Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Grote Magazijn Opruiming - Zolang de voorraad strekt | Spaar tot 70%

Black Diamond

45 Producten
Prijs in €
Klantenbeoordelingen
Sorteren
 
Pagina 1 van
1

Black Diamond - klim en outdoor sporten

Eind jaren vijftig begon de Amerikaanse klimmer Yvon Chouinard met het verkopen van gesmede rotshaken aan klimmers in de Yosemite Valley (Californië, VS) - uit zijn auto. Uit deze praktijk ontstond het bedrijf Chouinard Equipment, dat echter in 1989 faillissement aanvroeg. Een groep werknemers, waaronder Peter Metcalf, kocht het bedrijf en richtte Black Diamond, Inc. Op. Tot op het heden leidt hij het bedrijf, met het hoofdkantoor in Salt Lake City, VS. Het beursgenoteerde bedrijf heeft kantoren in Europa en Azië en omvat de belangrijkste merken Black Diamond®, Gregory ™, PIEPS (Oostenrijk) en POC (Stockholm). Onder de merknaam Black Diamond® verkoopt het bedrijf klim-, ski- en wandeluitrustingen. Black Diamond heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor haar inzet voor milieubescherming en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een succes omdat deze waarden de basis vormen van de bedrijfsfilosofie.

Filosofie en productie

In 1972 schreef Doug Robinson een artikel voor de catalogus van Chouinard Equipment waarin de filosofie van "clean climbing" werd belichaamd: de klimmer verlaat de berg zoals hij die heeft gevonden. Er zijn dus geen haken meer in de rots. Deze filosofie - niet alleen het doel beslist, maar ook de manier om dit doel te bereiken - heeft Black Diamond, Inc. aangenomen. Het drukt zichzelf uit door het creëren van voorbeeldige arbeidsomstandigheden en het constante streven om producten, productieprocessen en toeleveringsketens zo duurzaam mogelijk te maken. Peter Metcalf ziet sociale verantwoordelijkheid en milieubescherming als projecten van zijn bedrijf die nooit ten einde komen, maar voortdurend veranderen en verbeteren. Het bedrijf biedt bijvoorbeeld de laagst mogelijke uitstoot van kooldioxide in het centrum van zijn gehele logistiek. Naarmate het kledingsegment groeide, werd Black Diamond, Inc. een Bluesign®-systeempartner om het meest duurzame productieproces mogelijk te maken. Daarnaast ondersteunt het bedrijf tal van beschermingsprojecten en non-profitorganisaties.

Black Diamond assortiment

Uitrusting voor alle vormen van klimmen en skiën is nog steeds het kernproduct van het merk Black Diamond®. Het kledingsegment bestaat hoofdzakelijk uit T-shirts en lichtgewicht jassen voor de sportklimsector. Accessoires zoals hoeden, hoofdlampen en rugzakken kunne voor verschillende toepassingsgebieden gebruikt worden. De hoofdlampen van Black Diamond verschillen in het straalbereik en zijn goed geschikt voor Joggers, klimmers of andere activiteiten waarvoor twee handen nodig zijn.


Klantenservice
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze experts!
Ma. t/m vr. 10u.-17u.
010-7980812
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €10,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Tevreden klanten
Ben je tevreden met onze service? Schrijf een beoordeling en help anderen!