiets.


Heb je vragen?
Schrijf ons aan via het contactformulier of bezoek onze veelgestelde vragen pagina.
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €5,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Everyday we get more people on bikes