Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Black Diamond

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Black Diamond - klim en outdoor sporten

Eind jaren vijftig begon de Amerikaanse klimmer Yvon Chouinard met het verkopen van gesmede rotshaken aan klimmers in de Yosemite Valley (Californië, VS) - uit zijn auto. Uit deze praktijk ontstond het bedrijf Chouinard Equipment, dat echter in 1989 faillissement aanvroeg. Een groep werknemers, waaronder Peter Metcalf, kocht het bedrijf en richtte Black Diamond, Inc. Op. Tot op het heden leidt hij het bedrijf, met het hoofdkantoor in Salt Lake City, VS. Het beursgenoteerde bedrijf heeft kantoren in Europa en Azië en omvat de belangrijkste merken Black Diamond®, Gregory ™, PIEPS (Oostenrijk) en POC (Stockholm). Onder de merknaam Black Diamond® verkoopt het bedrijf klim-, ski- en wandeluitrustingen. Black Diamond heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor haar inzet voor milieubescherming en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een succes omdat deze waarden de basis vormen van de bedrijfsfilosofie.

Filosofie en productie

In 1972 schreef Doug Robinson een artikel voor de catalogus van Chouinard Equipment waarin de filosofie van "clean climbing" werd belichaamd: de klimmer verlaat de berg zoals hij die heeft gevonden. Er zijn dus geen haken meer in de rots. Deze filosofie - niet alleen het doel beslist, maar ook de manier om dit doel te bereiken - heeft Black Diamond, Inc. aangenomen. Het drukt zichzelf uit door het creëren van voorbeeldige arbeidsomstandigheden en het constante streven om producten, productieprocessen en toeleveringsketens zo duurzaam mogelijk te maken. Peter Metcalf ziet sociale verantwoordelijkheid en milieubescherming als projecten van zijn bedrijf die nooit ten einde komen, maar voortdurend veranderen en verbeteren. Het bedrijf biedt bijvoorbeeld de laagst mogelijke uitstoot van kooldioxide in het centrum van zijn gehele logistiek. Naarmate het kledingsegment groeide, werd Black Diamond, Inc. een Bluesign®-systeempartner om het meest duurzame productieproces mogelijk te maken. Daarnaast ondersteunt het bedrijf tal van beschermingsprojecten en non-profitorganisaties.

Black Diamond assortiment

Uitrusting voor alle vormen van klimmen en skiën is nog steeds het kernproduct van het merk Black Diamond®. Het kledingsegment bestaat hoofdzakelijk uit T-shirts en lichtgewicht jassen voor de sportklimsector. Accessoires zoals hoeden, hoofdlampen en rugzakken kunne voor verschillende toepassingsgebieden gebruikt worden. De hoofdlampen van Black Diamond verschillen in het straalbereik en zijn goed geschikt voor Joggers, klimmers of andere activiteiten waarvoor twee handen nodig zijn.