Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

Alpina Rootage Fietshelm, zwart

ID: 899709

Adviesprijs € 199,99
€ 148,99
- 25 %
BTW inbegrepen., gratis verzending

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

  • Choose Hoofdomtrek
  • Choose Hoofdomtrek
    52-57cm sold out online
    57-62cm sold out online
We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Productomschrijving

Alpina Rootage Fietshelm, zwart (black-neon-yellow)

Als je de Alpina Rootage op je hoofd hebt, ben je het best beschermd op het parcours. Maximale veiligheid, optimale pasvorm en de best mogelijke klimaatbeheersing van het interieur. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Enduro-helm van Alpina.

Voor maximale veiligheid maakt de Alpina Rootage gebruik van het hoogwaardige materiaal carbon. In de buitenschaal van de helm zijn koolstofvezelplaten verwerkt, waardoor de helm beter bestand is tegen weersinvloeden. De randen van de helm zijn verfijnd en extra beschermd met Edge Protect, een extra keramische schaal.

Polycarbonaat inzetstukken verstijven de grote ventilatieopeningen, die samen met de interne kanalen het hoofd van de bestuurder voorzien van de best mogelijke toevoer van verse lucht. Met de Alpina Rootage kun je dus niet alleen de paden bewandelen, maar ook de zweterige klimmen onder de knie krijgen. Ondanks de extreem harde buitenschaal heeft de helm een superzachte kern.

De wasbare pads zijn gemaakt van COOLMAX-materiaal en nestelen zich comfortabel tegen het hoofd. Het Run System Ergo Flex zorgt voor een optimale pasvorm. Het verstelsysteem maakt indruk met zijn filigrane constructie en fixeert de helm gelijkmatig rond de 360 graden omtrek van het hoofd. Een helm kan niet individueler, gladder en comfortabeler. Een beslissend voordeel op ruwe paden.

De Alpina Rootage kan ook gecombineerd worden met een goggle. Een geïntegreerde haak aan de achterzijde en het verstelbare bord aan de voorzijde maken het mogelijk. Stroming, natuur, adrenaline: dat is wat je zoekt op het spoor. Met de Alpina Rootage vindt u zeker wat u zoekt.

Aangepaste pasvorm
Custom Fit is een verstelsysteem aan de achterkant van het hoofd waarmee u de hoogte van het Run System in verschillende stappen kunt aanpassen. Hierdoor kan de optimale pasvorm van de helm worden aangepast voor een breed scala aan hoofdvormen. Drukpunten behoren tot het verleden, de helm past perfect en de veiligheid wordt verhoogd.

Ergonomische
Honderdduizenden keren bewezen en gebruikt in alle Alpina helmen: de riemgesp met de rode drukknop en de meerfasige automatische vergrendeling. De Ergomatic kan met één hand worden bediend - omhoog kan de riem worden losgemaakt, omlaag kan de riem worden aangespannen - en in geval van een val is het niet mogelijk om het sluitmechanisme vanzelf te openen.

Randbescherming
Edge Protect is een extra polycarbonaat plaat die de helmen van de gevangenen verbetert. Het bedekt de randen aan de onderkant van de helm. Dit beschermt de Hi-EPS en verhoogt de duurzaamheid van de helm. Tegelijkertijd wordt het nek- en schoudergebied van de rijder beschermd tegen letsel veroorzaakt door de helm in geval van een botsing en contact met de onderrand van de helm.

Luchtstroomopeningen
Een factor die het draagcomfort sterk beïnvloedt is de ventilatie van de helm. De strategisch verantwoorde opstelling van de ventilatieopeningen is bepalend voor een optimale ventilatie van het interieur. De lucht wordt naar binnen geleid, langs het hoofd geleid en kan aan de achterzijde weer naar buiten stromen. Het hoofd is dus altijd aangenaam geklimatiseerd.

HI-EPS
De binnenschaal van alle Alpina helmen is gemaakt van Hi-EPS (High Expanded Polystyrene). Het materiaal heeft microscopisch kleine luchtkamers die de krachten absorberen die op de helm werken in geval van een impact. Hi-EPS biedt optimale bescherming en laat tegelijkertijd extra dunne wanden en smalle helmvormen toe.

gevangene
In het Inmold-productieproces wordt de helmschaal van polycarbonaat onder grote hitte en sterke druk thermisch verbonden met de Hi-EPS-binnenste schaal van het helmlichaam. Hierdoor ontstaat een groot oppervlak en een onafscheidelijke verbinding tussen de boven- en onderschelp. Voordeel: De helm is zeer licht en tegelijkertijd zeer stabiel.

Keramisch omhulsel
Alle helmen van Alpina, die volgens het Inmold-procédé worden vervaardigd, zijn voorzien van een robuuste keramische schaal. Een polycarbonaat plaat wordt onder intense hitte uitgerekt tot de vorm van de toekomstige helm en met hoge druk op het Hi-EPS lichaam geperst en thermisch verlijmd. De Ceramic Shell kenmerkt zich door verschillende kwaliteiten: Het is breuk- en krasbestendig, UV-stabiel en antistatisch.

Koolstoftec
Carbon Tec biedt de best mogelijke bescherming. Het hoogwaardige materiaal koolstof wordt verwerkt in het Inmold-proces. De geïntegreerde carbonplaten in de buitenschaal maken de helm beter bestand tegen weersinvloeden. Krachten die selectief op de helm werken, worden door de koolstofvezels geabsorbeerd, over een groter oppervlak verdeeld en daardoor verzwakt.

In het kort

Keurmerk
Keurmerk
EN 1078
Vizier
Vizier
Vizier

Uitrusting

Doel
All Mountain/Enduro, All Mountain / Trail, Enduro
Geslacht
Heren, Dames
Constructie
Helmconstructie:
In-Mold technologie
Functies
Functie:
Met riem verstelsysteem
Voering:
antibacteriële en afwasbare pads
Bijzonderheden:
Google Band Houder, Verticaal verstelsysteem
Uitrusting
Sluitsysteem:
Ergomatische sluiting
Vizier:
Vizier
Technische details
Verstelsysteem:
Aangepaste pasvorm
Keurmerk:
EN 1078
Afmetingen
Gewicht:
250,00 g
Materiaal
Materiaal:
Polycarbonaat, EPS, carbon
Modeljaar
2023
Artikelnummer
899709
EAN
4003692284839

Meningen van klanten

4.4
7 Klantenbeoordelingen
1 Ster
0
2 Sterren
1
3 Sterren
0
4 Sterren
1
5 Sterren
5
Wij voeren geen afzonderlijke controles van klantenbeoordelingen uit, om er zeker van te zijn dat deze van daadwerkelijke consumenten afkomstig zijn. Alle bezoekers van onze website kunnen beoordelingen over onze producten indienen en dit is niet gekoppeld aan een klantenaccount of een registratie vooraf op onze website. Wij gebruiken een geautomatiseerd woordfilter om beledigende, racistische of promotionele beoordelingen in een vroeg stadium te vermijden. Hiernaast worden binnenkomende beoordelingen handmatig doorgenomen en de inhoud ervan gecontroleerd op logische tegenstrijdigheden en andere opvallende kenmerken.
Verwijder alle filters
Alpina Rootage Fietshelm, grijs
Patric
Pas op voor lange beklimmingen
Vertaald uit Duitse Naar origineel
Zoals je kunt zien aan de ventilatiesleuven, heeft de helm tocht van voren nodig. Bij hard rijden werkt de ventilatie perfect. Bij lange, langzame ritten bergop is de ventilatie echter onvoldoende en bouwt de warmte zich op.
05.06.2023
Alpina Rootage Fietshelm, zwart
Günther
Tophelm
Vertaald uit Duitse Naar origineel
Zeer goed beschreven, zeer snelle levering, gemakkelijk te bestellen, past zeer goed, gemakkelijk te gebruiken, goede ventilatie, zelfs op warme dagen, het verstelbare schild is ideaal, kleine optische gebreken in het oppervlak.
30.07.2021
Alpina Rootage Fietshelm, grijs
Tom
Verwerking slecht
Vertaald uit Duitse Naar origineel
De helm heeft een goede pasvorm voor mijn hoofdmaat 61. Maar de verwerking is op veel plaatsen echt, vooral aan de buitenkant, er zijn onvoldoende lijmresten te zien en soms laten de carbon-look onderdelen los van de helm, hoewel nog niet versleten. Dit is gewoon niets voor de prijs en de fabrikant.
08.07.2021