Fietsen Online Shop - Bikester
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

Alpina Anzana Tocsen Helm, wit

ID: 1321009

Adviesprijs € 149,99
€ 101,99
- 32 %
BTW inbegrepen., gratis verzending

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

  • Choose Hoofdomtrek
  • Choose Hoofdomtrek
    52-57cm sold out online
    57-61cm sold out online
We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
KOSTELOOS RETOURNEREN
Gratis Levering vanaf €996

Productomschrijving

Alpina Anzana Tocsen Helm, wit (white matt)

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

De ALPINA ANZANA TOCSEN is een endurohelm met een geïntegreerde valsensor die, in combinatie met de Tocsen-app, hulp inroept als de persoon die gevallen is het zelf niet meer kan. De ALPINA ANZANA TOCSEN enduro helm heeft een val sensor geïntegreerd in het Run System Ergo Tocsen. Het systeem, bestaande uit een valsensor en app, roept hulp in bij een ongeval als de gevallen fietser het zelf niet meer kan. Bovendien garandeert het Run System dat de helm bij een val optimaal op het hoofd zit. Met zijn fijne rooster kan hij perfect aan het hoofd worden aangepast. De hoogte van het verstelsysteem kan worden aangepast via het geïntegreerde Custom Fit System. Dit resulteert in een goede pasvorm en optimale bescherming.

De buitenschaal van de helm bestaat uit een robuuste polycarbonaatplaat, die met behulp van het Inmold-procédé thermisch op de Hi-EPS is verlijmd. Dit resulteert in een stevige oppervlakteverbinding, waaruit een extra plus aan stabiliteit voortvloeit. Dankzij Made in Germany is tegelijkertijd het hoogste niveau van productiekwaliteit gewaarborgd. Op de uitrustingslijst van de ALPINA ANZANA TOCSEN staan ook het grote schild dat het gezichtsveld beschermt, antibacteriële en wasbare bekleding voor een hoog comfort en een vliegengordijn in de ventilatieopeningen vooraan.

Tocsen - De valsensor die om hulp roept
Alleen fietsen is leuk, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Dit is waar Tocsen om de hoek komt kijken. Het systeem bestaande uit een valsensor en app roept hulp in als de gevallen fietser het zelf niet meer kan. Als de sensor een val detecteert, vraagt hij de gebruiker of alles in orde is. Als er niet wordt gereageerd, stuurt de app een noodoproep naar noodcontacten en Tocsen-gebruikers in de buurt.

Run System Ergo Pro
Met het Run System kan de maat van de helm op alle Alpina-helmen individueel worden aangepast via een lichtlopende draaiknop. Een opvallend kenmerk van het hoogwaardige Run System Ergo Pro zijn de twee grote vleugelvormige hoofdsteunen. Zij zijn gemaakt van een twee-componentenmengsel bestaande uit kunststof en rubber. Dit garandeert het hoogste niveau van comfort. Sinds 2014 is de Run System Ergo Pro verkrijgbaar in kleuren die bij de helm passen.

Y-Clip
Een helm kan alleen de best mogelijke bescherming bieden als hij bij een botsing in de optimale positie blijft. De afstelling en bevestiging van de twee bandjes onder het oor spelen een doorslaggevende rol. Het Y-clip systeem garandeert een millimeter nauwkeurige afstelling - in enkele seconden.

Ergomatic
Honderdduizenden keren beproefd en gebruikt op alle Alpina-helmen: de harnasgesp met de rode drukknop en de meertraps automatische vergrendeling. Ergomatic kan met één hand worden bediend - bergop kunt u de riem losmaken, bergaf kunt u hem aantrekken - en bij een val kan het vergrendelingsmechanisme niet uit zichzelf opengaan.

Randbescherming
Edge Protect is een extra polycarbonaat plaat die Inmold helmen verbetert. Het bedekt de randen aan de onderzijde van de helm. Dit beschermt de Hi-EPS en verlengt de levensduur van de helm. Tegelijkertijd worden de nek en de schouders van de rijder door de helm beschermd tegen verwondingen in geval van een botsing en contact met de onderrand van de helm.

Luchtstroomopeningen
Een factor die het draagcomfort sterk beïnvloedt, is de ventilatie van de helm. De strategisch zinvolle plaatsing van de ventilatieopeningen is doorslaggevend voor een optimale ventilatie van het interieur. De lucht wordt naar binnen geleid, waar ze langs de kop wordt geleid en er aan de achterkant weer uit kan stromen. Het hoofd is dus altijd aangenaam geklimatiseerd.

HI-EPS
De binnenschaal van alle Alpina-helmen is gemaakt van Hi-EPS (High Expanded Polystyrene). Het materiaal heeft microscopisch kleine luchtkamers die de krachten absorberen die tijdens een botsing op de helm inwerken. Hi-EPS zorgt voor optimale bescherming en maakt tegelijkertijd extra dunne wanddiktes en smalle helmvormen mogelijk.

inmold
In het Inmold-productieproces wordt de bovenschaal van de helm van polycarbonaat onder hoge hitte en sterke druk thermisch aan de Hi-EPS binnenschaal van het helmlichaam gelijmd. Hierdoor ontstaat een uitgebreide en onlosmakelijke verbinding tussen de bovenste en onderste schelp. Voordeel: De helm is zeer licht en tegelijkertijd uiterst stabiel.

Keramische schelp
Alle helmen van Alpina die volgens het Inmold-proces zijn vervaardigd, krijgen een robuuste keramische schaal. In dit proces wordt een polycarbonaatplaat onder hoge hitte uitgerekt tot de vorm van de latere helm en onder hoge druk op het Hi-EPS-lichaam geperst en er thermisch aan gelijmd. De Keramische Schelp wordt gekenmerkt door verschillende kwaliteiten: Het is breuk- en krasbestendig, UV-stabiel en antistatisch.

Aangepaste pasvorm
Custom Fit is een verstelsysteem aan de achterkant van het hoofd waarmee u de hoogte van het Run System in verschillende stappen kunt aanpassen. Hierdoor kan de optimale pasvorm van de helm worden aangepast aan een breed scala van hoofdvormen. Drukpunten behoren nu tot het verleden, de helm past perfect en de veiligheid wordt verhoogd.

In het kort

Keurmerk
Keurmerk
EN 1078
Vizier
Vizier
Vizier

Uitrusting

Doel
Allround / Beginners, Tour / Cross Country, Marathon / XC, All Mountain / Trail, Enduro
Geslacht
Heren, Dames
Constructie
Helmconstructie:
In-Mold technologie
Functies
Functie:
Met riem verstelsysteem
Voering:
Antibatkeriële vulling
Uitrusting
Sluitsysteem:
Veiligheidsgordelsluiting met meertraps automatisch vergrendelingssysteem
Vizier:
Vizier
Technische details
Verstelsysteem:
Custom Fit-systeem met instelwiel voor millimeterprecieze instelling
Keurmerk:
EN 1078
Materiaal
Materiaal:
EPS met polycarbonaatplaat
Modeljaar
2023
Artikelnummer
1321009
EAN
4003692302847

Video

Meningen van klanten

Geef je mening. Beoordeel als eerste dit product