Fietsen Online Shop - Bikester
Fietsavonturen in het weekend
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN

Cervélo

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Hoogwaardige racefietsen van Cervelo

Voor echte wielrenfans is Cervélo geen onbekende. Het lijkt alsof het al heel lang meedraait, maar het is nog een jong merk. Het stamt namelijk uit 1995 en is tegenwoordig een van de populairste merken als het om wielrenfietsen gaat. Renners zoals David Millar, Ryder Hesjedal, Christian Vande Velde en Dave Zabriskie gaan niet de weg op zonder hun betrouwbare en geliefde Cervélo fiets. Geen wonder dat de ontwerpers van Cervélo ook luisteren naar deze atleten bij het ontwerpen en vervaardigen van hun nieuwe racefietsen. Zo worden alle Cervélo fietsen eigenlijk gemaakt door en voor fietsers, zowel professionals als amateurs.

Fietsen met hersenen

Wist je dat de merknaam Cervélo afkomstig is uit het Frans en Italiaans? De eerste lettergreep is afgeleid van het Italiaanse woord voor brein: cervello, het tweede van het Franse vélocipède wat fiets betekent. Fietsen met verstand dus. En daar staat het merk ook helemaal voor, want er werd van meet af aan veel nagedacht over hoe men de fiets kan verbeteren. Ben je dus op zoek naar een goede fiets en fietsonderdelen waaraan je veel fietsplezier gaat beleven? Dan ben je bij Cervélo in de allerbeste handen. Je zult geen andere fiets meer willen.

Het begon met tijdrijden

De naam mag dan overigens ontleend zijn uit Italië en Frankrijk (overigens grote wielrenlanden dus dat is niet zo vreemd), Cervélo is echter geen Frans en ook geen Italiaans merk, maar een samenwerking tussen een Nederlander en een Canadees, namelijk Gérard Vroomen en de uit Canada afkomstige Phil White. Zij richtten zich in die tijd vooral op het fabriceren van fietsen voor het tijdrijden. De reden was simpel: Gérard en Phil waren van mening dat er vooral in het tijdrijden heel wat te verbeteren viel qua techniek, materiaal en uiteindelijk dus tijd. De tijdrijdfietsen waren lichter en gestroomlijnder dan de normale fietsen voor de weg, waardoor men dus net iets sneller zou kunnen rijden. De resultaten logen er niet om en Cervélo was al snel niet meer weg te denken uit het wielrencircuit. Inmiddels opereert Cervélo vanuit Canada. Hier is een enthousiast team ontwerpers en wielrenliefhebbers hard aan het werk het allerbeste te halen uit de fiets en deze te blijven innoveren. Cervelo Online Shop

Het lichtgewicht carbon frame van Cervelo

Het verschil van de racefietsen van Cervélo ten opzichte van de concurrentie zit hem in het gewicht. In 1996 introduceerde zij als eerste namelijk een fiets met een carbon frame waarvan het totaalgewicht onder de kilo lag. Dat ontketende een revolutie op fietsgebied: een fiets die u met een vinger kan optillen. Het frame mag dan licht zijn van gewicht, maar is een zwaargewicht als het gaat om de concurrentie. Het lichte gewicht van de fiets maakte het namelijk direct een populaire fiets voor het tijdrijden. Het lage gewicht levert namelijk niets in als het gaat om een perfecte wegligging en balans voor de rijder. Je kunt eenvoudig met deze fiets van Cervélo scherpe bochten op hoge snelheid nemen, zonder te wiebelen of het contact met de weg kwijt te raken. Nadat veel goede tijdrijders de fiets hadden uitgeprobeerd wilden ze al snel niets anders meer. Andere rijders vroegen steeds vaker naar gewone fietsen met een carbon frame. Bijvoorbeeld om mee de bergen op te rijden of juist om vlakke ritten op een oneffen weg goed uit te kunnen voeren. Ook kwam er steeds meer vraag naar fietsen voor andere soorten disciplines, zoals het rijden op de baan en de triathlon. Natuurlijk gaf Cervélo gehoor aan dit verzoek en begon het naast het fabriceren van fietsen voor het tijdrijden ook over tot het produceren van gewone racefietsen die net zo licht zijn als de tijdrijfietsen. De lichtgewicht fietsen zijn ook ideaal om mee te nemen, want ze wegen bijna niets. Handig als je je fiets mee neemt op vakantie.

Mooie vormgeving

Naast een feilloos design dankzij het lichtgewicht materiaal, mag de buitenkant van de fiets er zeker ook wezen. Het carbon frame is namelijk mooi vormgegeven volgens de nieuwste fietstrends afgemaakt met een matte finish. Cervélo vindt namelijk dat naast functioneel uw fiets er best mooi en degelijk uit mag zien. Zo is het een ingetogen instrument van je prestatie waarop je zeker gezien wilt worden. Dankzij de mooie finish kun je je fiets van Cervélo eenvoudig combineren met je teamtenue, favoriete fietsschoenen en andere fietsaccessoires. Daarnaast is het carbon frame dusdanig gestroomlijnd en ergonomisch vormgegeven dat je tijdens het fietsen minder wind vangt. Zo heeft de vormgeving twee doelen: de Cervélo fiets ziet er mooi uit en je merkt dat je voor aerodynamischer kunt rijden.

Als gegoten

Het meest bijzondere aan een Cervélo fiets is het frame. Je kunt je favoriete fietsbanden aan het frame zetten of je eigen zadel eenvoudig erop monteren. Zelfs je eigen stuur kun je op een Cervélo fiets plaatsen. Verder heb je eigenlijk een losse onderdelen nodig. Waar veel fietsen voor het frame uit losse elementen bestaat, wordt het frame van deze fiets in een keer gegoten. Dat maakt het de fiets een stuk sterker. Maar hierdoor konden de ontwerpers de fiets dus ook zo een stuk lichter maken.

Bedoeld voor iedereen

Hoewel Cervélo maar een klein bedrijf is, zal je dat aan bedrijvigheid en passie niet merken. Ieder lid van het team barst van de liefde voor de sport en dat zie je terug in het knappe staaltje techniek wat men dag in dag uit levert. En dat zie je ook terug in je prestaties. Stap eens op een Cervélo racefiets en voel de passie die de makers erin hebben gestopt. Fietsen zal nooit meer hetzelfde zijn. Dus stap op je Cervélo en ervaar zelf hoe fijn een lichtgewicht fiets rijdt en hoe het je prestaties zal verbeteren. Veel wielrenners in het peloton rijden op een Cervélo fiets, vooral ook omdat Cervélo ook deel uitmaakt van het wielrennen als sponsor, niet slecht voor zo een klein bedrijf. Cervélo fietsen vind je in diverse fietsdisciplines zoals:

  • Wielrennen op de weg;
  • het Wielrennen op de baan;
  • Triathlon.